گزارش: سوال رسایی و جواب جنتی
سوال آقای رسایی مربوط به تک خوانی خانمها و روزنامه بهار است… آقای رسایی هر نوع خوانندگی خانمها را مفسدهانگیز میدانند … اما برای ما مهم نظر مقام معظم رهبری است… مقاله در روزنامه بهار قابل دفاع نیست … تصمیم اشد مجازات برای آن در نظر گرفته شد … از بیکار شدن 150 نفر ابراز تاسف کردم … طبق قانون روزنامه آقای رسایی باید توقیف میشد.
به گزارش انصاف نیوز، این بخشی از پاسخ وزیر ارشاد به نماینده ی تندروی عضو جبهه ی پایداری بود؛ اما پس از رای گیری از مجلس، با رای 105 نفر از نمایندگان، کارت زرد به معنای راضی نشدن و اخطار به وزیر داده شد. مجلس 280 نماینده دارد اما در جلسه ی امروز هم مانند بسیاری از جلسات، بیش از 50 نفر غایب بودند.
آنچه در پی می آید، گزارش دو خبرگزاری از جلسه ی امروز است، گزارش فارس از پرسش حمید رسایی و گزارش ایسنا از پاسخ علی جنتی.
رسایی:
توهین به مقدسات رواج یافته
دلسوزی برای روزنامه هتاک بیمعناست
یک میلیارد از یارانه ارشاد به ۲ نشریه خاص
نماینده مردم تهران در سوال خود از وزیر ارشاد با اشاره به اظهارنظر وزیر ارشاد درخصوص تکخوانی زنان گفت: این اظهارنظر سبب گسترش مفاسد در جامعه شد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در جلسه علنی امروز(سهشنبه) مجلس، در سوال خود از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به حرکت خزنده برخی از جریانهای ضددینی در مطبوعات کشور گفت: امروز ما شاهد این هستیم که نویسندگان وابسته به جریانهای غربی و همچنین رژیم ستمشاهی و عضو بنیاد اشرف پهلوی در فصلنامهها و مطبوعات ما قلم میزنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به وزیر ارشاد درباره اظهارات وی پیرامون توقیف برخی روزنامهها گفت: چرا زمانی که یک رستوران غذای فاسد میدهد آن را تعطیل میکنند این به خاطر تامین امنیت جامعه است شما برای حفظ مذهب رسمی کشور قسم یاد کردهاید و باید با نشریاتی که به مقدسات اهانت میکنند برخورد کنید.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: چرا تصاویر مهم در نشریات به نمایش در میآید و چرا مقالهای منتشر میشود که در آن ولایت ائمه معصوم نیز زیر سوال رفته است.
رسایی همچنین با انتقاد از سخنان وزیر درباره تکخوانی زنان گفت: این سخنان شما سبب شد تا برخی از مفسدهها به نام وزارت ارشاد در جامعه منتشر شود.
وی در ادامه افزود: دوستان میدانند که انقلاب ما ریشه فرهنگی داشته است و در 10 سال اول ما مواجه با بمبگذاری و جنگ و از این امور بودیم و پس از آن به سمت جنگ اقتصادی، تحریمها دشمنان ما رفتند بعد از اینکه از این دو مرحله نتیجه نگرفتند وارد جنگ نرم شدند کمکم تهاجم فرهنگی به تعبیر رهبر معظم انقلاب شبیهخون فرهنگی به راه افتاد.
نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: در این دوره که با دولت دوم سازندگی همزمان میشد رهبری فریاد زدند که تهاجم فرهنگی است و برخی توجه نکردند همه شما به یاد دارید زمانی که دولت اصلاحات به روی کار آمد توسعه فرهنگی و سیاسی یکی از مهمترین شعارهای این دولت بود.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: به دلیل نگاه غلط و مماشات مسئولین وقت و تساهل و تسامحی که حاکم بود کمکم اباههگری بر نشریات حاکم شد و رهبر معظم انقلاب چند سال بعد در جمع جوانان پرشور آن روز گفتند که بعضی از این مطبوعات به شارلاتانیزم مطبوعاتی تبدیل شدهاند، گفتند که اینها مقدسات و ارزشهای نظام را هدف قرار دادهاند. رهبر انقلاب گفتند که اینها کارگاه دشمن شدهاند و کار اصلی این رسانهها هتک حرمت مقدسات دینی و ارزشهای انقلابی و کم کردن حساسیتها به این امور بود.
رسایی گفت: بهنود که یکی از همین عناصر بود و از دوران طاغوت در مطبوعات بود زمانی که بازداشت شد در دادگاه خود اعتراف کرد که در دوره سازندگی و زمانی که خیلی فضا بسته بود در نشریات درجه چندم زرد و آرایشی خانمها قلم میزدیم بعد از دوم خرداد به برکت تساهل و تسامح توانستیم با روزنامههای سراسری راه پیدا کنیم و به صراحت میگوید وظیفه ما از بین بردن ایمان مردم بود.
وی افزود: من این حوزه و آدمهای این حوزه را میشناسم از کارهای آنها خبر دارم متاسفانه وزارت وقت ارشاد آن روز در مقابل این حرکتها نهتنها مقاومت نکرد بلکه همراهی کرد. رهبر انقلاب گفت که اینها پایگاه دشمن هستند. وزیر وقت ارشاد که هماکنون در بیبیسی مینشیند وقیحانه گفت کار ما در وزارت ارشاد دفاع و حمایت از مطبوعات است آقای جنتی این را در گوشتان حفظ کنید. ایشان برگشت گفت که اینجا وزارت ارشاد است و نه وزارت اطلاعات در حالی که طبق قانون یکی از وظایف ارشاد نظارت و جلوگیری از رسانههایی است که هتک حرمت مقدسات را میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برخی از آن بو را میدهد من در نطق مخالفتم با وزیر ارشاد گفتم که دغدغه دارم و امروز برخی از این دغدغهها در این حوزهها عملی میشود الحمدالله امروز مشت آن جریان باز شده است و خود آقای جنتی میداند که آنها را میشناسد و با آنها مخالف است.
وی افزود: ما میبینیم امروز این جریان در بیبیسی، صدای آمریکا و رسانههای خارجی است نویسندگانی که با حمایت آن جریان در وزارتخانه بودند همراه آنان است.
نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: کشور ما آن دوره پرآشوب را گذراند. رهبر معظم انقلاب در برابر این جریان ایستاد، مراجع و علما ناسزا شنیدند از مسئولین آن وقت ارشاد آن روز اما مقاومت کردند متدینین به صحنه آمدند. ما آیا قرار است دوباره به چنین جریاناتی میدان دهیم و قلم به دستان مزدور برگردند و مامور سست کردن ارزشهای مردم شوند.
رسایی گفت: آیا قرار است به اسم آزادی مقدسات را زیر سوال ببریم و وزارت ارشاد تحت تاثیر جوسازیهای این جماعت قرار بگیرد و از تیترها و تهاجمهای آنان بترسد.
رسایی گفت: امروز خطی راه افتاده است که به دنبال زیر سوال بردن مقدسات است خط القای شبهه در اعتقادات دینی خط به سخره گرفتن احکام و ارزشهای انقلاب در این شش ماهه افزایش پیدا کرده است. من مستند و با آمار با ذکر صفحه میتوانم بگویم که چه جریانی در مطبوعات حرکت میکند و متاسفانه برخی از مسئولین و زیرمجموعه آقای ارشاد به این اتفاق توجهی ندارند.
وی افزود: متاسفانه در روز هجدهم ذیحجه و در آستانه عید غدیر و سرمقاله یکی از روزنامههای کشور به یادداشتی اختصاص پیدا کرد که میخواست ثابت کند ائمه اطهار و جانشینان به حق رسول خدا حق حاکمیت سیاسی ندارند. آقای جنتی تیتر این یادداشت درباره حق حاکمیت امام معصوم بود و این یادداشت به صراحت امامت را که از اصول دین شیعه است را زیر سوال برد و آن هم به استناد اسناد مجهول و ضعیف که بارها از سوی بزرگان شیعه رد و نقد شده است. نویسنده هتاک هیچ اشارهای به اسناد متقن نکرد که امامت را ثابت میکند و با نوعی وهابیت شیعی که فرقهای در برخی از جریانات است حرکت میکرد در همان روز غدیر در سطح گستردهای این مطلب پیامک شد و در رسانهها منتشر شد همه ناراحت و ناراضی بودند آغاز دوباره حمله جریانات دگراندیش که پشت سر شعار اصلاحطلبی پنهان شده بود امروز پشت سر شعار اعتدالگرایی پنهان شده است در حالی که نشریات وابسته به این جریانات نه دیروز اصلاحات را قبول داشتند و نه امروز اعتدال را قبول دارند. نه دیروز رئیسجمهور وقت را قبول داشتند که امروز رئیسجمهور را رساندند به جایی که دیگر هیچ آبرویی ندارد و نه امروز جریانی که پشت شعار اعتدال قرار دارد آن را قبول دارد. من میدانم که آقای روحانی زخم خورده این جریان است.
رسایی گفت: زمانی که شما میبینید کسانی که در آن دوره آمدند و گفتند حق حاکمیت به معنای حقوقی است و برای خدا اشکالات فراوان دارد و حق حاکمیت برای مردم است آیات قرآن هیچ حق حاکمیتی برای پیامبر استفاده نشده است. ولایت پیامبر به کسی منتقل نشده است و آیات قرآن قابل نقد است. مشکل ما این است که هنوز در ایران خدا نمرده است. اینها چیزهایی است که نوشته شده است و هماکنون در حال اقدام است. حمله به ولایت فقیه شد.
وی افزود: هیئت نظارت با توجه به عصبانیت مردم وارد عمل شد و جلسه نیز تشکیل شد اما متاسفانه در آنجا آرا 3 به 3 میشود یعنی نصفی از اعضا رای به توقیف این نشریه هتاک نمیدهند در نهایت با تغییر یکی از اعضا رای به توقیف این نشریه داده میشود.
رسایی با اشاره به اظهارات جنتی در خصوص توقیف این نشریه گفت: آقای جنتی این نشریه 2 بار پیش از این توقیف شده است من به آقای جنتی میگویم که اگر رستورانی غذای فاسد داشت باید چه کار کرد آیا فقط باید به مدیر برخورد کرد؟ برای چه پلمب میکنند برای اینکه امنیت در جامعه حفظ شود چرا ما برای رسانهها یک ارزش مطلق جلوه میدهیم رسانهای ارزش دارد که در مسیر تعالی حرکت کند چرا ما باید از برخورد با این رسانهها خجالت بکشیم. آقای جنتی آن وزیری که به انگلیس پناه آورده حرفهایی شبیه شما میزد شما میگویید من متولی مطبوعاتم در حالی که شما شیعه هستید متولی مذهبید و طبق قسمی که رئیسجمهور در همین مجلس خورده است باید از مذهب رسمی کشور دفاع کنید زمانی که مذهب رسمی کشور را زیر سوال میبرند چگونه میگویید که وظیفهای ندارم. باید سرتان را بالا بگیرید و بگویید نشریات به مقدسات توهین نکنند توقیف نشوند ما هم از توقیف نشریات راضی نیستیم اما زمانی که به مقدسات توهین میشود باید با آنها برخورد شود. دولت قبل از اینکه از آزادی بیان و هتاکان حمایت کند باید دغدغه آزادی حفظ دین داشته باشد این مهم است.
رسایی گفت: هدف یادداشتی که در روزنامه بهار چاپ شد میخواهد بگوید که وقتی امام معصوم قدرت حاکمیت سیاسی نداشته باشد قطعا ولی فقیه حق حاکمیت سیاسی ندارد اینجا مراجع با اتفاق گفتند با این مسئله برخورد کنید و شما چگونه موضع گرفتهاید. درباره تکخوانی زن شما در چندین جا موضع گرفتید که در این موضوع اختلاف است. شما زمانی که میگویید تکخوانی خانمها این نکته را القا میکنید.
نماینده مردم تهران در بخش دوم سخنان خود با اشاره به برخی سخنان جنتی درباره روزنامه 9 دی گفت: آقای جنتی اگر نشریه 9 دی اشکالاتی داشته است چرا دیروز این پرونده نشریه به هیئت نظارت با اصرار معاون شما به هیئت نظارت رفته است؟ بنده تصاویری را نشان میدهم ما از توافقنامه ژنو انتقاد کردهایم و باز هم انتقاد میکنیم بچه سر کوچه هم از توافقنامه ژنو انتقاد میکند بس که این توافقنامه دارای اشکال است.
وی افزود: ایشان فرمودند تصاویری که من درخصوص تکخوانی زن منتشر کردم برای خارج است. در تاریخ 9 آبان 92 در بیش از 100 رسانه داخلی این عکسها منتشر شده است و وزیر ارشاد در این جلسه بوده است اما بعد آقای جنتی این مسئله را تکذیب کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جناب آقای عثمانی شما این برگه را به من دادهاید به بقیه همکاران بگویید که در شهر شما چه اتفاقی افتاد زمانی که آقای وزیر ارشاد چنین موضع را گرفتند.
نماینده مردم تهران ادامه داد: این مواردی که گفته شد کاملا علنی است آقای جنتی فتوای مراجع درباره تکخوانی زنان در 35 سال گذشته معلوم نبود و شما آن را کشف کردهاید؟ و این مسئله تبدیل به تیتر بیش از صد روزنامه و سایت شده است که تابو 35 ساله شکسته شد.
رسایی گفت: این حرکت شما باعث شد بعضی از مفاسد به اسم وزارت ارشاد سیدی شده و تکثیر شوند. آقای جنتی میگویند که مقاله روزنامه بهار که سردبیر و مدیرمسئول از سرمقاله روزنامه بهار خبر نداشتند این عذر بدتر از گناه است شما نگاه کنید آقای جنتی میگویند که شما نمیتوانید درباره اظهارات من چیزی بگویید درباره عملکرد من میتوانید قضاوت کنید یکی از عملکردهای اصلی وزیر ارشاد حرف زدن است و من اتفاقا به همین مسئله انتقاد داریم چرا شما با نمایندگان اینگونه صحبت میکنید. یک روز میگویید که چرا انقدر سوال میکنید و روز دیگر میگویید که ما وقت نداریم.
رسایی با اشاره به اسلایدی که از نمایشگرهای مجلس پخش میشد افزود: وقتی شما نشریات را ورق میزنید متاسفانه عناصر ضدانقلاب وجود دارند کسانی همچون توکلی بهایی مقیم کانادا که سردبیر فصلنامه ایران است، تورج اتابکی مقیم آمریکا در این نشریات قلم میزنند، فرزین وحدت نویسنده فصلنامه ایران و عضو بنیاد اشرفی در این نشریات قلم میزنند، نجمآبادی مقیم آمریکا و همکار بنیاد اشرف در نشریات ما قلم میزنند.
رسایی گفت: فضایی که بر نشریات حاکم است فضای ابتذال است انواع و اقسام عناصر مختلف نفوذ کردند و مسئله گزارش کمیسیون تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی به مدت دو هفته مجلس بمباران شد در حالی که خود این روزنامهها در این فساد حضور داشتند از شهرام جزایری پول گرفته بودند از آقای مرتضوی بن گرفته بودند اما میخواهند مجلس را تخریب کنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای جنتی ما میخواهیم به شما کمک کنیم و جلوی این روند گرفته شود آقای جنتی ما میخواهیم شما عزیز باشید من میدانم که شما هم موافق این روند نیستید شما در جلسه کمیسیون فرهنگی از بعضی از این امور انتقاد کردید. 2 میلیارد یارانه مطبوعات تمام استانها است آن وقت دو تا نشریه استانی که متعلق به یکی از مسئولین وزارت ارشاد است یک میلیارد تومان یارانه اختصاص مییابد. من خواهشم این است که توجه کنید مقام معظم رهبری فرمود حوزه فرهنگ و ارشاد مهم است ما قسم شرعی خوردیم و باید به وظایف خود عمل کنیم و این رای کمک به اصلاح این مسئله است بنده غیر از قصد کمک قصد دیگری ندارم.
——————
جنتی در مجلس:
توقیف روزنامهها هنر نیست
طبق قانون روزنامه 9 دی باید توقیف میشد
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر این که مقاله منتشر شده در روزنامه بهار به هیچ وجه قابل دفاع نیست و مخالف مذهب رسمی کشور است، گفت که وزارت ارشاد اجازه نمیدهد که در حوزه مطبوعات به مقدسات دینی توهین شود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی جنتی در جلسه علنی امروز (سهشنبه) در پاسخ به سوال حمید رسایی نماینده تهران گفت: سوال آقای رسایی دارای دو بخش مربوط به تک خوانی خانمها و روزنامه بهار است.
وی افزود: همانطور که در گزارش کمیسیون فرهنگی نیز قید شده است بنده بدوا هیچ اظهارنظر ابتدایی نداشتم. منتهی به دنبال طرح برخی مسائل از طرف بعضی موسیقیدانان که نهایتا منجر به موضعگیری آیتالله مکارم شیرازی و طرح در جامعه شد، خبرنگاران از من این سوال را پرسیدند که تک خوانی خانمها چگونه است؟
وی افزود: بنده نظر برخی از علما را مطرح کردم به طوری که در فتاوای موجود قید این است که تک خوانی و جمعخوانی هیچ فرقی ندارد. مهم این است که مفسدهانگیز نباشد. البته برخی از رسانهها تلاش کردند که قسمت دوم را حذف کرده و تنها بگویند که تک خوانی اشکالی ندارد. این در حالی است که آنچه مشهور است قید مفسدهانگیز است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: آقای رسایی در سوال خود این موضوع را مطرح کردند که هر نوع خوانندگی خانمها مفسدهانگیز است که این نظری قابل احترام است، اما ما معتقدیم برخی موارد مثل همان لالایی که در پایان تیتراژ فیلم مختار بود و برای آن هم اسفتسایی هم شد و گفتند که مشکلی ندارند، موارد دیگری هم هست.
جنتی تاکید کرد: در این زمینه مراجع مختلف از حضرت امام تا آیتالله اراکی در گذشته و سایر مراجع حاضر نظراتی دارند اما آنچه برای ما مهم است نظر مقام معظم رهبری است و برای ما ملاک میباشد. اگر نظراتی هم بیان میشود بیشتر به اتکا نظری است که ایشان ابراز کردهاند و نه چیز دیگری.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین در مورد بخش دیگری از سوال رسایی مربوط به روزنامه بهار گفت: مقالهای در روزنامه بهار در آستانه روز عید غدیر منتشر شد که به هیچ وجه این مقاله قابل دفاع نیست چون آنچه در مقاله آمده مخالف مذهب رسمی کشور است.
وی افزود: این موضوع در هیات نظارت مطبوعات مطرح شد. هیاتی که متشکل از وزیر ارشاد، نماینده مجلس، حوزه علمیه قم، شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم میباشد. در آنجا تصمیم بر این گرفته شد که این روزنامه توقیف شود. وظیفه وزارت ارشاد این بود که تخلف را به هیات نظارت بر مطبوعات به عنوان مرجع تصمیمگیری ارجاع دهد که سرانجام نیز تصمیم اشد مجازات یعنی توقیف نیز گرفته شد.
جنتی ادامه داد: در این مورد آقای رسایی دو مورد را مطرح کردند اول این که چرا نظر بنده در جمع اعضای هیات نظارت این بوده که نباید روزنامه بهار توقیف شود؟ دیگر این که به اظهارنظر بنده در جایی دیگر استناد کرده که بنده نسبت به این توقیف اظهار تاسف کردم.
جنتی توضیح داد: طبق توضیح سردبیر روزنامه بهار توجهی به محتوای مقاله چاپ شده صورت نگرفته چون عنوان مقاله غلط انگیز بوده که در مورد ولایت و رهبری امیرالمومنین (ع) بود و فکر میکردند مقالهای در آستانه عیدغدیر آمده که باید چاپ شود اما بعد از چاپ متوجه خطایشان شده و بلافاصله مدیرمسوول روزنامه به خطا اذعان داشته و معذرتخواهی رسمی کرده است؛ به طوری که فردای آن روز نیز سه مقاله دیگر علیه آن مقاله چاپ شده منتشر شد.
وی افزود: بعد از آن نیز مدیر مسوول روزنامه اعلام کرد که حاضر است خودش برای این خطای انجام شده روزنامه را برای مدتی تعطیل کند. پس این موضوع برای برخی اعضای هیات نظارت روشن بود که این کار عامدانه و عالمانه انجام نشده است. بر این اساس دو نظر در هیات نظارت وجود داشت که در نهایت منجر به توقیف روزنامه بهار شد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بنده برای این موضوع اظهار تاسف کردم که نباید به سمت توقیف روزنامهها رفت. چون راههای دیگری همچون تذکر شفاهی، کتبی و ارجاع به دادگاه و در نهایت توقیف و لغو پروانه وجود دارد. هنر این نیست که بلافاصله روزنامهای را توقیف کنیم بلکه باید تا آنجایی که میتوان موارد دیگر را اعمال کرد.
وی گفت: با توجه به این که انتشار این مقاله از روی عمد نبوده و اشتباهی صورت گرفته است به نظر میرسید این مورد جزء موارد تخفیف به شمار میرفت و نباید اشد مجازات را در نظر گرفته میشد.
جنتی ادامه داد: از طرف دیگر طبق آییننامه مجلس آنچه نمایندگان میتوانند از وزرا سوال کنند در مورد وظایف وزیر و نه اظهارنظرش است. بنده وظیفهام را به درستی انجام داده و موضوع را به هیات نظارت جهت بررسی ارجاع دادم که در نهایت به توقیف نیز منجر شد.
وی گفت: ما باید تلاش کنیم بهانهای به دست رسانههای بیگانه ندهیم که آنها بگویند در ایران دائما روزنامهها توقیف میشود و خبری از آزادی مطبوعات نیست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از توضیحات رسایی در مورد سوالش و تاکید بر این موضوع که این سوال را منباب دغدغه در مورد اسلام و انقلاب مطرح کرده است، گفت: بنده دغدغه آقای رسایی را نسبت به حفظ ارزشهای اسلامی و دینی درک میکنم اما این احتمال را هم بدهید که کسی که فرزند حوزه علمیه و با سوابق مشخص قبل از انقلاب و بعد از انقلاب است آن قدر دغدغه در مسوولیتش داشته باشد که از ارزشهای دینی و انقلابی دفاع کند.
وی افزود: ما تمام تلاشمان در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این است که طبق وظیفه قانونی که به عهدهمان گذاشته شده است پاسدار ارزشهای انقلاب اسلام باشیم. بنده باز هم تاکید میکنم که مقاله چاپ شده در روزنامه بهار به هیچ عنوان قابل دفاع نیست که بر همین اساس نیز سرانجام به توقیف روزنامه بهار انجامید.
جنتی افزود: اگر احساس میشد که انتشار مقاله در روزنامه بهار عمدی بوده است که ممکن بود که حتی به لغو امتیاز روزنامه بهار بینجامد. قطعا ما اجازه نمیدهیم در حوزه مطبوعات به مقدسات نظام دینی ما توهین شود.
وی گفت: آقای رسایی به این موضوع اشاره کرد که چرا از توقیف روزنامه بهار اظهار تاسف کردم. این موضوع بدان دلیل بود که وقتی روزنامهای توقیف میشود حدود 150 نفر بیکار میشوند. ما باید کاری کنیم که از جریمههای دیگر استفاده شود. یکی از پیشنهادات این بود که مدیرمسوول روزنامه بهار عوض شود که این تنبیهی بزرگ بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به همین نگرش دیروز موضوع تخلفات روزنامه 9 دی در هیات نظارت بر مطبوعات مطرح شد؛ روزنامهای که متعلق به آقای رسایی است. در این روزنامه چهار مورد نشر اکاذیب، هفت مورد سیاه نمایی، یک مورد انتشار مطالبی علیه امنیت ملی و یک مورد توهین به مسوولان نظام با کشیدن کاریکاتور وزیر ارشاد در حالی که دست در دست شیطان دارد، منتشر شده است.
وی افزود: طبق قانون این موارد به توقیف روزنامه باید بینجامد اما با این نگرش که باید توقیف کمتری انجام شود، روزنامه 9 دی توقیف نشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: در مورد تک خوانی خانمها حتی نمیتوانیم یک مورد را ارائه کنیم که خانمی در جایی تک خوانی کرده است. ما مراقب هستیم و اجازه نمیدهیم در این مورد کار خلاف شرع و مفسده انگیزی انجام شود. تلاشمان بر این است که کاملا نظرات مجلس و دغدغههای نمایندگان در نظر گرفته شود.
جنتی گفت: آنچه بین نمایندگان پخش شده تصویر خانمی است که در خارج از کشور تک خوانی کرده است و عکس را به گونهای منتشر نموده اند که گویی در داخل این اتفاق رخ داده است. اگر میتوانید یک سند ارائه دهید که ما مجوز این کار را دادهایم و چنین اقدامی صورت گرفته است.
علی رغم توضیحات وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دلیل عدم اغناء رسایی این توضیحات به رای نمایندگان گذاشته شد و آنها نیز با 105 رای موافق، 97 رای مخالف و 18 رای ممتنع از مجموع 224 نماینده حاضر، رای به عدم اغناء از توضیحات وزیر را دادند.
انتهای پیام