خرید تور تابستان

تا انتخابات با انصاف | آمارهای متناقض جناب سرهنگ

محمد توکلی، انصاف نیوز: محمد باقر قالیباف همچنان از ایجاد پنج میلیون شغل می‌گوید و احتمالاً هر اقتصاددان و اقتصاد خوانده‌ای را فارغ از هر نوع جهت گیری سیاسی دچار حیرت می‌کند. آن چه نسبت به این وعده ناممکن جالب‌تر است تکرار برخی آمارهای غلط و بیان آمارهایی متناقض از سوی اوست. به عنوان نمونه این نامزد انتخابات 96 اصرار دارد که در هر سخنرانی تبلیغاتی‌اش میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را 25 میلیارد دلار اعلام کند و این در حالی است که این رقم مربوط به سال 92 است و آمارهای جدید از کاهش میزان قاچاق به کمتر از 15 میلیارد دلار خبر می‌دهد. یا در همین دو روز آمارهایی از سوی قالیباف مطرح شده است که فارغ از آن که ریشه‌اش کجاست در خود دچار تناقض است. به صورتی که روزی اعلام می‌کند اقتصاد ایران جز پنج کشور آخر دنیاست و فردایش از رتبه ایران بین ده کشور آخر دنیا سخن می‌گوید. پرسش اساسی هم این است که این آمار دقیقاً بر اساس چه شاخص‌هایی و از سوی چه مرکزی اعلام شده است که از چشم همگان به دور مانده است؟

ـ به گزارش مهر قالیباف در قم گفت: «اگر اطلاعات آماری ۱۵۰ کشور در رتبه اقتصادی را بررسی کنیم ما جز ۱۰ کشور آخر هستیم. اصل ۴۴ و سیاست‌های کلان ابلاغی رهبری را عملی می‌کنیم. امروز سرمایه بانک‌ها متعلق به چه کسی است. پول مردم در بانک‌هاست اما چقدر داریم کسانی را که برای وام ازدواج در صف هستند. پول ۹۸ درصد بانک‌ها در اختیار تنها ۴ درصد مردم قرار می‌گیرد. کسانی که می گویند نمی‌شود ۵ میلیون شغل ایجاد کرد نگاهشان به جای دیگری است. اگر نمی‌شود پس اینهمه جوان درخواست کننده شغل را باید چه کار کنیم؛ می‌شود ولی نه با روش شما که ۲۵ میلیارد دلار قاچاق وارد کشور شود» شهردار تهران در گفتگو با همین خبرگزاری از انقلاب اقتصادی سخن گفته است: «کسانی که به این تعهد من خرده گرفتند تحقق ۵ میلیون شغل را با توان و برنامه و تفکر قدیمی و ۵۰ سال پیش خودشان سنجیدند که من به آنها حق می‌دهم که با همین شیوه فعلی مدیریت چنین هدفی در دوره چهار ساله در دسترس نیست. اما ما داریم از یک انقلاب اقتصادی حرف می‌زنیم در این مدل حتماً باید در شیوه مدیریت تجدیدنظر اساسی کرد. البته این کار هر کسی نیست. بنده به صورت خلق الساعه و بدون سابقه و برنامه به مردم عزیزمان تعهد ندادم. کارنامه من در جایگاه‌های مختلفی که خدمتگذار مردم بودم مشخص است»

ـ نقدها و وعده‌های ابراهیم رییسی در خصوص مسکن و اشتغال به نقل از فارس: «طرحی برای مسکن شروع می‌شود و زمانی که دیوارهای آن بالا می‌رود جوان‌ها امیدوار می‌شوند که خانه‌دار خواهند شد، ولی ناگهان این طرح متوقف و معطل می‌شود، کسی که فرش زیر پا و وسایل زندگی خود را فروخته تا صاحب مسکن شود، با این نوع اقدامات چه باید بکند؟ ما معتقدیم در سال می‌شود یک الی یک و نیم میلیون شغل ایجاد کرد و ریشه بحران بیکاری را از کشور برداشت»
این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که تعداد مسکن تحویل داده شده بیشتر از هشت سال دولت گذشته بوده و از آن مهمتر با ایجاد مانع بر سر هدررفت منابع مالی در مسکن مهر از تورمی افسار گسیخته جلوگیری شده است.

ـ محمد شریعتمداری، رییس ستاد انتخاباتی حسن روحانی در خصوص وضعیت کشور در ابتدای دولت توضیحات تکان دهنده‌ای داده است. بخشی از گفته‌های شریعتمداری به نقل از ایسنا: «در دولت احمدی‌نژاد به حرف خردمندان گوش نکردند و در نتیجه پرونده ایران به شورای امنیت رفت و در ذیل فصل هفت منشور سازمان ملل قرار گرفت. در آن دوران عزت ملت ایران به ذلت تبدیل شد، برای انتقال وجه، بازرگانان پول را در جوراب خود و یا در کیف‌هایشان جاسازی می‌کردند. اخراج دانشجویان از دانشگاه‌های خارجی، بلوکه شدن پول‌های ایران، تعطیلی کارخانه‌ها به خاطر نبود قطعات، بحران واردات دارو و … بخشی از اتفاقات آن زمان است. مجموعه صادرات نفت ما به تدریج با تحریم کم می‌شد و به یک میلیون و ۱۰۰ هزار بشکه رسید. می‌گفتند تحریم را دور می‌زنیم ولی همین کار باعث می‌شد که دیگران کلاه سرمان بگذارند. ما باید حافظه تاریخی خود را زنده نگه داریم. تورم ۴۶ درصدی رشد منفی اقتصادی در دو سال متوالی و به هم خوردن ثبات در بازار حاصل آن اشتباه است. رئیس‌جمهور پا به دانشگاه نمی‌گذاشتند. شانزده آذر تعطیل بود. اساتید به عناوین مختلف بازنشسته و دانشجوها ستاره دار می‌شدند و در آموزش و پرورش به خاطر اعتراضات صنفی برای معلمان محدودیت ایجاد می‌کردند»

ـ خبرگزاری تسنیم که چندی پیش به واسطه رفتار جناحی از وزارت کشور هشداری صریح را دریافت کرده باز هم «آتش به یار معرکه» شده است و با انتشار فایل صوتی تقطیع شده‌ای حسام الدین آشنا، مشاور رییس جمهور را به توهین به سایر نامزدها متهم کرده است.

این خبرگزاری نوشته است: «مشاور رسانه‌ای حجت‌الاسلام روحانی همچنین با عتاب و خطاب به دست‌اندرکاران صداوسیما می‌گوید: چه‌کسی به شما حق داده هوش هیجانی یا هوش تصویری کاندیدا را بسنجید؟! اظهارات حسام‌الدین آشنا در بخش‌های پایانی با چاشنی توهین به کاندیداها نیز همراه می‌شود؛ او ظاهراً در قالب انتقاد از صداوسیما می‌گوید چرا صداوسیما نباید مجری‌ای داشته باشد که کاندیداها مثل سگ از او بترسند! بعد از تذکر یکی از حاضران در اطراف آشنا، او می‌گوید: نگفتم که سگ چه‌کسی است»

آن چه آشنا گفته است در جلسه‌ای تخصصی که برای آسیب شناسی مناظره‌های دوره‌های گذشته برگزار شد بیان شده است و بسیار بعید است که هیچ اهل رسانه‌ای با کلیت این سخن که صداوسیما در تربیت مجریان کاربلد و صریح که سیاسیون از مواجه شدن با آنان واهمه داشته باشند ضعیف عمل کرده است تردیدی به خود راه دهد حتی اگر برخی کلمه‌های آشنا را نپسندیم.

ـ دفتر محمود احمدی نژاد، نامزد ردصلاحیت شده انتخابات 96، در اطلاعیه‌ای به صداوسیما هشدار داد. بخش‌هایی از این اطلاعیه به نقل از دولت بهار: «با تاکید مجدد بر اینکه آقایان احمدی نژاد و بقایی هیچ نماینده‌ای در بین کاندیداهای موجود ندارند و از هیچ کدام آنها نیز حمایت نخواهند کرد، به صراحت اعلام می‌داریم که به استناد اصول متعدد قانون اساسی، قانون مدنی و حقوق شهروندی، صدا و سیما مکلف است در صورت ورود کاندیداها به دروغ پراکنی و ایراد تهمت و افترا، معادل همان زمان را در اختیار دولت قبل و کسانی قرار دهد که مورد ظلم ناجوانمردانه قرار گرفته‌اند. این یک خواهش یا استدعا نیست بلکه یادآوری یک حق و از حقوق اساسی ملت است که حاکمان موظف و متعهد به صیانت از آن هستند»

ـ عبدالله مؤمنی، نامزد شورای شهر تهران، در گفتگو با ایلنا در خصوص تحریم انتخابات گفت: «سال‌ها است که ایده عدم مشارکت در انتخابات به عنوان یک راهبرد سیاسی در میان فعالان سیاسی و مدنی مطرود شده و افراد و یا جریانات فعال در مناسبات اجتماعی پی گیری مطالبات و اهداف خود از مسیر مشارکت در سیاست ورزی انتخاباتی را به قهر و کناره گیری ترجیح می‌دهند و نسبت به مخاطرات کناره جویی هشدار می‌دهند. نمی‌توان در کناری نشست و تنها از حاکمیت انتظار بهبود شرایط زیست فردی و اجتماعی و اصلاحات داشت، تصوری که حاکمیت را از ملت جدا می‌داند متاسفانه با واقعیات و موانعی که پیش روی ایران به عنوان یک کل قرار دارد آشنا نیست و در انتهای نظریه خود به مسئولیتی که هر فرد در زمینه تلاش برای بهبود شرایط خود و جامعه‌اش دارد بی توجه است»

ـ جواد لاریجانی، معاون بین الملل دستگاه قضایی در گفتگویی با تسنیم نامزدی اسحاق جهانگیری را تحقیر روحانی خواند و خواستار رد صلاحیت معاون اول رییس جمهور شد. بخشی‌هایی از گفته‌های لاریجانی: «پیش از هرچیز باید بگویم که برای آقای روحانی تحقیرآمیز است که چند نفر بگویند “ما آمدیم تا در مناظره‌ها به آقای روحانی کمک کنیم”. از این گفته‌ها این‌گونه برداشت می‌شود که گویا خود آقای روحانی ناتوان هستند و باید عده‌ای به کمک ایشان بیایند لذا این کار باعث تحقیر ایشان است. بنده درباره نامزد پوششی شبهه قانونی دارم، البته شورای نگهبان باید در این باره موضع قانونی را اعلام کند که کرده است. در هر حال به‌نظر من اگر شخصی اعلام کند “من نامزد هستم، ولی نامزد پوششی هستم”، به‌نظر من اصلاً چنین شخصی نامزد نیست. این سوء استفاده از امکانات نامزدی است. قانون برای کسی که نامزد می‌شود، امکاناتی برای تبلیغات و غیره گذاشته است لذا چنین شخصی حق ندارد دست به چنین کاری بزند چراکه این شخص اصلاً داوطلب نیست. برداشت من از قانون این است، افرادی که رسماً گفته‌اند کاندیدای پوششی هستند، اصلاً صلاحیت نامزدی ندارند حتی اگر رجال سیاسی و دینی باشند.»
پرسش اساسی درباره این صحبت‌های جواد لاریجانی آن است که آیا پسندیده است که فردی در جایگاهی که ایشان در قوه قضاییه دارند این گونه علیه یکی از نامزدها سخن بگوید؟

ـ به گزارش فارس اسحاق جهانگیری در خصوص عملکرد دولت اعتدال گفت: «در ارتباط با خروج از رکود باید بگویم سال 95 سال درخشانی برای اقتصاد کشور بود. درابتدای سال 95 مقام معظم رهبری فرمودند اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل؛ بعد هم در دیدار نوروزی همان سال خطاب به بنده فرمودند؛ فلانی شما به‌عنوان فرمانده اقتصاد مقاومتی روی این موضوعات تمرکز کنید. بنده در پایان سال 95 گفتم از هر نظر که به سال 95 نگاه کنیم (چه برای آنهایی که اقتصاددان هستند و شاخصه‌های اقتصادی کشور برای آنها مهم است و چه دیگران) به طور قطع هم از لحاظ رشد کلان و هم از لحاظ اقتصاد کلان، رشد اقتصادی، تورم، سرمایه‌گذاری و هم از طرح‌هایی که برای اقتصاد مقاومتی پیش‌بینی کردیم یکی از سال‌های درخشان بود. اقتصاد مقاومتی در بخش‌های مختلف نفت وگاز، کشاورزی، صنعت، آب و برق، مسکن، حمل و نقل به‌ویژه حمل و نقل ریلی وجود داشت»

ـ مصطفلی میرسلیم سیاست‌های دولت در کاهش تورم را تشدید فشار به اقشار ضعیف جامعه دانست! بخش‌هایی از گفته‌های این نامزد انتخابات 96 به نقل از فارس: «سیاست‌های دولت در مهار تورم ناکارآمد و باعث تشدید فشار بر اقشار ضعیف جامعه شد. این اشتباه بود که دولت بین مهار تورم و رشد اقتصادی، به سراغ تورم رفتند و باعث ایجاد رکود اقتصادی و به تعطیلی کشاندن کارخانه‌های بزرگ تولید و صنعتی شدند. مسئولان اگر در اداره جامعه مرتکب اشتباهی می‌شوند باید از مردم عذرخواهی کنند چراکه این نشان دهنده اخلاق سیاسی و صداقت است. متاسفانه امروز برخی مسئولان تلاش می‌کنند تا با آمارسازی و دروغ‌پراکنی مردم را فریب دهند و به شعور آنها توهین کنند»
نکته جالب توجه درباره بخش پایانی گفته‌های ایشان آن است که در سه سال و نیم اخیر مقامات ارشد دولتی ده بار از مردم عذرخواهی کردند در حالی که در سه دهه پیش از این دولت تعداد عذرخواهی مسئولان کشور از مردم تقریباً هیچ است.

ـ عبدالله نوری، از چهره‌های شناخته شده اصلاح طلب، با رد برخی شایعات حمایت قاطع خود را از حسن روحانی اعلام کرد. بخشی از اطلاعیه دفتر وزیر اسبق کشور به نقل از ایلنا: «آقای عبدالله نوری در فضای پدید آمده در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری، هم صدا با جبهه اصلاحات، با رعایت احترام و قدرشناسی نسبت به بزرگواری جناب آقای دکتر جهانگیری به جهت پذیرش دعوت اصلاح‌طلبان برای ثبت‌نام در انتخابات، بر اولویت و اهمیت حمایت قاطع و همه جانبه از ادامه ریاست جمهوری جناب آقای دکتر حسن روحانی تاکید دارند»

ـ به گزارش ایلنا محمد علی نجفی در واکنش به وعده‌های قالیباف گفت: «آقای قالیباف ادعا می‌کند که من درآمد کشور را ۲.۵ برابر می‌کنم، این ادعا شبیه ادعاهای دولت قبل و رییس جمهور قبلی است و فقط رنگ و لعابش تغییر کرده است. برای کسب این درآمد باید رشد سالیانه اقتصادی ۲۵ درصد باشد در حالیکه متوسط رشد سالیانه ما در ۴ دهه گذشته فقط ۳ درصد بوده است. کسانی که به ایشان مشورت می‌دهند یا آشنایی اولیه با اقتصاد ندارد یا دروغ می‌گویند.»

ـ محمدیان، رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه‌ها، که طبیعتاً می‌بایست رفتاری بی طرفانه و پدرانه با همه گروه‌های فکری درون جامعه دانشگاهی داشته باشد صحبت‌های صریحی را علیه دولت مستقر داشته است و حتی یک جریان درون کشور را هم متهم به مهیا کردن فضا برای نظام سلطه کرد. بخش‌هایی از گفته‌های او به نقل از تسنیم: «نظام سلطه می‌گوید شما باید با ما هماهنگ باشید. حتی اگر یک روحانی هم سرکار بیاید برای آنها مشکلی ندارد. ولی باید با آنها هماهنگ باشد. عده‌ای می‌گویند مگر شما نمی‌خواهید زندگی شما در آسایش و آرامش باشد پس باید با کدخدا کنار بیایید. آن‌ها می‌گویند ما 38 سال است که انقلابی عمل کرده‌ایم و شعار انقلاب داده‌ایم، حالا وقت آن است که کوتاه بیاییم. باید تاکجا عقب برویم تا کدخدا راضی شود؟ از آقایانی که از دهان‌شان آب ارتباط با آمریکا جاری است باید این سؤال پرسیده شود. صنعت هسته‌ای را که بتن ریختید، سانتریفیوژها را هم از کار انداختید تا چرخ اقتصاد بچرخد ولی آیا خواسته‌های آنها تمام شدنی است؟ ما حتی به خاطر اینکه آنها ناراحت نشوند ماهواره را پرتاب نکردیم حالا می‌گویند شما به مردم خودتان برسید و به عراق و سوریه و کشورهای منطقه کاری نداشته باشید. نظام سلطه می‌داند ما با این فشارها عقب نشینی نخواهیم کرد، آن‌ها نیاز به یک جریان داخلی دارند جریانی که در داخل برای آنها فضا ایجاد کند و اصلی‌ترین کار ما روشنگری در این زمینه است.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. چرا جناب سرهنگ که شهردار شد خانه را با نصف قیمت به ثروت مندان بخشید و مردم عادی در تهیه نان شب خود مشکل دارند

  2. وقتی بیش از 65 درصد اقتصاد کشور به جای بخش خصوصی در اختیار نهادهای خاص است ، دولت در زمینه اقتصادی چه غلطی میخواهد بکند ، بویژه نهادهایی که مالیات هم نمیدهند ؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا