دیدگاه آیت الله گرامی درباره فیسبوک: گاهی واجب می شود
آیت الله گرامی، فقیه و استاد حوزه علمیه قم که معتقد است «متمکنین وظیفه دارند کانال های ماهواره ای را ایجاد یا اجاره کنند و آن را در اختیار اندیشمندان قرار دهند تا از این طریق حقایق به جهانیان گفته شود»، استفاده از فیسبوک را نیز در مسیر صحیح جایز می داند.
فیسبوک، پرمخاطب ترین شبکه اجتماعی و محبوب در جهان است که زمینه ارتباطات انسان های کره زمین را تسهیل کرده و آماری معادل حدود یک میلیارد کاربر دارد. در انقلاب های عربی 2011 بسیاری از انقلابیون از فیسبوک برای بیان دیدگاه ها، شعارها و قرارهای اعتراضی استفاده کردند. برخی پژوهش ها حاکی از آن است که استفاده از فیسبوک در غرب بیشتر جنبه اجتماعی و دوستیابی دارد اما در شرق به ویژه خاورمیانه کاربردی متفاوت یافته است و به نظر کاربرانش، جایی برای بیان دیدگاه ها به صورت آزادانه تر است.
شبکه اجتماعی فیسبوک هم اکنون در ایران فیلتر است اما برخی مسوولان دولتی نیز عضو فیسبوک هستند و بسیاری از جوانان و دانشگاهیان با عبور از سد فیلترینگ از امکانات فیسبوک استفاده می کنند. این تناقض موجود یعنی استفاده گسترده از فیسبوک و فیلتر بودن آن موجب شده بحث جایز بودن یا نبودن این امر بین علما نیز مطرح شود و علما و مراجع تقلید در این رابطه نظرات خود را مطرح می کنند.
تاکنون رسانه ها نظرات متفاوت درباره فیسبوک را از نگاه حضرات آیات خامنه ای، صافی گلپایگانی، نکونام و مکارم شیرازی منتشر کرده اند.
خبرنگار شفقنا دیدگاه آیت الله گرامی، فقیهی که سال هاست در حوزه علمیه قم به تدریس دروس خارج مشغول است را راجع به فیسبوک جویا شده است. وی حکم استفاده از فیسبوک را به نوع استفاده از آن مرتبط می داند.
آیت الله گرامی گفت: فیسبوک و اینترنت و ماهواره، بلندگو، تلویزیون و رادیو همه از یک باب هستند. هم خوب دارد و هم بد. بستگی دارد که چگونه از آن استفاده شود. اگر کسی با بلندگو هم به دنبال فساد برود آن هم حرام خواهد بود مثلا اینکه با بلندگو برای مردم مزاحمت ایجاد کنند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم ادامه داد: اگر از ماهواره و فیسبوک و سایر پتانسیل های اینترنتی در مسیر صحیح، خدمت به جامعه و افزایش رشد فکری افراد استفاده شود، بسیار خوب است و حتی گاهی به حد وجوب می رسد.
وی با اشاره به پرسشی که در کتاب استفتائاتش درباره ماهواره مطرح شده است گفت: در کتاب استفتائاتی که از بنده منتشر شده آمده است که متمکنین وظیفه دارند کانال های ماهواره ای را ایجاد یا اجاره کنند و آن را در اختیار اندیشمندان قرار دهند تا از این طریق حقایق به جهانیان گفته شود.
انتهای پیام