خرید تور تابستان

روزنامه نگاران و فعالان سیاسی که به نفع اصلاحات انصراف دادند

اعلام فهرست اصلاح‌طلبان برای شورای شهر پنجم در تهران موجب برخی از انتقادات در میان گروهی از فعالان سیاسی شد. جنس این نقدها هم تقریبا مشخص بود؛ انتقاد به تخصص، سن و نحوه و سهمیه‌بندی احزاب در ترکیب فهرست. بااین‌حال جمعی از نامزدهایی که در این دوره ثبت‌نام کرده بودند و در رأس آنها چهره‌های شاخصی مثل محسن مهرعلیزاده و ابراهیم اصغرزاده، از حضور در عرصه انتخابات انصراف دادند.

روزنامه‌ی شرق نوشت: اصغرزاده صراحتا به نفع وحدت جریان اصلاح‌طلب از انتخابات کناره‌گیری کرد. در کنار این چهره‌ها، جمعی از جوانانی هم که این دوره ثبت‌نام کردند، به نفع فهرست اصلاح‌طلبان کناره‌گیری کردند. مضامین این کناره‌گیری‌ها نیز تقریبا روشن بود. کناره‌گیری به‌نفع حفظ وحدت جریان اصلاح‌طلبی. آنچه در این پیام‌ها مشترک بود، رجوع به انتخابات شورای شهر دوم یا انتخابات سال ٨٤ بود. این چهره‌ها در کناره‌گیری خود اعلام کردند که به دلیل احترام به میثاق‌نامه‌ای که در جریان ورود به رقابت‌های این دوره از شورای شهر امضا کرده بودند، از باقی‌ماندن در عرصه انتخابات انصراف دادند.

نامزدهایی که تصمیم گرفته بودند حضور در رقابت‌های شورای شهر را در قالب جریان اصلاح‌طلبی دنبال کنند، باید رزومه خود را برای این شورا ارسال می‌کردند. تقریبا نزدیک به ٧٠٠ نفر برای شورا رزومه ارسال کردند. ارسال رزومه با امضای یک میثاق‌نامه همراه بود. فحوای میثاق‌نامه به این موضوع اشاره داشت که چنانچه هریک از نامزدها در فهرست نهایی قرار نگرفت، سازوکار جریان اصلاح‌طلب برای ارائه فهرست را بپذیرد. موضوعی که محمدرضا عارف، رئیس شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان هم در دیدار با اعضای فهرست شورای شهر به آن اشاره کرد. عارف در این دیدار با اشاره تلویحی به انتقادهای مطرح‌شده درباره فهرست، گفت: نباید برخی‌ها تصور کنند که شورای عالی سیاست‌گذاری باید در بستن فهرست انتخاباتی معجزه کند، بسیاری از استادان برجسته دانشگاهی و افراد نخبه در انتخابات ثبت‌نام کردند؛ ولی با مکانیزمی که مورد قبول همه نامزدها بود، فهرست اصلاح‌طلبان تهیه شد. مبنای ما خرد جمعی است و باید به تصمیمی که با خرد جمعی گرفته می‌شود تمکین کرد.عارف با بیان اینکه فرصت خدمت صرفا محدود به انتخابات شورای شهر نیست، گفت: واقعا تهیه لیست ۲۱ نفره از بین چهره‌های فرهیخته کار بسیار سختی است. برخی از افراد نزدیک به من که می‌خواستند نامزد انتخابات شوند و از من مشورت گرفتند به آنها گفتم وارد انتخابات نشوند؛ هرچند حق طبیعی‌شان بود. در جریان بررسی رزومه‌های داوطلبان هم هیچ‌گاه وارد مصداق نشدیم و با وسواس مرحله غربالگری انجام شد و به وعده‌مان به بانوان و جوانان متخصص هم وفادار ماندیم.

رئیس فراکسیون امید با قدردانی از همراهی جمع کثیری از نامزدهای اصلاح‌طلب در روند تهیه لیست انتخاباتی با شورای عالی سیاست‌گذاری از جمله جوانان و فرزندان برخی مسئولان، گفت: باید راهبرد قابل دفاعی را که از دهه ۹۰ آغاز کردیم ادامه دهیم. اگر در فهرست نهایی قرار نگرفتیم به‌گونه‌ای عمل نکنیم که با گفتمان اصلاحات زاویه داشته باشد.
او تأکید کرد: برای تهیه یک فهرست انتخاباتی قرار نیست آخرت خودمان را فدا کنیم. به‌عنوان رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری به همه نامزدهای محترم اطمینان خاطر می‌دهم با همان مکانیزم‌هایی که مورد قبول همه داوطلبان بود، فهرست نهایی با رأی‌گیری اعضای شورای عالی تهیه شد و هیچ‌گونه اعمال سلیقه‌ای صورت نگرفت. عارف با تأکید بر اینکه باید همه از ۲۱ نامزدی که در فهرست نهایی قرار گرفتند دفاع کنند، گفت: اعضای فهرست امید باید محکم و استوار و با همبستگی و وحدت وارد کارزار انتخابات شوند و یکصدا از گفتمان اصلاحات دفاع کنند و بدون درگیرشدن با حاشیه‌ها هدف نهایی خود را پیروزی در انتخابات قرار دهند تا ان‌شاءالله در شورای شهر پنجم منشأ خدمات ارزشمندی برای شهروندان عزیز تهرانی شوند.

انصرافی‌ها

ابراهیم اصغرزاده که صلاحیت او در روزهای آخر تأیید شد، در صفحه اینستاگرام خود با انتشار متنی انصراف خود از حضور در رقابت‌های این دوره از شورای شهر را اعلام کرد. در بخشی از متن اصغرزاده آمده است: «…با محفوظ داشتن حقوق خود و شما مردم در نقدهای درون گفتمانی اصلاحات در روزهای بعد، انصراف خود را از کاندیداتوری شورای شهر اعلام می‌کنم و رأی خود را همراه با شما مردم دانا و فداکار به نفع جبهه متحد اصلاح‌طلبان به صندوق خواهم انداخت». محسن مهرعلیزاده از چهره‌های مطرح این دوره هم پس از اعلام لیست شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان برای شورای شهر تهران، در نامه‌ای با دستخط و امضای خودش خطاب به فرمانداری تهران اعلام کرد که از شرکت در این انتخابات انصراف داده است. در کنار اصغرزاده و مهرعلیزاده، اما جمعی از نامزدهای جوان که در این دوره از انتخابات ثبت‌نام کرده بودند، هم‌زمان با اعلام فهرست نهایی، از نامزدی خود انصراف دادند. سید مصطفی موسوی لاری، یکی از این چهره‌ها بود که در بیانیه انصراف خود نوشت: از تمامی جوانان و اصلاح‌طلبانی که نگران مسائل و مشکلات شهر و کشور هستند و البته از فهرست فعلی رضایت کامل ندارند، خواهشمندم که در کنار انتقادات مشفقانه و دلسوزانه، از فهرست واحد حمایت کنند و فراموش نکنند که بیش از شورای شهر، انتخابات ریاست‌جمهوری برای ما از اهمیت برخوردار است و نباید وفاق و همدلی ایجادشده در انتخاب رئیس‌جمهور، تحت‌تأثیر اختلاف دیدگاه ناشی از فهرست شورای شهر خدشه‌دار شود.

سعیدالله بداشتی هم در بیانیه‌ای انتقادی ضمن اعلام انصراف خود نوشت: «درهرحال این کمترین برای اینکه بازهم گامی در جهت وحدت بردارم، از حضور در رقابت‌های انتخاباتی شورای شهر اعلام انصراف و کناره‌گیری می‌کنم. با کوله‌باری از تجربه و درس‌هایی از رفتارهای برخی بزرگان و ان‌شاءالله انتقال این تجربیات به نسل جدید، با توکل بر خدای تعالی امید به اصلاح رفتارهای شخصی و اجتماعی خود و دیگران و بازگشت به آرمان‌ها و زیست و اخلاق اسلامی و اصلاح‌طلبی را از دست نمی‌دهم و توفیقش را آرزومندم. باشد که جوانان به جایگاه اصلی خود بازگردند…». علی‌اصغر شفیعیان هم ازجمله نامزدهای انصرافی بود که درباره انصراف خود این‌گونه نوشت: «…اعتمادبه‌نفس و ثبت‌نام تعدادی از جوانان و زنان آماده پذیرش مسئولیت تحسین‌برانگیز بود. همین‌طور برای تأیید صلاحیت‌های گسترده باید به دولت و مجلس دست‌مریزاد گفت». مرجان توحیدی هم ضمن اعلام انصراف خود از نامزدی نوشت: «به‌عنوان فردی که از ابتدا سازوکار شورای‌عالی اصلاح‌طلبان را برای فهرست شورای شهر پذیرفته بودم، از نامزدی خود به نفع فهرست اعلام‌شده، انصراف می‌دهم. این انصراف نافی انتقادهای وارده به فهرست نخواهد بود و البته جنس این نقدها هم به دلیل قرارنگرفتن نامم در فهرست نیست؛ اما معتقدم در شرایط کنونی مصالح جریان اصلاح‌طلب بر طرح هر نوع مطالبه دیگری اولویت دارد». احسان علیزاده هم ازجمله نامزدهایی بود که درباره انصراف خود نوشت: «آنچه آشکار است، دشواری انتخاب ٢١ نفر از میان ٧٠٠ نیروی مستعد و توانمند در جریان اصلاحات برای شهر تهران است. اکنون با رضایت و اعتماد و براساس تعهد تشکیلاتی و اخلاقی نتیجه ارزیابی شورای‌عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان را که مبتنی بر خرد جمعی است می‌پذیریم و با تمام توان و تعهد، تلاش خویش را برای رأی‌آوری فهرست تنظیم‌شده از طرف این شورا، به‌ کار خواهیم بست». نسرین وزیری، و نسیم چالاکی هم دیگر نامزدهایی بودند که با انتشار پیام‌هایی جداگانه ضمن آرزوی موفقیت برای اعضای فهرست، از حضور خود در عرصه انتخابات انصراف دادند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا