«صادرات خاک» ثروت ما در جیب همسایه
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: زیان صادرات خاک و تجارت با این منبع خدادادی، فاجعهآمیزتر از عدم حفاظت از آن است.
علی ابراهیمی با اشاره به مصوبه اخیر کمیسیون کشاورزی مجلس در خصوص ممنوعیت صادرات خاک از کشورمان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، افزود: گرچه در کشور ما کار مهم حفاظت از خاک بدرستی انجام نمیگیرد و ما شاهد افزایش معضل فرسایش خاک در کشور هستیم و این یک فاجعه برای کشور است، اما فاجعهآمیزتر از آن این است که این ثروت غنی کشور را به کشورهای دیگر صادر کنیم.
وی با اشاره به اینکه در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، صادرات خاک زراعی، باغی، جنگلی و مرتعی از کشور ممنوع شد، اظهار کرد: ممنوعیت صادرات خاک به خارج از کشور دستاوردهایی همچون حفظ خاک حاصلخیر کشاورزی در اراضی داخلی و جلوگیری از تخریب اراضی کشورمان را در بردارد.
وی صادرات خاک از استانهای جنوبی کشور چه به صورت قاچاق و چه به صورت رسمی به کشورهای حوزه خلیج فارس را از اقداماتی بیان کرد که در سالهای گذشته صورت میگرفت و تصویب قانونی برای ممنوعیت آن را از دغدغههای مهم کمیسیون کشاورزی مجلس برشمرد.
نماینده مردم شازند در خانه ملت با تاکید بر اینکه خاک ثروت با ارزش هر کشوری محسوب میشود، افزود: ارزش این ثروت باارزش زمانی چند برابر است که خاک حاصلخیز باشد و باید برای آن یک لایحه حفاظتی در قالب قانون مدون مصوب کرد.
وی تصریح کرد: با تصویب کمیسیون کشاورزی و دفاع از آن در صحن علنی مجلس قطعا موضوع ممنوعیت صادرات خاک به عنوان یک قانون در کشور عملیاتی خواهد شد و صادرات خاک از این پس باید با توجیه دولت در قالب پیشنهادی در صحن علنی مطرح و کمیسیون کشاورزی آن را مصوب کند.
ابراهیمی به تبعات صادرات خاک به کشورهای حاشیه خلیج فارس اشاره کرد و گفت: از آنجاکه کشورهای حاشیه خلیج فارس از وسعت سرزمینی کمتری برخوردار هستند و بیشتر وضعیت ارضی آنها به صورت سنگی است، لذا با تجارت خاک به کشورشان به دنبال ایجاد جزیرههای مصنوعی برای فعالیتهای کشاورزی و گردشگری هستند.
وی بیان کرد: با صادرات خاک از کشورمان فرصتهای کشاورزی و گردشگری را از دست خواهیم داد و عملا بستر تقویت این دو مقوله را در کشورهای دیگر فراهم خواهیم کرد که برای اقتصاد کشور آسیبزاست.
نماینده مردم شازند تاکید کرد: وقوع جنگ بین کشورها در راستای حفظ تمامیت ارضی و حفاظت از خاک است و صادرات یا قاچاق خاک از کشور مصداق از دست دادن خاکمان به دست خودمان است.
انتهای پیام