خرید تور تابستان

بیانیه یک انجمن اسلامی دانشجویان در مورد وزیر علوم آینده

انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران درباره‌ی انتخاب وزیر علوم کابینه‌ی دوازدهم بیانیه‌ای صادر کرد.

به گزارش انصاف نیوز، متن این بیانیه در پی می‌آید:

تنها چند هفته تا آغاز به کار دولت دوازدهم در مرداد ماه 96 باقی مانده و چند هفته‌ای هم از پیروزی دکتر حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری اردیبهشت 96 می‌گذرد. در یک سو دانشگاهیانی قرار دارند که با هدف پیش‌برد توسعه‌ی سیاسی و رشد دموکراسی در انتخابات 96 از دکتر روحانی حمایت کردند و در سمت دیگر دولت و کابینه‌ی نو شده ای قرار خواهد داشت که از مهمترین وظایفش ادای دین نسبت به دغدغه های همین دانشگاهیان است. مطالباتی که جز دعوی بازگشت به قانون ندارند و پاسخگویی سریع و شایسته به آن‌ها از وظایف فراجناحی همه‌ی دولت‌ها است. در این میان با توجه به اهمّیت مقوله‌ی آموزش عالی در کشور و آسیب‌های بزرگی که طی سال‌های گذشته و در اشکال مختلف به پیکره نحیف آن وارد شده است، انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران وظیفه خود می‌داند، تا برخی مطالبات موجود دانشگاهیان از وزارت علوم دولت دوازدهم را مطرح‌کند. امید آن‌که رئیس جمهور منتخب به پشتوانه آرای مردمی و حمایت دانشگاهیان، در معرفی وزیر آینده، شایستگی او را در برآوردن این مطالبات جداً مد نظر قرار دهد.

◀️ اول؛ مسئله‌ی اسلامی سازی علوم انسانی

چند سالی است که جریانی فرمایشی تحت عنوان “بومی سازی یا اسلامی سازی علوم انسانی”، با هدایت و حمایت نهادهای خارج از دانشگاه گسترش پیدا کرده و فضای فعالیت سالم علمی و آکادمیک را برای دانشجویان علوم انسانی تنگ کرده است. تاسیس گروه و استخدام اعضای هیئت‌علمی در این موارد بدون رعایت شرایط لازم و مرسوم برای موارد مشابه صورت‌می‌گیرد و اخیرا نیز امواج بومی سازی متعرض حوزه‌های عمومی آموزشی برای تمامی دانشجویان شده‌است. طی ماه‌های گذشته، با طرح موضوع تغییر واحدهای درسی برای تمامی دانشجویان علوم‌انسانی، فرآیند تخریب این علوم که تاکنون در پس پرده‌ی عناوینی از قبیل “بومی‌سازی” و “اسلامی‌سازی” دنبال می‌شده، هرچه بیشتر آشکار شده‌است. درخواست ما دانشجویان از وزیر علوم آینده آن است که به داد همین جسد محتضر باقی مانده از علوم‌انسانی برسد و از استقلال نهاد آکادمی در برابر نیروهایی که آن را بی‌خطر و درخدمت حاکمیت می‌خواهند دفاع کند.

◀️ دوم؛ رسیدگی به وضع استخدام اعضای هیئت علمی و بازگرداندن اساتید اخراج شده

امروز با وجود گذشت چهار سال از عمر دولت یازدهم، شاهد آن هستیم که اساتید بی‌کیفیت جذب شده طی فرایند‌های غیرقانونی در دولت‌های گذشته، همچنان به‌ناحق بر کرسی اساتید اخراج شده‌ی دانشگاه در همان سال‌ها تکیه زده‌اند. ما دانشجویان ادامه‌ی این وضعیت را آفت ثمردهی علمی آموزش‌عالی می‌دانیم و معتقدیم، وزیر علوم باید قدرت ایستادگی در برابر استخدام غیرقانونی اعضای هیئت‌علمی جدید، بازگرداندن اساتید اخراج شده در دوره‌های گذشته و اخراج افرادی که طی فرایند غیرقانونی به عضویت هیئت علمی دانشگاه ها در آمده‌اند را داشته‌باشد. تاکنون اقدامات دولت یازدهم در این زمینه ناکافی بوده‌است.

◀️ سوم؛ پذیرفتن شان دانشگاه به عنوان یک نهاد علمی مستقل

نگاه به دانشگاه از جانب صاحبان قدرت نباید نگاهی ابزاری باشد. سیاستمداران نباید دانشگاه را محلی برای تئوریزاسیون تمایلات مختلف خود ببینند و در قبال بودجه‌ای که به دانشگاه اختصاص می‌دهند، از آن توقّع مشروعیت بخشی به ایده‌ها و افراد حاکم را داشته‌باشند. سیاستگذاری‌های فرهنگی یک‌سویه برای دانشگاه از جانب شورا‌های مختلفی که در خارج از آن قرار دارند، تحت تاثیر همین نگاه از بالای مسئولین آموزش‌عالی به مقوله‌ی دانشگاه، و عامل از دست رفتن استقلال آن است. دانشگاه باید فضایی آزاد برای تضارب آراء و عقاید باشد.

◀️ چهارم؛ دفاع از حقوق اقلیت‌های مذهبی در دانشگاه

ساختارهای تبعیض‌آمیز موجود علیه اقلیت‌های مذهبی در آموزش‌عالی کشور غیرقابل‌تحمل است. جذب اعضای هیئت‌علمی و انتخاب رؤسا در دانشگاه‌ها باید تنها و تنها بر اساس ملاک شایستگی علمی صورت‌گیرد و تمایلات مذهبی افراد نباید در گزینش ایشان تاثیری داشته باشد. علاوه بر این، می‌بایست روند رو به رشد محروم کردن شهروندان بعضی اقلیت‌های مذهبی از حق تحصیل، که در قانون‌اساسی برای تمامی ایرانیان به رسمیت شناخته شده است، در همه‌ی مقاطع تحصیلی و همه مناطق کشور، هرچه سریع‌تر متوقف شود.

◀️ پنجم؛ پایان دادن به حضور نهاد‌های امنیتی در دانشگاه

در سال‌های اخیر، نگاه امنیتی به رویکردی استراتژیک در سرکوب فضای مدنی و بالاخص دانشجویی مبدّل شده و با بازداشت‌های فراقانونی و احضارهای مکرّر، فضای عمومی جامعه را تنگ‌تر کرده است. دانشگاه نیز طبعاً به عنوان نقطه‌ی کانونی نگاه نهاد‌های امنیتی، ضربه‌ی بزرگی را از جانب این سیاست‌های کنترلی متحمل شده است. ما معتقدیم حضور نهاد های امنیتی در دانشگاه نه تنها ضامن امنیّت دانشجویان نیست، بلکه مخلّ آن است. آزادی در بیان نظرات و برگزاری تجمع، مطابق قانون از جمله حقوق دانشجویان است و نباید با تراشیدن بهانه‌های واهی امنیتی و انتظامی آنان را از این حقوق‌شان محروم کرد. وزیر علوم دولت دوازدهم باید اقتدار کافی و ابزار لازم را برای پایان دادن به دخالت‌های نهادهای بیرونی در دانشگاه داشته باشد.

◀️ ششم؛ دفاع از حق تشکّل‌یابی تمامی دانشجویان با سلایق فکری و سیاسی مختلف

تمامی دانشجویان با هر نوع سلیقه و خط مشی سیاسی این حق را دارند تا ذیل چارچوب‌های قانون‌اساسی، در تشکل‌های سیاسی مطلوب خودشان فعالیت کنند. وزارت علوم آینده باید بتواند هاله‌های امنیتی شکل‌گرفته بر سر فعالیت تشکل‌های سیاسی را بزداید و زمینه را برای تضارب آزاد آراء و عقاید – که از ملزومات فضای آکادمیک است – فراهم نماید.

در پایان شایان ذکر است که انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران با عنایت به محدودیت‌های قانونی در زمینه‌ی اختیارات، و دشواری‌های سیاسی پیگیری موارد مذکور، از دولت محترم و شخص دکتر حسن روحانی می‌خواهد، تا با تلاش برای حل و فصل این معضلات فضای آموزش‌عالی، تا حدّامکان، به وظیفهی خود در قبال دانشگاه و دانشجویان کشور اهتمام بورزد. بدون شک کوچکترین تلاش‌ها نیز در این زمینه از دید دانشجویان پنهان نخواهد ماند. همچنین پیگیری‌ها تا به سرانجام رسیدن تمام و کمال این مطالبات و مطالبات دیگر از سوی فضای دانشجویی کشور با قدرت ادامه خواهد داشت.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا