«پیام غیرمنتظرهٔ حملات تروریستی تهران»
«رضا نصری» کارشناس حقوق بین الملل در یادداشتی تلگرامی با عنوان «پیام غیرمنتظرهٔ حملات تروریستی تهران» نوشت:
یکی از مهمترین اهدافِ حملات تروریستی در تهران، ایجاد بی اعتمادی عمومی نسبت به تواناییهای حاکمیت در حفظ امنیت کشور بود. انتخاب اماکن مورد هدف – یعنی ساختمان مجلس شورای اسلامی و مقبرهٔ بنیانگذار انقلاب – نیز به دلیل حساسیتهای امنیتی و بار نمادینی که از آن برخوردارند در همین راستا صورت گرفت.
اما امروز که واکنش موشکی ایران و نمایش قدرت سپاه با استقبال و حمایت عمومی بی سابقهای مواجه شده، حامیان تروریستها تلاش میکنند به شیوهٔ دیگری «بی اعتمادی عمومی» مورد نظرشان را احیا کنند. به همین خاطر بالافاصله پس از انجام عملیات موشکی سپاه، رسانههای اسرائيل از سقوط چهار موشک ایران و «بی دقتی» آنها سخن به میان آوردند، برخی دیگر از عدم برخورداری داعش از «سیستم دفاع موشکی» صحبت کردند (تا اینگونه القا کنند که ایران «ضعیفکُشی» کرده است)؛ و بعضی دیگر تلاش کردند توجه افکار عمومی را به سمت ادعای انهدام پهباد ایرانی، سرنگونی سخوی روسی یا دستگیری عناصر سپاه در آبهای عربستان سعودی منحرف کنند. یکی از چهرههای شاخص فارسیزبان جریان متخاصم نیز از اینکه «حملات تروریستی تهران دستاویز سرکوب اقوام ایرانی و منتقدان مدنی شده است» سخن گفت تا اینگونه القا کند که «حفظ امنیت» در ایران – گرچه محقق میشود – اما نه «برای مردم» که «علیه مردم» انجام میگیرد!
در هر حال، نه تنها تروریستها به هدف خود در القاء بی کفایتی دولت ایران دست نیافتند بلکه حملات تروریستی اخیر این پیام را به کشورهای منطقه و جهان رساند که اولاً ایران کمآکان امنترین کشور منطقه است؛ ثانیاً ایران از نظر نظامی و موشکی بیش از حد انتظار قابلیت و توانایی دارد؛ و ثالثاً نیروهای نظامی کشور از پشتیبانی وسیع و فراگیر مردمی نیز برخوردارند.