خرید تور تابستان

راهکار حل رکود مسکن: تقویت تقاضای مصرفی و کنترل تقاضای سرمایه‌ای

مسوول سیاستگذاری بخش مسکن دانشگاه علم وصنعت، اظهارات اخیر وزیر مسکن درباره‌ی لزوم توجه بیشتر به تقاضای مصرفی مسکن و کنترل تقاضای سرمایه‌ای را مثبت ارزیابی کرد و گفت: دولت تمام توان خود را صرف تقویت صندوق‌های پس انداز و اعطای وام مسکن کرده که با توجه به بالا رفتن مداوم سقف تسهیلات با کاهش تقاضای مصرفی و در نتیجه تشدید بحران مواجه شده، اما این رویکرد اخیر نشان دهنده‌ی پی بردن دولت به روند اشتباه 4 سال اخیر است.

مهندس فرهاد بیضایی، کارشناس فعال در حوزه مسکن در گفت وگو با خبرنگار انصاف نیوز، تصریح کرد: در بازار مسکن همچنان با رکود مواجه هستیم و شاخص‌های موجود در بانک مرکزی و سازمان آمار نیز مؤید این ادعاست و شخص رییس جمهور هم به حل نشدن این مسآله اذعان دارد.

سیاست‌های دولت مناسب نبود

وی افزود: متأسفانه سیاست‌های دولت در رابطه با بازار مسکن به هیچ وجه مناسب نبوده و با وجود بسته تهیه شده برای خروج از رکود در بازار مسکن که تاکید داشت به دلیل مواجهه کشور با رکود تورمی، اتخاذ سیاست‌های تحریک تقاضای سرمایه به هیچ وجه مناسب نیست، وزرات راه و شهرسازی همچنان به اتخاذ این سیاست اصرار داشته و این خود موجب تعمیق بحران رکود شد.

به گفته بیضایی، این درحالیست که کارشناسان اقتصاد مسکن نیز در این مورد تذکرات بسیاری به دولت داده بودند و راهکار برخورد با رکود مسکن را تقویت تقاضای مصرفی و کنترل تقاضای سرمایه‌ای می‌دانستند.

برنامه‌ای وجود ندارد

مسوول سیاستگذاری بخش مسکن دانشگاه علم وصنعت گفت: طبق تحقیقات انجام شده 70 درصدقیمت تمام شده‌ی خانه‌های تهران و 50 درصد قیمت تمام شده خانه‌های سایر بخش‌های کشور مربوط به زمین می‌شود و این آمار نشان می‌دهد که دولت باید توجه ویژه به سیاست‌های زمین از قبیل کنترل عرضه‌ی زمین‌های خالی در شهرستان‌ها و تهران و همچنین  بافت فرسوده داشته باشد؛ اگرچه متأسفانه برنامه‌ی قابل توجهی وجود ندارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا