نقش آموزش و پرورش در پیشگیری از قتل «آتنا»ها
انصاف نیوز: «قتل آتنا اصلانی» موجب شد تا بسیاری دلیل این حادثه را ندیدن آموزشهای جنسی در آموزش و پرورش بدانند. اما آیا اینگونه است و این آموزشها چقدر میتوانست تاثیرگذار باشد؟ نظر دو کارشناس حوزهی آموزش و پرورش در این باره در پی میآید.
«جواد بابازاده»، تحلیلگر مسائل آموزش و پرورش درباره رابطه آموزش پیشگیری از مشکلات جنسی در آموزش و پرورش و قتل «آتنا اصلانی» به خبرنگار انصاف نیوز گفت: به نظرم آموزش یکی از موارد مهمی است که میتواند از بروز چنین اتفاقاتی جلوگیری کند. مساله جلوگیری از اینگونه موارد همچون کودک آزاری که ما میبینیم به عواملی مانند آموزش کودکان، آموزش خانوادهها و تصویب قوانینی که از کودکان حمایت کند بستگی دارد. آموزش کودکان یکی از این موارد است.
وی افزود: قرار نیست در آموزشهای جنسی به قوانین خارجی و سند 2030 و یونسکو و از این موارد بپردازیم، طبق قوانین اسلام ما باید روابط صحیح جنسی را بهصورت مشروع و قانونی انجام دهیم و همان مواردی که در مورد بزرگسالان بهصورت مشروع وجود دارد و در مورد کودکان نیز به صورتی میتواند مشروع باشد را آموزش دهیم که از کودکان در مقابل این خطرات مراقبت کند.
او دربارهی نحوهی این آموزشها گفت: لزومی ندارد که به کودکان در مورد اندامهای جنسی آموزش دهیم بلکه میتوان آموزش داد که دیگران حق ندارند به اندامهای شما دست بزنند یا با غریبهها به مکانهای خلوت بروند و آموزش این موارد میتواند از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند.
«محمدرضا نیک نژاد»، عضو کانون صنفی معلمان شهر تهران نیز درباره این موضوع به خبرنگار انصاف نیوز گفت: در سطح جهانی این نگاه و آموزشهای جنسی در مدارس اتفاق میافتد، ولی نوع و کیفیت انجام آن باید متناسب با فرهنگ آن جامعه انجام شود و ما نمیتوانیم نسخهای بپیچیم که در آمریکا اجرایی شود یا آنچه در آمریکا اجرا شده در ایران نیز انجام شود. این قوانین آموزشی یک بنیاد و اصولی دارد که آن اصول باید متناسب با فرهنگ هر جامعه اجرا بشود. طبیعتاً اینها نیازهای جامعهی ماست.
او دربارهی ندیدن این آموزشها تا امروز گفت: امروزه خانوادهها به دلایل مختلف از گذشته تاکنون چنین آموزشهایی را ندیدند و با توجه به گرفتاریهای مختلفی که در جامعهی ما هست خیلی ضرورتش را احساس نمیکنند و نه در زندگی آنها خیلی مؤثر است و تصور میکنند که شاید مؤثر نباشد، در نتیجه والدین این آموزشها را بلد نسیتند و طبیعتاً کودکان نیز برای آشنا شدن با یک سری روشها و رفتارهایی که بتوانند در مقابل این موارد که آتنا، ستایش و… را تهدید کرد و به کام مرگ برد، اینها ضرورت آموزش جنسی در مدارس هستند.
او در پاسخ به وظایف آموزش و پرورش در این باره ادامه داد: یکی از وظایف نوین آموزش و پرورش در جهان امروز شهروند سازی و یا شهروند پروری است و آموزشهای جنسی نیز بخشی از آموزههای جدیدی است که امروزه وارد آموزش و پرورش شده است و کودکان ما در سطوح مختلف، دبیرستان، دبستان و… آموزش داده شوند و این مورد که بسیار مهم است و خطراتی را نیز به دنبال دارد باید متناسب با سن دانش اموزان وارد کتابهای درسی شود و نه صرفاً به عنوان حاشیه در کتابهای درسی مطرح شود.
وی افزود: هم اکنون بیشتر معلمان این موارد را به صورت سلیقهای در کلاسها مطرح میکنند که بعضی آنها نیز مؤثر است ولی باید در یک چهارچوب خاصی قرار بگیرد، معلمان در این زمینه آموزش داده شوند. ما نیاز داریم که کودکان آگاه شوند.
وی دربارهی آمار ارائه داده در این زمینه خاطر نشان کرد: یک سری آمار در این زمینه وجود دارد، برای مثال طبق آمار جهانی در تقریباً 97% کودکانی که مورد آزار جنسی قرار میگیرند، این اقدام توسط آشنایان صورت میگیرد، 43% این موارد توسط افراد فامیل اتفاق میافتد، در واقع اگر این موارد را خانوادهها بدانند که در ایمنترین مکان نیز ممکن است کودک مورد آزار قرار بگیرد، موجب حساسیتهای بیشتر میشود و کودکان را بیدار میکند که در این موراد عکس العمل نشان دهند و موجب میشود خانوادهها نیز آگاهتر شوند و کودکان خود را در برابر چنین خطراتی بیشتر مراقبت کنند.
انتهای پیام
رساله عملیه را به کودکان اموزش دهیم مشکل رفع میشود ، وقتی کودک احکام التذاذ جنسی از معقوده شیرخواره را یاد بگیرد مسئله حل است !