خرید تور تابستان

رضا خاتمی: اگر روحانی نیاید، ایران ونزوئلایی دیگر خواهد شد

یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: نگاهی به افرادی که اطراف نامزدهای شاخص اصولگرا را گرفته اند، نشان می دهد در صورت پیروزی آنان در انتخابات ریاست جمهوری، خطر برگشت به سیاست خارجی دولت نهم و دهم در کشور بسیار جدی است؛ یعنی سیاستی که از ایران یک ونزوئلای دیگر می سازد.

محمدرضا خاتمی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: آقای روحانی همیشه گفته است من می توانم. ایشان با وجود تمام موانع و سنگ اندازی ها مقابل کار دولتش ، سختی ها را به جان خریده است و گفته به امید خدا حلش می کنیم و در بسیاری از موارد موفق هم شده است.

متن مصاحبه با این فعال اصلاح طلب و نایب رییس مجلس شورای اسلامی در دوره ششم را پیش رو دارید:

ایرنا: وعده های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری را برای مبارزه با فساد چقدر عملی می دانید؟
– خاتمی: گذشته چراغ راه آینده است. آقای رییسی در مهم ترین مرکز مبارزه با فساد یعنی قوه قضاییه پست های سیاسی درجه اولی را داشته است. مانند ریاست سازمان بازرسی کل کشور، دادستان کل کشور، معاون اول قوه قضاییه و دادستان دادگاه ویژه روحانیت. ایشان اقدامات خود در مبارزه با فساد را برای مردم فهرست کند، توضیح دهد و آمار دهد که چه کار کرده است؟
آقای قالیباف هم 12 سال شهردار تهران بوده است. اخبار ، اطلاعات و نظرسنجی هایی که ما از آن اطلاع داریم، نشان می دهد شهرداری همواره یکی از بسترها و کانون های اصلی فساد در کشور بوده و آقای قالیباف نیز در طول این مدت، توفیقی در مبارزه با آن نداشته است.
با این وضعیت، چه اطمینانی به عملکرد ایشان در مبارزه با فساد در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری است. عملکرد و اقدامات دولت آقای روحانی هم در این زمینه روشن است. پیشنهاد می کنم مردم خودشان قضاوت کنند.

ایرنا: برخی شایع کرده اند که اگر روحانی در انتخابات اردیبهشت رای نیاورد، سایه جنگ به کشور بازخواهد گشت. از سوی دیگر، عده ای، طرح این موضوع را جنگ روانی حامیان دولت برای ترغیب آرای خاموش جامعه به سمت روحانی می دانند. تحلیل شما چیست؟
– خاتمی: من معتقدم سیاست خارجی که رقبای آقای روحانی در صورت پیروزی در انتخابات خواهند داشت همان سیاست خارجی دولت نهم و دهم است. در دوره این دولت کشور درآمد سرشار نفتی داشت و از سویی، قدرت نظامی مان نیز بسیار قوی بود. اما روابط ما با دنیا و کشورهای منطقه چطور بود؟ روز به روز از جایگاه ایران در جهان کاسته می شد. نه تنها نقشمان در دنیا بلکه در منطقه نیز کاهش یافته بود.
بعد از روی کار آمدن روحانی، مولفه قدرت نظامی مان به قوت خود باقی مانده است اما چه تفاوتی حاصل شده که ایران در معادلات بین الملل به یک بازیگر مهم تبدیل شد؟ من معتقدم این تغییر دیپلماسی بود که ما را به این جایگاه رساند.
کافی است شما نگاهی به افرادی که دور نامزدهای شاخص اصولگرا را گرفته اند، بیندازید تا ببینید خطر برگشت به سیاست خارجی دوران قبل چقدر جدی است. یعنی سیاستی که از ایران یک ونزوئلای دیگر می سازد.

ایرنا: آقای روحانی اخیرا در مبارزات انتخاباتی وعده ایجاد تغییر جدی در دولت بعدی خود را داده است. چقدر به این تغییرات معتقدید؟
– خاتمی: قطعا موافقم. اما قبل از آن باید چیزی بگویم. بخشی از ناکارآمدی هایی که در دولت فعلی وجود دارد حاصل کار مجلس نهم بود که جلوی ورود یا ادامه کار بسیاری از چهره های کارآمد و تحولگرا را گرفت.
اما با وجود رد صلاحیت اغلب نیروهای رده اول و دوم اصلاح طلبان در انتخابات مجلس 94، به لطف مشارکت خوب مردم مجلسی روی کار آمده است که در عین انتقاد از دولت؛ منصف بوده و با وی همراه و همکار است و سنگ اندازی نمی کند.
آقای روحانی با اتکای به این مجلس، حتما باید برای کابینه آینده اش، تیمی بسیار کارآمد و قوی تر را در خدمت بگیرد. البته این حرف فقط درباره اعضای کابینه وی صدق نمی کند بلکه مدیران میانی و استانداران فرماندارانش نیز باید دچار دگردیسی عمیقی شوند چرا که بخش قابل توجهی از آنها هیچ همراهی و همکاری با دولت فعلی و برنامه هایش ندارند. رییس جمهور باید تحولی عمده در مدیریت اجرایی کشور ایجاد کند.

ایرنا: رقبای روحانی بحث ناکارآمدی و ناتوانی وی را برای اداره کشور پیش کشیده اند. یکی از نزدیکان رییس دولت اصلاحات می گفت در این دوره از بس مطبوعات نوشتند نمی گذارند دولت کار کند که این ذهنیت در جامعه شکل گرفت که دولت اصلاحات هیچ کاری نکرده است. برخی دوستان دولت یازدهم هم مدام از دست بسته روحانی در انجام خیلی کارها صحبت می کنند. آیا این همان ذهنیت ناکارآمدی ایشان در ذهن ها را متبادر نمی کند؟
– خاتمی: اتفاقا آقای روحانی همیشه گفته اند من می توانم. ایشان با وجود تمام موانع و سنگ اندازی ها مقابل کار دولتش ، سختی ها را به جان خریده است و گفته به امید خدا حلش می کنیم و در بسیاری از موارد موفق هم شده است.

ایرنا: میزان مشارکت را در انتخابات 29 اردیبهشت چقدر پیش بینی می کنید؟
– خاتمی: میزان مشارکت به اراده مردم بستگی دارد. من از همه مردم می خواهم برای کمک به حل مشکلات، تقویت نظام ، افزایش امنیت و اعتبار کشور در سطح بین المللی و تشکیل دولتی مقتدر، به طور جدی در صحنه انتخابات و رای گیری حاضر شوند.
روی سخن من با آن عده که اصل نظام را قبول ندارند، این است که از روی شفقت به وطن و مردم خود نگاه کنند. آنان با کمی بررسی و مقایسه چند دوره اخیر ریاست جمهوری به خوبی قادر به درک تفاوت بین نامزدهای موجود هستند.
بخش دیگری اما آنانی هستند که به خاطر اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور با صندوق ها قهر کرده اند. آنها هم قیاسی بین وضعیت خود و اطرافیانشان در دولت های اصلاحات و دولت روحانی با دولت نهم و دهم انجام دهند و ببینند آیا همه شان سر و ته یک کرباسند یا خیر؟
شاید بگویند در این 4 سال اتفاق مشهودی در زندگی ما نیفتاده است اما اگر اندکی تامل کنند، خواهند پذیرفت که مثل گذشته، دیگر قیمت کالاها هر روز تغییر نمی کند.
روحانی در این 4 سال فقط آوار برداری کرده است. تازه نهال هایی که کاشته دارد جوانه می زند. نهال آینده دار اصلاح اقتصادی در حال جان گرفتن است. مردم در دور دوم ریاست جمهوری روحانی به ثمر نشستن آن را خواهند دید هر چند برای تنومند شدن این درخت، باید این روند در سال 1400 هم ادامه پیدا کند.
مردم باید با مشارکت بالای خود کاری کنند تا روحانی در همان مرحله نخست و با آرای زیاد پیروز شود تا با پشتوانه بالای مردمی بتواند کارشکنی ها را خنثی کند. اگر چنین نشود، شیطنت ها علیه او زیاد خواهد شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا