مرزهای خراسان رضوی چقدر امن است؟

روزنامه خراسان نوشت:

ورود اتباع غیرمجاز به استان یکی از مشکلاتی است که خراسان رضوی با آن روبه روست. سردار مجید شجاع، فرمانده مرزبانی خراسان رضوی در نشست خبری به مناسبت هفته فراجا با تشریح آخرین اقدامات مرزبانی خراسان رضوی در حوزه امنیت مرزها اظهار کرد: طرح انسداد فیزیکی مرزهای استان با جدیت در حال اجراست و تاکنون حدود ۱۲۰ کیلومتر دیوارگذاری انجام شده است.

همچنین زیرسازی ۷۰ تا ۸۰ کیلومتر دیگر نیز آماده شده تا دیوارهای تولیدشده به محل منتقل و نصب شوند. در کنار دیوارکشی، احداث برجک‌های مرزی، دکل‌های مخابراتی و سامانه‌های مراقبت اپتیکی و الکترونیکی نیز در دستور کار قرار دارد. به گفته فرمانده مرزبانی خراسان رضوی، از مجموع حدود ۳۰۰ کیلومتر طرح انسداد مرز در استان، تاکنون حدود ۳۰ درصد به انجام رسیده است.

جلوگیری از ورود ۱۵۰ هزار تبعه غیرمجاز
شجاع با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای مقابله با متجاوزان مرزی ورود به کشور گفت: توسعه زیرساخت‌های فنی، فیبر نوری و هوشمندسازی مرز از جمله اقداماتی است که برای کنترل و مراقبت بیشتر در مرزها انجام شده است. از ابتدای سال تاکنون از ورود غیرمجاز ۱۵۰ هزار متجاوز مرزی به کشور جلوگیری شده است؛ این رقم در مدت مشابه سال گذشته حدود ۳۹ هزار نفر بود. همچنین در سال ۱۴۰۵ حدود ۲۴۰ هزار نفر از اتباع به صورت قانونی وارد کشور شده‌اند و ۲۳۰ هزار نفر نیز خروج قانونی داشته‌اند. فرمانده مرزبانی استان درباره وضعیت ورود اتباع در جریان جنگ اخیر نیز گفت: در آن مقطع ورود اتباع به حدود ۱۵ نفر در روز کاهش پیدا کرده بود، اما پس از پایان جنگ، میزان دستگیری‌ها در مرز افزایش یافت و در مقاطعی به حدود هزار نفر رسید.

هوشمندسازی ۳۰ درصدی مرز
شجاع با اشاره به طرح هوشمندسازی مرز در محدوده افغانستان اظهار کرد: زیرساخت‌های این طرح فراهم شده و تاکنون حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشته است و عملیات تکمیل سایر بخش‌ها نیز ادامه دارد. وی همچنین از تشدید اقدامات امنیتی در مرز پس از آغاز جنگ اخیر خبر داد و افزود: نیروهای کمکی و پشتیبانی از ارتش و سپاه در کنار مرزبانی حضور دارند و طرح‌های امنیت مرزی نیز متناسب با شرایط در حال به‌روزرسانی است.

توقیف ۱۰۰ هزار لیتر سوخت
وی درباره مقابله با قاچاق سوخت نیز گفت: بخش عمده سوخت از مرزهای استان به شکل قانونی و در قالب صادرات خارج می‌شود و از ابتدای امسال ۱۳ هزار و ۲۱۲ تانکر از مرز خارج شده‌اند که عمدتاً حامل گازوئیل و بنزین بوده‌اند. به گفته شجاع، برخی محموله‌ها پیش از خروج از مرز توسط دستگاه‌های مربوط متوقف شده و مرزبانی نیز حدود ۱۰۰ هزار لیتر سوخت را متوقف کرده است.

افزایش ۱۰۰ درصدی کشفیات مواد مخدر
فرمانده مرزبانی خراسان رضوی از افزایش کشفیات مواد مخدر نیز خبر داد و اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون بیش از یک‌ونیم تن مواد مخدر در مرزهای استان کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش ۱۰۰ درصدی داشته است. حدود ۳۰ درصد مواد مخدر کشف‌شده را شیشه و بخش عمده باقی‌مانده را تریاک و مشتقات آن تشکیل می‌دهد. شجاع همچنین درباره تصاویر منتشرشده در فضای مجازی از ورود اتباع غیرمجاز گفت: تصاویر منتشرشده در روزهای اخیر مربوط به مرزهای خراسان رضوی نبوده است و ورود غیرمجاز در مرزهای استان به این شکل و در روشنایی روز انجام نمی‌شود.​​​​​​​

فرمانده مرزبانی استان در ادامه با بیان این که در هفته‌های آینده نیز برنامه‌های متعددی در پیش داریم، گفت: یکی از این مناسبت‌ها، هفته گرامی داشت فراجاست که برابر برنامه و زمان‌بندی اعلام‌شده، برنامه‌های مختلفی در سراسر کشور و از جمله در استان خراسان رضوی برگزار خواهد شد. شجاع ادامه داد: یکی از برنامه‌هایی که به‌صورت کشوری برگزار می‌شود و چند سالی است با همکاری مجموعه فراجا و آستان قدس رضوی انجام می‌شود، طرح «حرم تا حرم» است. در این طرح، پرچم مقدس و متبرک آستان قدس رضوی در مرزهای کشور، یگان‌به‌یگان و واحدبه‌واحد، حرکت داده می‌شود.

همکاران عزیز ما که ممکن است در طول سال فرصت زیارت حضرت رضا(ع) برایشان فراهم نشود، با حضور این پرچم متبرک، حال‌وهوای زیارت حضرت رضا(ع) و حرم مطهر را درک و لمس می‌کنند. این برنامه تقریباً از یک هفته پیش از آغاز هفته فراجا شروع شده است. همزمان، پرچم مقدس حسینی نیز از مرز ایلام وارد کشور شده و همگام با این حرکت، در مرزهای کشور مسیر خود را طی می‌کند. وی افزود: در روز پایانی هفته فراجا، این دو پرچم به مقصد خواهند رسید؛ پرچم رضوی به مرز ایلام خواهد رسید و پرچم مقدس حسینی نیز به مشهد مقدس خواهد آمد. ما نیز ان‌شاءا… در حرم مطهر حضرت رضا(ع)، پرچم مقدس حسینی را تقدیم آستان قدس رضوی خواهیم کرد.

انتهای پیام

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *