در رسای شیخی نماد آزادگی و وارستگی
به گزارش انصاف نیوز، آذر منصوری، فعال سیاسی و عضو اسبق شورای شهر ورامین درباره ی مرحوم شیخ فتح الله تاجیک اسماعیلی یادداشتی نوشته است که در پی می آید:
پنج شنبه 16 آبان ماه 92 بزرگ مردی آزاده از میان ما رفت. شیخ فتح الله تاجیک اسماعیلی روحانی آزاده و وارسته شهرستان ورامین به ملکوت اعلی پیوست. این روحانی 90 ساله را همه مردم شهرستان ورامین و همه کسانی که او را حتی برای یک بار دیده بودند می شناسندو بسیار دوست می داشتند و گرامیش می شمردند. چرا که شیخ بی ادعای ما نه از لباس خود ردایی برای تفاخر که این لباس واسطی بود بین او و همه کسانی که او را می شناختند. و مرا که شناختم از او محدود به دو دهه اخیر است نیز یارای نوشتن از او و در فقدان او نیست. این روحانی آزاده از که از بنیانگذاران حوزه علمیه امام صادق (ع) ورامین است در همین مدرسه فارغ اتحصیل شد اما فقط یک بار آن هم در سال 1356 به اقامه نماز جماعت در محله روغن کشی ورامین مبادرت ورزید. و گه گاه در ایام محرم به سخنرانی می پرداخت. اما تاکید و تلاش مکرر و خستگی ناپذیر او برای آگاهی بخشی مثال زدنی است. شغل اصلی شیخ ما کشاورزی بود. دستان همواره پینه بسته اش بر این واقعیت تاکید می کرد. شیخ همواره یار مظلومان و ستمدیدگان بود او هیچگاه حقیقت را به مسلخ مصلت نبرد و از بیان واقعیت های درد مردم تردیدی به خود راه نداد. او از فعالان نهضت امام خمینی (ره)در سال 1342 بود که به همراه دیگر فعالان سیاسی از جمله آیت الله محمد کمره ای عزتی مشغول به اطلاع رسانی و پخش اعلامیه و ارتباط گیری با دیگر فعالان سیاسی در سایر شهرستان ها بوده اند که بعد از قیام پانزده خرداد 42 و اغاز دور تازه ای از دیکتاتوری در سراسر کشور مدتی متواری و مخفی شدند و بعد از آزادی امام خمینی(ره) از زندان عشرت آباد شیخ از شخصیت هایی بود که به طور مخفیانه عده ای از مردم ورامین را به دیدار امام خمینی برد.
هم زمان با بسته شدن فضای سیاسی کشور او به همراه عده ای از خیرین منطقه که در سال 1340 اقدام به تاسیس و ساخت بنای حسینیه بنی فاطمه (ص) کرده بودند از این مکان برای فعالیت های سیاسی و مخفی خود استفاده می کردند. این فعالیت های او علی رغم همه ی تهدیدهای پنهان و آشکار رژیم تا انقلاب اسلامی ادامه داشت. با شکل گیری انقلاب اسلامی شیخ نیز در منطقه ی ورامین با همراهی دیگر مبارزین اقدام به برپایی تظاهرات گسترده بر علیه رژیم پهلوی نمودند که بعد از شهادت سه تن از جوانان این شهر او نیز دستگیر می شود. حضور شیخ اصلاح طلب ورامینی ما پس از انقلاب نیز حضوری تاثیر گذار در فضای فرهنگی سیاسی شهرستان بود. اما شاید به جرات بتوان گفت که فتح الله تاجیک اسماعیلی بعد از اغاز جنبش اصلاحی در ایران بیشترین هم و غم خود را صرف تقویت مردم سالاری و حقوق بشر کرد. ایشان در سال 1376 از فعالان حامی سید محمد خاتمی بود و به عنوان اصلاح طلب و شخصیتی نوگرای مذهبی با سایر فعالان اصلاح طلب شهرستان های ورامین قرچک و پیشوا تا زمان حیات خود به موضع گیری علنی پرداختند. از همین روی او را شیخ اصلاحات ورامین می نامند. به یاد دارم پاییز 1384 زمانی که هنوز مجوز نشریه ام (طراوت) لغو نشده بود روزی از او وقت گرفتیم و به همراه خبرنگار و عکاس نشریه به مزرعه ی او رفتیم. با همان لباس روحانیت و در حالی که در مزرعه کار می کرد با ما به گفت و گو پرداخت. او در سال های اخیر نیز نسبت به سرنوشت مردم و کشور بسیار اظهار نگرانی می کرد و همواره بر حرکت های انتقادی مسالمت آمیز به منظور تقویت دموکراسی در ایران تاکید می ورزید، به همه توصیه می کرد قانون اساسی جمهوری اسلامی را بخوانند و همواره یک جلد از این کتابچه را همراه خود داشت. به خانواده رنج دیدگان در حوادث سال های گذشته سر می زد و از آنان دلجویی می کرد. او مامنی مطمئن در سال های قبل و پس از انقلاب نه تنها برای فعالان سیاسی و مدنی بلکه تکیه گاهی امن برای همه ی مردم این شهرستان بود. و همه باور داشتند که شیخ فتح الله تاجیک اسماعیلی از هیچ تلاشی برای اعاده ی حقوق، خواست و مطالبه مردم فروگذار نمی کند. او دفتری در ورامین نداشت اما تمام خانه و مزرعه اش دفتر کارش بود، حتی مستمندان نیز برای رفع گرفتاری های روزمره خود اولین پناهشان شیخ بود. او ساده و بی پیرایه زیست اما آزادگی و وارستگی به حق بهترین توصیف برای اوست. شیخ فتح الله تاجیک اسماعیلی در طول عمر پر برکت خویش هیچ گاه از اصول خود که چیزی جز دفاع تمام عیار از حقوق مردم نبود کوتاه نیامد. عصر یکشنبه 19 آبان در گلستان شهدای سید فتح الله به سوگش می نشینیم. روحش شاد و راهش پر رهرو باد.
انتهای پیام