خرید تور تابستان

«محترمانه وادارمان می‌کنند کنسرت‌ها را لغو کنیم»

نداشتن وحدت رویه در صدور مجوزهای برگزاری کنسرت در ادارات زیرمجموعه وزارت ارشاد به‌خصوص در شهرهایی غیر از تهران، باعث شده تا بیش از پیش اهالی موسیقی با مشکلات جدی روبرو شوند؛ آخرین نمونه این مشکلات، مسائلی است که برای حسین پرنیا در همدان به وجود آمده‌است.

حسین پرنیا (آهنگساز و سرپرست گروه همایون) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن انتقاد شدید از عملکرد انجمن موسیقی همدان در زمینه صدور مجوز کنسرتش گفت: به دنبال بدرفتاری‌هایی که مسئولان انجمن موسیقی همدان با ما داشتند؛ کنسرتم را لغو کردم و تا زمانی‌که چنین افرادی در راس امور این انجمن هستند در همدان کنسرتی برگزار نخواهم کرد.

آهنگساز قطعه “گلپونه‌ها” در ادامه افزود: رفتارهای به شدت عجیبی در همدان و بسیاری از شهرهای دیگر در بحث صدور مجوز کنسرت‌ها دارد اتفاق می‌افتد که شدیدا به آنها اعتراض دارم و از دولت تدبیر و امید که بنده هم مانند سایر هنرمندان از آن در انتخابات حمایت کردم؛ می‌خواهم این مشکلات را حل کند.

وی همچنین عنوان کرد: برای گرفتن مجوز کنسرت در همدان می‌بایست انجمن موسیقی این شهر تاییدیه بدهد؛ افرادی که در راس این انجمن هستند فیلم کل اجرا را از ما خواسته‌اند؛ این در حالی است که معمولا فایل صوتی اجرا برای گرفتن مجوز فرستاده می‌شود ولی این افراد فیلم را خواسته‌اند. با این وجود ما فیلمی از اجرای قطعات که در تمرین‌ها ضبط شده بود را برایشان ارسال کردیم؛ اما بار دیگر گفتند باید فیلم باکیفیت برای ما بفرستید؛ ما که نمی‌توانیم 20 – 30 میلیون هزینه کنیم تا برای شما فیلم حرفه‌ای بسازیم. متاسفانه نظیر این اتفاق پیش از این نیز برای اساتیدی چون کیهان کلهر و حسین علیزاده نیز اتفاق افتاده و از آنها هم فیلم خواسته‌اند که بسیار نادرست است.

حسین پرنیا گفت: همه این اتفاقات درحالی رخ می‌دهد که برای برگزاری کنسرت باید از حراست وزارت ارشاد نامه دریافت کنیم، مجوز سالن داشته باشیم، فایل صوتی بفرستیم و عکس‌ها و مشخصات‌مان را نیز ارسال کنیم؛ همه اینها یک طرف، حالا داستان تهیه فیلم کامل و باکیفیت از کنسرت هم به آن اضافه شده است.

این موزیسین همچنین افزود: قصد داشتم در کنسرتی که قرار بود بعد از ماه رمضان در همدان برگزار شود قطعات آلبوم‌هایم که پیش از این با مجوز وزارت ارشاد منتشر شده را اجرا کنم. حالا بعد از سی سال فعالیت در عرصه موسیقی باید برای گرفتن مجوز یک کنسرت؛ از خودم فیلم بسازم.

پرنیا که سابقه همکاری با خوانندگانی چون شهرام ناظری، ایرج بسطامی، علیرضا افتخاری، علی رستمیان و علی جهاندار را در کارنامه خود دارد، عنوان کرد: من حتی 3- 4 روز نیز این مسئله را از انجمن موسیقی ایران پیگیر شدم و با خود آقای بهرام جمالی (رئیس انجمن موسیقی ایران) هم صحبت کردم تا در این زمینه اقدامی صورت بدهند.

وی همچنین گفت: تا دیروز وزارت ارشاد مجوز برگزاری کنسرت صادر می‌کرد و برخی نهادها جلوی برگزاری کنسرت‌ها را می‌گرفتند اما امروز برخی مسئولان ارشاد استان‌ها و انجمن‌های موسیقی به گونه‌ای رفتار می‌کنند که موزیسین از برگزاری کنسرت پشیمان شود. در واقع کاری می‌کنند که خودمان محترمانه کنسرت‌هایمان را لغو کنیم.

این آهنگساز در ادامه افزود: ما می‌توانیم فایل صوتی اثر را برایشان بفرستیم اما تهیه فیلم انتظار عجیبی است و این افراد اجازه ندارند با قیافه ما کاری داشته باشند و قیافه‌مان را ممیزی کنند. به قدری پروسه دریافت مجوز کنسرت طولانی و طاقت‌فرساست که مجوزها تنها چند روز پیش از برگزاری کنسرت صادر می‌شود و به دلیل اینکه برگزارکنندگان زمانی برای تبلیغات ندارند؛ عملا کنسرت با شکست روبرو می‌شود.

حسین پرنیا گفت: متاسفانه برای صادر نکردن مجوز گاهی بهانه‌هایی می‌آورند که هیچ وجاهت قانونی در آنها نمی‌توان پیدا کرد. سال قبل هم در شاهین‌شهر به من اجازه برگزاری کنسرت ندادند. نظیر این اتفاق مدام تکرار می‌شود. مثلا می‌گویند 10 روز تا ایام فاطمیه مانده نمی‌توانید کنسرت برگزار کنید، یا چون 20 روز به ایام محرم مانده نمی‌توانید کنسرت برگزار کنید. یا مجوز کنسرتی را که دو تا سه ماه قبل برایش اقدام شده؛ معطل می‌کنند و 2-3 روز تا یک هفته قبل از کنسرت مجوز را می‌دهند.

وی افزود: ما از دولت انتظار داریم که در تمام ساختارهای فرهنگی هنری اصلاحاتی که لازم است را صورت بدهد. به ویژه در زمینه موسیقی و کنسرت‌ها باید روشن بشود که آیا یک فرد بعد از 30 سال فعالیت در این حوزه و داشتن کارنامه مشخص همچنان نیازمند دریافت مجوز برای هر اجرایش هست یا خیر؟! آیا کیهان کلهر، حسین علیزاده و بسیاری دیگر از هنرمندان باید نیازمند مجوز باشند؟! چندی قبل نیز در شیراز به حسین بهروزی‌نیا که قصد اجرای موسیقی بی‌کلام داشت به همین دلایل اجازه برگزاری کنسرت ندادند.

این موزیسین گفت: متاسفانه وحدت رویه در بحث موسیقی در کل کشور وجود ندارد. در یک شهر اگر بخواهیم با همکاری انجمن موسیقی برنامه‌ای اجرا کنیم به ما می‌گویند انجمن موسیقی اجازه برگزاری کنسرت ندارد، در شهر دیگر به ما می‌گویند انجمن موسیقی باید مجوز بدهد.

حسین پرنیا همچنین عنوان کرد: پیشنهاد می‌کنم ممیزی‌ها از روی موسیقی‌ها برداشته شود و تنها کلام را ممیزی کنند. خود موسیقی و ساز و گروه را که نمی‌شود ممیزی کرد. چرا باید هر بار برای هر کنسرتی، ما تمام مشخصات و مراحل حراست و سایر موارد را بگذرانیم. هم ما و هم گروه‌ها در ارشاد و در اداره‌های مرتبط پرونده داریم و با یک کد ملی تمام سابقه ما را می‌توانند دربیاورند. این ممیزی‌های ناتمام تنها خاصیتش دلزده کردن هنرمندان است. من از وزارت ارشاد و آقای مرادخانی (معاون امور هنری وزیر ارشاد) تقاضا دارم هم در مسئله این ممیزی‌ها کاری اساسی انجام بدهند و هم کسانی که کارنامه‌شان مشخص است؛ از بحث ممیزی حذف شوند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا