انتخاب عقلانی | محسن جلال پور
به گزارش انصاف نیوز، «محسن جلال پور» رییس پیشین اتاق بازرگانی ایران در یادداشتی تلگرامی در پاسخ به این پرسش که «برای انتخاب عقلانی رئیس جمهور آینده چه باید کرد؟» نوشت:
1- از هرکس بپرسید بزرگترین مشکلات کشور در کدام حوزه متمرکز شدهاند؟ خواهد گفت در حوزه اقتصاد.اگر بپرسید مشکلات اقتصادایران کدامها هستند؟ احتمالا مخرج مشترک همه پاسخها این موارد خواهد بود: بحران بانکی و تأمینمالی،بحران صندوقهای بازنشستگی،تعامل مخدوش با کشورهای جهان،بحرانهای زیست محیطی،فساد و مرز مخدوش فعالیتهای بخشخصوصی با بنگاههای دولتی و حاکمیتی.
2- برای این که بدانیم چه کسی توانایی حل این مشکلات را در مقام رئیسجمهور دارد؟ دو راه پیشرو داریم:
📌راه اول: بدانیم این مشکلات در چه دورهای به وجود آمدهاند؟ این مشکلات از چه تفکری در حوزه اقتصاد نشأت میگیرند؟ و این که بدانیم چه کسانی این مشکلات را به وجود آوردهاند؟ وقتی بدانیم مشکلات موجود را چه کسانی با چه تفکری به وجود آوردهاند،شرط عقل است که دوباره سرنوشت خود را به آنها نسپاریم.
📌راه دوم: به عملکردها نگاه کنیم.این که هر کدام از نامزدهای موجود در حوزهای که فعالیت کردهاند چه عملکردی از خود به جا گذاشته اند؟ آیا مشکلاتی بر مشکلات موجود اضافه کردهاند؟ به طور مشخص ببینیم نامزدهای موجود، برای مشکلاتی که طرح شد، چه راهحلی دارند؟
برای بحران بانکی چه راه حلی دارند؟
🔹برای حل مشکل تأمین مالی چه برنامهای دارند؟
🔹برای رفع مشکلات نگرانکننده صندوقهای بازنشستگی آیا برنامهای اعلام کردهاند؟
🔹برای تعامل بهتر با جهان چه ایده مشخصی دارند؟
🔹آیا برنامه مشخصی برای ارتقای وضعیت محیط زیست دارند؟
🔹آیا میتوانند انگیزه را به سرمایهگذاران داخلی و خارجی بازگردانند؟
🔹آیا قادرند مرز فعالیتهای بخش خصوصی و دولت و بنگاه های اقتصادی دولتی و حاکمیتی را شفاف کنند؟
حالا میتوانیم برنامههایی را که نامزدها اعلام کردهاند، با عملکرد آنها بسنجیم. اکنون به آسانی میشود فکر و عمل نامزدها را با هم تطبیق داد.
اما مشکل این است که انبوهی اطلاعات راست و دروغ درباره نامزدها وجود دارد که نمیدانیم به کدامها باید استناد کنیم؟
من این مشکل را اینگونه حل کردهام که هرگز به روزنامه یا سایت یا مرجعی که یک بار به من دروغ گفته،استناد نمیکنم. هر دو طیف سیاسی کشور،رسانههای متعددی در اختیار دارند اما انتخابهای من محدودند.
دوستان عزیز
بیش از هرزمانی، ایران به عقلانیت نیاز دارد.اشتغال پدیدهای نیست که خود به خود و با دستور و فرمان به وجود بیاید. فاصله فقیر و غنی را نمیشود با یارانه کم کرد. کیک اقتصاد را با شعارهای نشدنی و وعده های عجیب نمیشود بزرگ کرد. برای این که همه از کیک اقتصاد سهم داشته باشند،باید این کیک را بزرگ کرد.ببینید چه کسانی دنبال بزرگ كردن اين كيك هستند؟
چه طرزفكروراهكاري به توسعه پايدار وايجادفضاي مناسب كسب وكار مي انجامد؟ آيا توزيع منابع تاكنون چه ميزان از مشكلات اشتغال راحل کرده است؟مهمم نیست رئیس جمهور آینده چه کسی باشد.مهم این است که فردی عهده دار این مسئولیت شود که بتواند همه یا بخشی از مشکلات موجود را حل کند.
اگر می خواهید کشور به توسعه برسد،اشتغال افزایش پیدا کند،اقتصاد بالنده شود،بخش خصوصی انگیزه پیدا کند و رابطه ما با کشورهای جهان بهبود پیدا کند،لطفا با عقل خود انتخاب کنید.
راه حل گذار از مشکلات موجود،فقط و فقط عقلانیت است.
انتهای پیام
سن اموختن و رسیدن به عقلانیت دوران جوانی و میانسالی است ، انتظار عقلانیت از کسانی پایشان لب گور است انتظار بجایی نیست !