خرید تور تابستان

به کجا چنین شتابان

«محسن عموشاهی» عضو بخش تحلیلی اصاف نیوز در یادداشتی درباره‌ی اظهارات اخیر برخی مسوولان نوشت:

مرور سخنان روزهای اخیر رییس جمهور نشان از تولد یک روحانی جدید می‌دهد. روحانی جدید، در دورانی که رییس جمهور قانونی مملکت است و رقابت انتخاباتی هم در جریان نیست، مقتدرانه و تند سخن می‌گوید. سعی می‌کند در جدل کم نیاورد و از هر موقعیتی برای پاسخ دادن استفاده می‌کند.

او در این جدل، بر خلاف موارد مشابه مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی، فقط حرفش را نمی‌زند. بلکه پس از زدن حرفش، پاسخ منتقدانش را نیز محکم و قاطع می‌دهد. این پاسخ‌ها آنقدر تند بوده که سقف مطالبات تندروترین حامیان رسمی روحانی هم نبوده است.

این که چرا روحانی تعامل کننده در دور اول ریاست جمهوری، حالا پس از کسب ۲۴ ملیون رای و در آستانه‌ی تحلیف و تنفیذ چنین بی‌محابا می‌تازاند بر کسی آشکار نیست. شواهد موجود هم نشانه‌ای از پایان جدل‌های کلامی ندارد. در این میان به نظر نمی‌رسد ادامه‌ی این تنش‌ها برای کشور مفید باشد. در ادامه‌ی نقدهایی پیرامون این جدل‌های نکاتی آورده می‌شود:

۱- ارتباط رشد اقتصادی و تنش‌های سیاسی ارتباطی معکوس است. به عبارت دیگر هر چه تنش‌های سیاسی افزایش یابد، اقتصاد نیز نابسامان‌تر شده و رشدش کمتر می‌شود. فعالین اقتصادی در شرایطی کار می‌کنند که کشور در ثبات و آرامش بوده و یک صدای واحد از حاکمیت به گوش برسد. دمیدن بر تنور اختلافات فعال اقتصادی را دلواپس کرده و موجب تجدید نظر در تصمیم گیری‌هایش خواهد شد. به این مساله رکود کشنده‌ی فعلی، وضعیت نگران کننده‌ی بانک‌ها و نقدینگی بالا را هم اضافه کنید. در نتیجه همه‌ی این موارد امیدی به حل مشکلات اقتصادی کشور نخواهد بود. حل نشدن این دست از مشکلات نیز می‌تواند به ظهور احمدی‌نژاد دیگری در سال ۱۴۰۰ بیانجامد.

۲- شرایط خاصی که بر منطقه حاکم است، بر هیچ کس پوشیده نیست. شرایط ویژه‌ای که بر قطر حاکم شده تنها گوشه‌ای از این وضعیت ویژه است. عربستان در کودتایی نرم کسی را بر قدرت نشانده که صراحتا از کشاندن جنگ به داخل ایران سخن می‌گوید. ایران تحت حملات تروریستی قرار گرفته، یک صیاد ایرانی توسط عربستان کشته و سه صیاد ایرانی اسیر نیروهای عربستانی شدند. سرویس‌های امنیتی آمریکا، اسرائیل و عربستان نیز قطعا از نفوذ و حضور داعش در ایران خرسند خواهند بود. مقابله با همه‌ی اینها نیازمند یک وفاق ملی است؛ وفاقی که با جدل‌های این چند وقت اخیر سر سازگاری ندارد.

۳- سوالی که در شرایط مشابه نیز بارها و بارها پرسیده شده این است که وزن رییس جمهور در معادلات سیاسی درون حاکمیتی چقدر است؟ آنچه مسلم است با توجه به اصل تفکیک قوا و اصل ۱۱۰ قانون اساسی رییس جمهور از امکانات محدودی در بسیاری از این جدل‌ها برخوردار است. نتیجه‌ی این جدل‌ها در بسیاری از موارد برخوردهای امنیتی با تعدادی از فعالین سیاسی بوده است. روحانی باید بداند که فعالین سیاسی باید در بیرون زندان به بسط گفتمان اعتدال و اصلاحات بپردازند وگرنه از درون زندان کسی صدای آنان را نخواهد شنید و در نتیجه روحانی تنهاتر هم خواهد شد.

۴- وفاق و همدلی امری دو سویه است. نمی‌توان روحانی را به تنهایی مقصر عدم وجود همدلی دانست و از سمت مقابلش چیزی نگفت. واقعیت این است که مخالفان روحانی از هر دستاویزی برای تخریب او استفاده خواهند کرد. آنها حتی از روز قدس هم نگذشتند و به روحانی سخت ترین بی انصافی‌ها را روا داشتند. در حقیقت مشکل از آنجایی آغاز می‌شود که افکار عمومی روحانی را آغازگر اختلافات بدانند. ریشه‌ی این مشکل، در تنها بودن روحانی در هیات دولت است. اکثریت نزدیکان روحانی به قدری منفعلانه برخورد می‌کنند که گویی در جناح مقابل دولت قرار دارند. نهادهای اطلاع رسان و روابط عمومی‌های مرتبط با دولت نیز آنچنان ضعیف کار می‌کنند که گویی ارتباطی با دولت ندارند. همین‌ها باعث شده تا روحانی بخواهد هم رییس جمهور باشد، هم مدافع دولت، هم معرفی کننده‌ی دستاوردهای دولت و هم طراح جدل‌های سیاسی. در حقیقت مشکل اصلی از آنجا آغاز شده که سطح جدل‌ها به رییس جمهور ارتقا پیدا کرده است. روحانی برای فرار از این مخمصه باید دولتی همراه‌تر و همسوتر انتخاب کند. دولتی که او را سر بزنگاه‌ها تنها نگذارد. این تنها توجیهی است که می‌توان با آن جدل‌های اخیر و تولد روحانی تازه را هضم کرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. چه کسي گفته مطالبات روحاني حتي از اصلاح طلبان هم تندتراست
    كاش دقيقا ميگفتيد كدام مطالبه اش
    به عنوان کسي که باشك به روحاني رای دادم روز به روز مطمئن تر ميشوم كه روحاني نااميدم نخواهد كرد

    18
    2
  2. کم کم دارین بیدار میشین که روحانی با این کاراش داره خراب میکنه همه پلهای پشت سرش رو.
    ولی اگه واقعا میخواد و شما هم میخواهید بهش بگین با برخورد تند با منتقدین نه تنها وضع درست نمیشه آخرش به ناکجا آباد میرسه پس بهتره از فضای انتخاباتی بیرون بیاین و سر یه مساله کوچک و محدود این قدر غوغاسالاری نکنید.
    کار کار کار
    خواسته مرم کاره نه سیاسی بازی.

    1
    9
  3. نمی دونم نویسنده دقیقا چه گرایشی داره ولی مطمئنا روحانی آغاز کننده ی این جریان نبود … در طی دولت قبل و الان کسی که باور نمی کنه اومد و کل کارهای دولت رو برد زیر سوال و آمارهای اون رو که توی انتخابات هرجا می خواستن آمار بدن گفته میشد آمار شما مخدوشه قابل اعتماد نیست چرا ؟ چون فلانی گفته ! بعد از انتخابات هم که احتیاج به گفتن نداره چی شده !! حالا باز روحانی شد مقصر !! در ضمن بر اساس قانون اساسی رئیس جمهور شخص دومه و رئیس تمام شوراهای عالی کشوره از شورای عالی امنیت ملی تا شورای دقاع تا شورای فضای مجازی تا … و قاعدتا آقای جنتی و موحدی کرمانی و … نباید و نمی تونن و حق ندارن رو در رو باهاش بایستن و جواب بدن فقط به خاطر اون …! هست که اینکارو می کنن ..

  4. کجایی امام ارمانهات همه کمرنگ مسئولین ولینعمت مردم شدند کجایی که بعضی مسئولین حمایت از مستضعفین رو به مستکبرین تبدیل کردن کجایی ببینی آقازاده ها چه میکنن وکسی کاری به آنها ندارد کجایی ببینی قانون واسه عوامه و خواص قانون براشون معنی نداره و خودشون رو قانون میدونن کجایی اشرافیگری اونم از بیت المال مستحب خونده میشه کجایی ببینی انقلاب کردی که مردم از فقر و زور و فساد رانتخواری اختلاس و آقازاده بازی و..رها شن اما…

  5. این چه متنی گذاشتید؟ اتفاقا طبق همان اصول قانون اساسی رییس‌جمهور قدرت خوبی هم دارد، بستگی به شخص استفاده کننده داره، تا الانم خوب بوده، مطالبی که در سخنرانی های انتخاباتی و مناظره ها گفت، به ذهن هیچ کس خطور نمی کرد که کسی این قدر شهامت داشته باشه و اینها را بیان کند، نود درصدشون خطوط قرمز ساختگی برای ترساندن مردم و بستن باب نقد به آنها بود چه کسی گفته مثلا فلان ارگان یا نهاد مقدس است، همه انسان و جایز الخطا هستند، فقط یکی مثل روحانی می خواست که این تابوها را بشکند که شکست، شما هم مقالتون احساس دشمن در لباس دوست می دهد.

  6. چه کسانی ضرباهنگ مناظرات راهر بار تندتر کردند؟!
    شیخ حسن که تا مناظرات آخر دندون رو جگر گذاشت و هی نگفت، دید دوستان کمر همت بستند، هرچی دوست دارند، در دل نمی ذارند!؟
    قبلش هم که می خواستند، شیخ حسن را تک دوره یی ترین رییس جمهور بعد از انقلابش کنند!
    تتیتراشون هم بسته بودند! و مردم همت کردند!
    حیف که همراهان، عافیت طلبند و مسوولین دولتی نمی خواهند با روشنگری حقایق را بیان کنند!
    من در کانال تلگرامی رقیب عضو بودم که مدیر کلی را می شناختم که عضو بود و در مطلبی نوشت: سه روز روزه گرفته ام تا رقیب شیخ حسن روحانی رأی بیاورد!!؟ تازه! در این دولت به آلافی رسیده بود!
    این ها رسوبات دوران احمدی نژاد بودند که فکری باید کرد!
    ضمناً، دوستم چه شباهتی بین شیخ حسن و بنی صدر خارج نشین و منزوی پیدا کردند! این قدر اسم او را نبرید، خوشحال میشه که مطرح میشه!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا