خرید تور تابستان

ديدار اعضاى جماعت دعوت و اصلاح با ابراهيم يزدى

دكتر عبدالرحمان پيرانى، دبیرکل و دكتر لقمان ستوده از اعضاى ارشد «جماعت دعوت و اصلاح» قبل از ظهر روز جمعه دوم تيرماه سال نود و شش، طى ديدارى با دكتر ابراهيم يزدى و جمعی از اعضای همسو با وی، گزارشى از سابقه و فعاليت‌هاى آن تشکل اهل سنت است، ارائه دادند.

به گزارش دریافتی انصاف نیوز، دكتر پيرانى پس از یادآوری نقش تاریخی دکتر یزدی در پیگیری آرمان فلسطین و پیشنهاد برگزاری مراسم «روز قدس» پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی دولت موقت، گفت که «جماعت دعوت و اصلاح» از ابتداى انقلاب، تحت تاثير گفتمان آزادى خواهى و اصلاحات با حضور گسترده و فعال شهروندان اهل تسنن تشكيل شد. هدف اصلى اين تشكيلات، تعدیل شکاف‌های اجتماعى موجود و جایگزین ساختن فرهنگ گفتگو به جای خشونت بوده و به تلاش مدنی در راستای رفع كاستى‌ها و پیگیری حقوق مصرحه در قانون اساسی جمهوری اسلامی باور دارند.

وى افزود: خوشبختانه به رغم برخی فشارها در زمان دولت احمدی نژاد، در طول دوران ریاست جمهوری دکتر حسن روحانی، نهادهای حاكميتی رفتار واقع بينانه‌تری با ما و فعاليت‌هاى ما دارند. تشكيلات ما بعد از دوم خرداد، در مناسبت‌های گوناگون، مواضع سياسى گسترده‌ای داشته و در دو دوره گذشته از دکتر روحانى حمايت كرد و خوشبختانه، آرای شهروندان اهل سنت بيشترين اقبال را به رییس جمهور منتخب و گفتمان اصلاحات نشان داده است.

دکتر ستوده نیز در تبیین بخش مطالعاتى جماعت دعوت و اصلاح تصریح کرد که علاوه بر همكارى‌هاى فكرى با نهادهاى مدنى در داخل كشور، در بسیاری كشورهاى اسلامى با سازمان‌های مردم نهاد اسلامی، همکاری‌های گسترده‌ای دارند.

همچنین ابراهیم یزدی در این دیدار گفت: فعاليت مدنى هميشه مطلوب بوده و به نتيجه‌هاى اجتماعى مفیدی منجر مى‌شود. البته فعاليت‌هاى مدنى همواره مخالفان سرسختى نيز دارد، اما پیشنهاد مى‌كنم به مخالفين خود توجه نكنيد و كارتان را با عزم محكم تر ادامه بدهيد.

مهدی معتمدى‌مهر نيز در اين ديدار گفت: از دير باز نگاهى منطقى و مسوولانه نسبت به تقريب مذاهب و وحدت مسلمانان در پیشگامان نهضت وجود داشته است. زنده یادان مهندس بازرگان، دكتر سحابى، آيت الله طالقانى و آيت الله غروى در اصفهان و در حال حاضر، فرزند ايشان دكتر على اصغر غروى و دکتر ابراهیم یزدی با تمرکز بر اندیشه بازگشت به قرآن، همواره پیگیر این ضرورت اجتماعی بوده و به طور جدی به این دیدگاه علاقمندند.

معتمدی مهر افزود: به نظر می‌رسد که فعاليت برخى نهادهاى مردمی و NGOها در زمینه تولید معرفت دینی و کاهش شکاف های اجتماعی و نقد دیدگاه های تبعیض آمیز قشری، نسبت به برخی دستگاه های حکومتی که از بودجه‌های میلیاردی برخورداند، از توفیق و تاثيرگزارى بيشتری در راستای نزدیک ساختن پیروان دو مذهب تشيع و تسنن و ایجاد وحدت مسلمانان برخوردار بوده اند.

وی با اشاره به بیانیه اخیر دکتر یزدی درباره‌ی حمله تروریستی به ساختمان اداری مجلس شورای اسلامی و آرامگاه رهبر فقید انقلاب، خاطر نشان کرد که هویت اصلی جریان جهادی/ تکفیری را به عنوان یک جریان سیاسی قلمداد می‌کنیم که ریشه در برخی نارسایی‌های داخلی و طراحی‌های بین المللی دارد و قائل به اصالت قومی و هویت عقیدتی و مذهبی در خصوص آن نیستیم.

در پايان، تعدادى از كتاب‌ها و نشریات «جماعت دعوت و اصلاح» به دكتر يزدى تقديم شد و همچنين برخى تاليفات در حوزه روشنفکری دینی و مجلداتی از تفاسیر قرآن به قلم دکتر یزدی به آنها تقديم شد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا