خرید تور تابستان

داس بدستان در برابر کلید ماجرای دانشجویان ستاره دار‬

انصاف نیوز: ‫صورت مساله این است: زهره طبیب‌زاده، محمود نبویان نمایندگان تهران و جبار کوچکی‌نژاد نماینده رشت که هر سه عضو کمیسیون آموزش مجلس هستند، از وزیر علوم در کمیسیون اصل 90 قانون اساسی مجلس شکایت کرده اند. علت شکایت، «ممانعت وزیر از نظارت نمایندگان» عنوان شده است. اما آیا واقعا این نمایندگان اعتراضشان بجاست؟

به گزارش انصاف نیوز، موضوع شکایت این سه نماینده، مربوط به مساله ی دانشجویان ستاره‏دار عنوان شده است؛ مساله‏ای که این بار از زبان نمایندگان اردوگاه اصولگرایی ولی با محتوای متفاوت برخاسته است. یکی از نمایندگان مجلس در این باره گفته است: «چندی قبل نمایندگان مجلس در کمیسیون آموزش با وزیر جلسه‏ای داشتند که در این جلسه مقرر شد برای بررسی این موضوع (دانشجویان ستاره دار)، پرونده ی آنها در اختیار نمایندگان قرار گیرد که در جلسه ی اول تعدادی از پرونده‏ها به نمایندگان داده شد و مابقی قرار بود در هفته های آینده در اختیار نمایندگان به صورت یک جا گذاشته شود».
می‏خواهند بر چه نظارت کنند؟

جالب توجه است بسیاری از نمایندگان و به ویژه اصولگرایان مجلس، پیش از این وجود دانشجویان ستاره‏دار را انکار می‏کردند ولی امروز وزیر علوم را به دلیل تلاش‏های وی برای بازگرداندن گروهی از دانشجویان که به صورت سلیقه‏ای از تحصیل محروم شده‏اند و تا پیش از این هویت آنها انکار می‏شد، مورد مواخذه قرار می‏دهند.
محمدمهدی زاهدی از نمایندگان منتقد وزیر فعلی علوم در مجلس که خود در دولت اول احمدی نژاد وزیر علوم بود، در سال 1388 و پیش از انتخابات ریاست جمهوری به خبرگزاری ایسنا می‏گوید: «اکنون هیچ دانشجویی به خاطر وجود این علامت در کارنامه اش از ادامه ی تحصیل محروم نشده است».
 وزیر علوم دولت احمدی نژاد که در گفتگویش با خبرگزاری دانشجویان ایران پیش از انتخابات 1388، ماجرای دانشجویان ستاره‏دار را کاملا منکر می‏شد، اما امروز از حامیان فشار بر وزیر علوم دولت روحانی است تا این وزیر به محرومیت از تحصیل آنها تن دهد. فرجی دانا این روزها  پیگیر استیفای حقوق دانشجویانی است که در دولت احمدی نژاد ستاره‏دار و از تحصیل محروم شده‏اند.
فارس، سال 88: محرومیت حذف شد
در همان سال 88 خبرگزاری فارس در گزارشی مدعی شد رویه ی محرومیت دانشجویان در مقطع ارشد و ستاره‏دار شدن آنها، در دولت احمدی نژاد کنار گذاشته شده است. این خبرگزاری که این گزارش را به تعبیر خودش به این دلیل منتشر کرد: «با توجه به اظهار نظر بعضی از کاندیداهای ریاست جمهوری در خصوص ستاره‌دار کردن دانشجویان در آزمون کارشناسی ارشد که باعث تشویش اذهان عمومی شده است».
این خبرگزاری که آن سال حامی سر سخت احمدی نژاد بود، متنی از روابط عمومی سازمان سنجش وقت منتشر می‏کند که در  بخش پایانی آن آمده است: «همچنین برای آگاهی عموم مردم به اطلاع می‌رساند که در سال 1385 -سال اول از دولت احمدی نژاد- به روش سال‌های قبل این عمل اتفاق افتاد که با دستور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری همه ی افراد که علامت ستاره در کنار نام آنها درج شده بود، بدون هیچ قید و شرطی وارد دانشگاه شدند و برای سال‌های بعد این روش به طور کلی کنار گذاشته شده است».
البته همفکران نبویان که در دولت پیشین منکر وجود دانشجویان ستاره دار می شدند و آن را غیر قابل دفاع می‎‏پنداشتند امروز جزو حامیان محروم کردن دانشجویان از تحصیل هستند. این شاگرد آیت الله مصباح یزدی و مدرس موسسه آموزشی امام خمینی (متعلق به مصباح یزدی) درباره ی علت ستاره دار شدن ها می‏گوید:
« …یک: اگر دانشجویی بهایی باشد، تدین به ادیان انحرافی داشته باشد. اگر بهایی باشد جلوی آن را می‌گیرند. خوب است شما بدانید، دست خط مستقیم امام(ره) است که بهایی حق تحصیل به ویژه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها را ندارد.  چرا؟ خب اگر بهایی بیاید چرا هم‌جنس‌باز نیاید؟! چرا شیطان‌پرست نیاید؟! خب بابا اینها را اسمش دین می‌گویند؟ آن دین نیست. توجه کنید. دین دو تا اصطلاح دارد، یک معنای عام دارد، شامل هر چه از اینها می‌شود. [از این نظر،] دیگر شیطان‌پرستی هم دین است، بهایی هم دین است. شاهد قرآنی؛ قرآن می‌گوید لکم دین‌کم. لکم به کی  می‌گویند؟ به مشرکین می‌گوید، به کفار دارد می‌گوید. کفر و شکر هم دین است. یک دین به معنای خاص داریم. آن یعنی ادیان توحیدی مثل اسلام و مسیحیت و اینها. اگر بهاییت دین است خب هم‌جنس‌بازی هم دین است، شیطان‌پرستی و کثافت پرستی هم دین است. خب چرا آنها را نیاوریم؟! دست‌خط مستقیم امام هست و آقا هم زیر آن نوشته و شورای انقلاب فرهنگی هم قانونی. این یک. دوم: کسانی که مبارزه‌ی علنی با نظام کردند و دستگیر شدند. و سوم: کسانی که مشهور هستند به فساد اخلاقی.» نبویان در بخشی از صحبت های خود بسیاری از دانشجویان وارد شده را بهایی و مبارز علیه نظام و.. معرفی می‏کند و  می‏گوید:« 126 تا از آن را وارد کردند اما 126 تا از این دست افراد را که بهایی بودنش مسلم است، زندانی بودن و مبارزه با نظامش مسلم است، اشتهار به فساد اخلاقی‌اش هم مسلم است. پرونده دارد، وارد شدند. خب ما مجبور شدیم برخورد کنیم.»
علت ستاره دار شدن را به ما هم بگویید
این اظهارنظر متناقض نبویان در شرایطی صورت می‏گیرد که این جریان سیاسی در دولت احمدی نیز وجود داشتند ولی با خبر سازی، محرومیت آنها از تحصیل را انکار می‏کردند. هر چند بسیاری از کسانی که در دولت احمدی نژاد محروم شدند تنها منتقد او بودند. در همین حال که تا چند ماه پیش از روی کار آمدن دولت روحانی، ماجرای دانشجویان ستاره‏دار کاملا انکار می‏شد امروز جبار کوچکی نژاد می‏گوید: «نمایندگان مجلس می‏خواهند چرایی ستاره دار شدن آنها را بدانند. منظور بررسی‌ پرونده‌ها این بود که چرا این دانشجویان ستاره‌دار شده‌اند و علت اصلی مشخص شود اما متاسفانه وزارت علوم از در اختیار گذاشتن اطلاعات به نمایندگان مجلس امتناع کرده است که این رویه خلاف قانون است».
البته این پرسش نمایندگان مجلس به این موضوع بر نمی‏گردد که این دانشجویان «چرا» ستاره دار شدند و «نبایستی» ستاره می‏گرفتند بلکه به این دیدگاه نمایندگان مربوط می‏شد که ستاره دار شدن آنها «دلیلی» داشته است که از تحصیل محروم شده‏اند.
اعتراض نماینده ی رانتی؟!
البته جبار کوچکی نژاد حق دارد کمی از وزارت علوم روحانی دلگیر بود؛ دو ماه پیش در خبری آمده بود که :« وضعیت م. شیخان، ر. احمدی و ج. کوچکی نژاد نیز مشابه گزارش شده است، اما اخراج چند دانشجوی رانتی از دانشگاه گیلان در پی اعتراضات بخشی از دانشگاهیان، وزات علوم تحقیقات و فناوری طی نامه ای در مورخ 5 /9/1392 ثبت نام افراد مذکور را به عنوان دانشجوی دکتری روابط بین الملل در گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان مغایر با مقررات و آیین نامه های مربوطه آموزشی تشخیص داد و پذیرش این افراد را به عنوان دانشجوی دکتری روابط بین الملل در گروه علوم سیاسی دانشگاه گیلان کان لم یکن اعلام کرد».
نمایندگان منکر ستاره‏دار بودن برخی از دانشجویان در دولت احمدی نژاد امروز مانع از تلاش‏های وزیر علوم برای بازگرداندن آنها به تحصیل می‏شوند. این را افضلی‏فر، یکی از نمایندگان مجلس نیز تایید می‏کند، وی در گفتگو با مهر می‏گوید: «چندی قبل نمایندگان مجلس در کمیسیون آموزش درباره ی بازگشت دانشجویان ستاره دار و کسانی که از وزارت اطلاعات اخطار دریافت کرده بودند، برای تحصیل و تدریس در دانشگاه‌ها، از وزیر علوم برای ارایه ی توضیحاتی دعوت کرده بودند».
با انتشار اسامی شاکیان وزیر علوم، تا حدودی طیف‏های فعال برای سنگ اندازی در مسیر این وزارتخانه مشخص شد؛ نبویان از اعضای موسسه ی امام خمینی و نزدیکان مصباح یزدی و دیگری زهره طیب زاده که چندی پیش در اظهار نظری شگفت انگیز در برابر نطق علی مطهری گفت: «اگر نگوییم آقای مطهری به عنوان عامل  MI6 نظر می‌دهد، قطعا تحت تأثیر سرویس‌های جاسوسی بوده، چرا که فکر نمی‌کنم آنقدر کند ذهن باشند که نتوانند تشخیص دهند فتنه ۸۸ یک توطئه‌ ی براندازانه ی نظام بوده است‌».
 
علت پی گرفتن مسیر سوال نمایندگان تندرو
 
کارت زرد و احضارهای متعدد در عمر چند ماهه ی دولت تدبیر، در حالیست که دولت حسن روحانی بیشترین همکاری و تعامل را با طیف تندروی مجلس داشته است و این همکاری در شرایطی است که روحانی در مقایسه با دولت محمود احمدی نژاد نزدیکی فکری با تندروهای مجلس ندارد، اما سکوت این گروه از نمایندگان، نسبت به عدم اجرای مصوبات مجلس توسط رییس پیشین دولت فراموش نشده است و مردم و رسانه‏ها دست به مقایسه خواهند زد و عملکرد آنها را در ترازو قرار خواهند داد.
امروز جریان تندروی مجلس که همه ی رفتارهای خطای دولت مورد حمایت خود را انکار می‏کردند وارد یک سیاسی بازی شده است که اولین قربانی آن، ارزش‏های ملی و انقلاب است. این جریان امروز تلاش می‏کند دولت روحانی را وادار به اموری کند که در نتیجه ی آن اقدامات، بدنه ی اجتماعی دکتر روحانی فرو بریزد و این جریان با قدرت بیشتری بتواند به تمامیت خواهی خود ادامه دهد. بنابراین آنها واقفند که ستاره دار شدن دانشجویان میراث انکار شده ی دولت مورد تایید خودشان است؛ اصولگرایانی که حتی واهمه داشتند در ایام انتخابات از ستاره دار کردن دانشجویان و رویکردهای حذفی خود دفاع کنند و آن را رویکرد خود بدانند تا به رای مردم گذاشته شود، ولی امروز با فراخواندن مکرر وزیر می‏خواهند این هزینه اجتماعی را به دولت حسن روحانی تحمیل کنند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا