درسهای انتخابات برای مبلغان مذهبی
یک کانال تلگرامی به نام «سلیس، ادب پژوهی شیعی» در متنی با عنوان درسهای انتخابات برای مبلغان مذهبی، مقایسهی قابل تاملی کرده است.
به گزارش انصاف نیوز، این کانال نوشته است:
☝️این یادداشت سیاسی نیست. از هیچ گروهی حمایت نمیکند و به هیچ گروهی نمیتازد. صرفا بر مبنای واقعیات موجود، برداشتهایی را عرضه میکند.
☝️در انتخابات اخیر شاهد رقابتی جدی برای جلب مخاطب بودیم. روحانی و رئیسی میخواستند رأی جمع کنند. روحانی از دستاوردهایش میگفت؛ از برنامهریزی بلندمدت؛ از تعامل با مردم ایران و جهان؛ از خطراتی که بوده و به همت او الان نیست و …
روحانی فکر مردم را هدف گرفته بود.
☝️رئیسی از سیادتش میگفت. از انتسابش به آستان قدس رضوی؛ همکاریاش با شهید بهشتی. از یارانۀ زیاد میگفت؛ یعنی پاداش فوری بدون تلاش مردم. غذا پخش میکرد و …
رئیسی احساسات مذهبی و نیازهای اولیه مردم را هدف گرفته بود.
☝️ما مذهبیها هم تبلیغ میکنیم. از انتسابمان به اهلبیت علیهمالسلام میگوییم. از نام بزرگانمان بهره میگیریم (آقای بهجت، آقای بروجردی، علامه بحرالعلوم و…). در سخنرانیهایمان وعدههای دوردست و بزرگ میدهیم (قیامت، بهشت و …) و البته همینها با کمترین زحمتی به دست میآیند؛ صرفا با حب و بغض و اعتقادی که اغلب موروثی است و همراه عمل هم نیست. ضمنا وعدههایمان ملموس و مناسب خواستههای اولیه است: حوری و …
آخر مجلس هم غذا پخش میکنیم. شکلات و شربت میدهیم و …
اصلا پذیرایی بخش مهم تمام سوگ و سورهای ماست.
☝️راستی، رفتار و تبلیغ ما بیشتر شبیه رئیسی است یا روحانی؟ رأی خواهیم آورد؟
☝️اتفاقی نیست که اغلب مداحان و منبریها از رئیسی حمایت کردند.
☝️اتفاقی نیست که رئیسی حجتالاسلام است و روحانی دکتر!
☝️اتفاقی نیست که ما مذهبیها میگوییم مردم دارند از دین فاصله میگیرند و بعد همه را مقصر میدانیم غیر از خودمان.
راستی، تحلیلهای رئیسی، روزنامۀ کیهان، جوان و … از انتخابات را خواندهاید؟ مدیر مسوول کیهان نوشته: «… به سادگی میتوان نتیجه گرفت رأی حجتالاسلام رئیسی دو برابر این مقدار، یعنی حدود 30 میلیون است»!
در رویکرد علمیبازاریابی میگویند: همیشه حق با مشتری است. میگویند: وقتی انگشت اتهام به سمت کسی میگیری یک انگشتت رو به اوست و سه انگشتت رو به خودت. میگویند: …
☝️ما مذهبیها هدف خوبی داریم. اما این بدان معناست که روش و استراتژیمان هم خوب است
انتهای پیام