چگونه عادی سازی کنیم؟
«سیدسبحان بطحایی» عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی دربارهی عادی سازی اصولگرایان در ماجرای تتلو نوشت:
فرآیند عادی سازی از آن جمله فرآیندهای سخت و حساس است که اگر به درستی انجام نشود، آنچه که میخواستیم مبتلا به عادی سازیاش کنیم نه تنها عادی نمیشود بلکه بیشتر برجسته میشود.
حال شما تصور کنید که رییس متشخص و مذهبی یک سازمان هستید. از قضا یک روزی از آنجایی که آدمی ممکن الخطا است بر اساس چند مشورت اشتباه در خیابان سیگار میکشید و از بد حادثه کارمندان شما هم که از آن خیابان عبور میکردند شما را میبینند!
هم اکنون دیگر شما آن رییس متشخص و متدین نیستند و نظر کارمندان از شما برگشته است. در نتیجه شما دو راهکار بیشتر ندارید:
۱- همهی کارمندان را جمع کنید و از آن حرکت خود پوزش بطلبید که حاشا و کلا! زیرا پرستیژ اداری شما اجازهی پوزش خواهی از دیگران را نمیدهد.
۲- سیگار کشیدن در خیابان را عادی نمایش دهید.
البته یک راهکار سومی هم هست که استعفا بدهید و بروید که این راهکار اساسا در کشور ما صدق نمیکند و هنوز بومی سازی نشده است.
شما برای پیاده سازی راهکار دوم باید تلاش کنید تا نمایش دهید افراد دیگری که مثل شما در این موقعیت سیاسی – اجتماعی هستند هم در خیابان سیگار میکشند. مضافا بر این که با این حرکت میتوانید مقبولیت بیشتری را در جامعهی سیگاریها که اکثریت کارمندان شما را تشکیل میدهند، بدست آورید.
فلذا است که شما یک سخنرانی میکنید و در ضمن آن به فواید سیگار نیز اشاره میکنید. همچنین تلاش میکنید تا بگویید این سیگار دیگر سیگار سابق نیست و از ضرر زدن به ریهها توبه کرده است.
حال به ما نحن فیه برگردیم؛ آنچه در جشن خبرگزاری فارس روی داد چیزی بیش از مثال بالا نبود.
حجت الاسلام رئیسی بنابر مشاورههای اشتباه و خطاهای سیاسی ناشی از عدم تجربه، قبل از انتخابات با یک چهرهی نه چندان مناسب و البته نامتجانس دیدار میکند که از قضا آن شخصیت پایگاه اجتماعی بدی هم ندارد. لکن آنقدر این دیدار حاشیه درست میکند و موجب دردسر میشود که نیاز دارد کمی دچار «عادی سازی» شود.
پس خبرگزاری محترم فارس دست به کار میشود و در اولین رویداد ممکن، با حضور شخصیتهای مختلف از آن چهره دعوت میکند و برای تکمیل فرآیند عادی سازی به حضوری خشک و خالی بسنده نکرده و از وی تقدیر به عمل میآورد، آن هم به وسیلهی یک شخصیت هم لباس و هم اندیشه با حجت الاسلام رئیسی.
این عادی سازی چند فایده دارد که به اختصار ذکر میشود؛
۱- به مرور زمان آن اشتباه استراتژیک ماست مالی میشود و شاید در آیندهای نه چندان دور، نقطهی قوت نیز به حساب بیاید که به درد انتخابات آتی میخورد.
۲- جریان اجتماعی که دچار بحران هویت شده است و پایگاه خود را از دست داده است فرصتی برای استفاده از چهرههای جدید برای تقویت جایگاه خود پیدا میکند.
۳- این فرصت فراهم میشود که مواضع رادیکالی و تند همان جریان اجتماعی به دست فراموشی سپرده شود و امکان جذب افراد جدید فراهم آید.
۴- جریان اجتماعی مذکور نیاز به سلبریتیهای مختلف دارد. از آنجایی که عموما با سلبریتیهای بزرگ خط مشترکی ندارد، بابی برای ارتباط و گفتوگو باز میکند که انشالله در انتخاباتهای بعدی این نیز به کار آید!
انتهای پیام
با این عكسایی كه حاج امیر تتلو با شال و حجاب منتشر كرد مشخصه دیدارای پرباری با رییسی و رسایی داشته. فكر كنم همون موعظه های خانم چرخنده رو تو گوشش كردن… چادری نشه بلند صلوات
میگن یک نفر خورد زمین بعد برای اینکه ضایع نشه تا خونش سینه خیز رفت .