تایید تلویحی وزیر علوم: فرهاد رهبر هنوز برکنار نشده!
دو هفته پیش شایعه ای مبنی «صدور» حکم عزل فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران و «صدور» حکم ریاست شخصی به جای او در آن تاریخ منتشر شد که انصاف نیوز همان روز آن را رد کرد و هفته ی گذشته نیز خبر داد: کنار گذاشتن دکتر فرهاد رهبر از ریاست دانشگاه تهران از چندی پیش قطعی شده است اما روال برکناری مدیران دانشگاه هایی که نیازمند تغییر هستند درباره ی این دانشگاه هنوز به اتمام نرسیده، و همچنین وزارتخانه در پی این است که انتخاب فرد جایگزین با دقت و لحاظ نظر دانشگاهیان انجام شود.
امروز (شنبه 23 آذر ماه) وزیر علوم نیز خبر برکناری و انتصاب جانشین را تا این تاریخ رد کرد و آن را شایعه خواند و با تاکید بر این که «هنوز هیات اصلی وزارت علوم به این دانشگاه اعزام نشده است»، تصریح کرد: به همین دلیل شاید افرادی که اطلاعات کافی ندارند شایعه پراکنی کنند و در واقع نمیدانیم که از این شایعهها چه میخواهند. در این زمینه موضوعاتی را میشنویم که از آن تعجب میکنیم چرا که اصلا چنین موضوعاتی در ذهن ما نبوده است. امیدوارم بازار شایعات در بحث تغییر و تحولات جای خود را به اطلاعات دهد.
بنا بر این گزارش، پخش شایعه ی صدور حکم برکناری فرهاد رهبر و انتصاب جایگزین وی در آن تاریخ، می تواند تاثیر معکوسی بر تصمیم وزارت علوم گذاشته و باعث تغییر زمان این تغییر و تحول شده باشد.
دکتر فرجی دانا با تاکید بر این که در نظر است در تغییر و تحولات، مکانیزمهای داخلی دانشگاهها در تصمیمگیری ها مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرده است: تغییرات در صورتی صورت میگیرد که بررسیها صورت گرفته باشد. اساسا موضوع تغییر و تحولات در جامعه دانشگاهی مساله ای مخفی نیست و در این زمینه دانشگاهیان قبل از هر کسی متوجه این تغییرات خواهند شد و هیچ حکمی به صورت ناگهانی صادر نمیشود مگر آن که قبل از آن حتما مطالعه انجام داده و با افراد در این زمینه صحبت شود و همانطور که گفته شد با مشورت با دانشگاهیان و صبر و حوصله و تانی این تغییرات انجام میگیرد.
تا امروز انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران با صدور بیانیه ی مفصلی به عملکرد ریاست فرهاد رهبر پرداخته است؛ همچنین بسیج دانشجویی در دو بیانیه به شدت به عملکرد فرهاد رهبر اعتراض کرده بود اما حتی احمدی نژاد هم نتوانسته بود خواسته ی بسیج دانشجویی را تامین کند، هر چند تلاش خود را کرد. همچنین ماه گذشته جمعی از اعضای هیات علمی این دانشگاه در نامه ای به وزیر علوم خواستار برکناری رییس دانشگاه شده اند. در مراسم روز 16 آذر نیز دانشجویان به دفعات شعارهایی مبنی بر درخواست برکناری و استعفای فرهاد رهبر را سر می دادند. همچنین سه روز قبل از آن در برنامه ی سخنرانی جواد ظریف با حضور فرهاد رهبر، شعارهایی در این باره سر داده شد.
دکتر فرجیدانا امروز (شنبه 23 آذر 92) در حاشیه چهاردهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری در محل دائمی نمایشگاه های بینالمللی تهران در جمع خبرنگاران درباره ی سیاست این وزارتخانه در قبال روسای دانشگاهها گفت: در این دوره سعی داریم تا انتهای احکام روسای دانشگاهها در خدمت آنها باشیم البته اگر در جایی گله و شکایتی بوده باشد هیاتهایی را اعزام کردهایم و منتظر نتایج این هیاتها هستیم.
وی در باره ی وضعیت روسای دانشگاههایی که دوره هشت ساله آنها به اتمام رسیده است، گفت: ادامه کار این روسا از نظر آییننامهای مشکل دارد و همچنین روسای دانشگاههایی که دوره چهار ساله آنها تمام شده است برای آن که ابقا شوند و یا اینکه فرد دیگری جایگزین آنها شود، هیاتهای اصلی وزارت علوم به دانشگاههای آنها اعزام میشوند تا با بررسی و جویا شدن نظرات حداکثری از تشکلهای دانشجویی و همچنین سایر دانشگاهیان بتوانیم فرد اصلح و متخصص که بتواند فضای آرام برای پژوهش کشور ایجاد کند را منصوب کنیم. تغییر و تحولات با احتیاط و تانی انجام میگیرد و اصولا در این زمینه عجلهای نداریم و اعتقاد نداریم که حرکتها شتابزده باشد و در واقع حرکت شتابزده را درست نمیدانیم.
هفته ی گذشته خبرنگار انصاف نیوز گزارش داده بود: «پس از اینکه دکتر فرجی دانا، سومین وزیر پیشنهادی حسن روحانی توانست برای تصدی سکان وزارت علوم از مجلس رای اعتماد بگیرد، برای بررسی وضعیت دانشگاه ها هیات هایی را مشخص کرده است؛ و به نظر می رسد که بنای وزارتخانه تاکید بر تصمیماتی با بیشترین دقت است تا نفر جایگزین از شایستگی بیشتری برخوردار باشد. به موازات این بررسی ها، بخشی از دانشگاهیان دانشگاه تهران نیز در این مدت در حال بررسی عملکرد رییس فعلی و نظرسنجی درباره ی گزینه های پیشنهادی بوده اند تا آن را به وزیر یا هیات مامور بررسی وزارتخانه منتقل کنند. هفته ی قبل گزارش شده بود که 10 گزینه از سوی جمعی از اعضای هیات علمی به نظرسنجی گذاشته شده که از میان آنها دکتر محمود نیلی و دکتر رحیمیان تا آن روز بیشترین حمایت ها را جلب کرده اند».
هجمه ی عجیب برخی رسانه ها
در مدت اخیر، هجمه ی رسانه ای در حمایت از فرهاد رهبر در بخشی از رسانه ها، در حالی صورت گرفته که مهمترین دلیل مخالفت همین افراد با وزارت جعفر توفیقی و جعفر میلی منفرد، شرکت در تجمعی مربوط به 26 خرداد ماه 88 بود که با دعوت فرهاد رهبر در مسجد دانشگاه تهران اتفاق افتاده بود، تجمعی که خود فرهاد رهبر نیز در آن حضور داشت اما به خاطر برخوردی جناحی و سیاسی، منتقدین توفیقی و میلی مفرد حتی یک بار فرهاد رهبر را به خاطر آن مورد سوال قرار نداده اند و از طرف دیگر جلوی تغییر او نیز ایستاده اند، هر چند تصمیم به تغییر رییس دانشگاه تهران اخذ شده و به محض توافق بر روی فرد جایگزین، اجرایی خواهد شد.
انتهای پیام