دانشگاه آزاد و اختلافات با وزارت علوم
غلامرضا ظریفیان- استاد دانشگاه در جهان اقتصاد نوشت: به طور یقین دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاههای بزرگ کشور است. این دانشگاه شعب فراوانی در نقاط مختلف جهان دارد و از این نظر جایگاه علمی خاصی را در طول سالیان گذشته کسب کرده. به لحاظ تاریخی موافقت امام(ره) با احداث این دانشگاه و پیگیریهای مجدانه مسئولین این دانشگاه از جمله مرحوم آیتا… هاشمی رفسنجانی باعث شده که دانشگاه آزاد، در جایگاه فعلی قرار بگیرد.
احداث این دانشگاه به لحاظ افزایش جمعیت جوان اقدام خوبی بود و این دانشگاه نقش مهمی در توسعه نیروی انسانی داشته است.
اختلاف نظر بین مسئولین آموزش عالی کشور و برخی رویههای دانشگاه آزاد در سالهای اخیر رسانهای شده است.
واقعیت این است که آموزش عالی نقش تدوین شاخصها، کیفیت و گسترس آموزش در کشور را بر عهده دارد. و تاکید بر بالارفتن سطح کیفی آمورزش عالی همواره مورد تاکید مسئولین آموزشی بوده است. در نتیجه، دانشگاه آزاد است که در ابتدا باید از شاخصهایلازم برای افزایش کرسیهای تحصیلات تکمیلی برخوردار شود سپس به افزایش میزان دانشجویان خود در مقاطع گوناگون تحصیلی بپردازد از این نظر اختلافات دانشگاه آزاد اسلامی با وزرات علوم ارتباط با تغییرات در مدیرت دانشگاه آزاد ندارد.
از سوی دیگر مدیرت سیاسی دانشگاه آزاد همواره در طول ۴ دهه گذشته مدیرتی سیاسی با نگرشی اعتدالی بوده، اما در دوران احمدی نژاد تلاش زیادی شد که گرایش خاصی را به مدیرت این دانشگاه تحمل کنند، اما باز هم نتوانستند خط مشی اعتدالی دانشگاه آزاد را تغییر دهند.
واقعیت این است که در آن زمان با تغییر نگاه در مدیریت این دانشگاه به دنبال کاهش اختیاران و مدیرت مرحوم آیتا… هاشمی بر دانشگاه آزاد اسلامی بودند و زمانی که نتوانستند به جایگاه ایشان آسیب برسانند، سعی کردند با ایجاد دانشگدههای علمی و کاربردی و افزایش ظرفیت دانشگاههایی مانند پیام نور به رقابت به دانشگاه آزاد بپردازند.
در این مرحله دانشگاه آزاد وارد چالش سیاسی شد. دانشگاه با مدیریت اصولگرا و اصلاح طلب دارای قواعد خاصی است و حتی با نظام دستوری نمیتوان این قواعد را از دانشگاه گرفت.
اصولی از جمله آزاداندیشی، نقد کارشناسانه به شاخصه سیاسی از جمله مواردی است که دانشگاه در مواجعه با امور بیرونی همواره اتخاذ کرده است.
در نتیجه هر شخصی با هر گرایش سیاسی بر دانشگاه مدیر یت کنند ممکن است گراشهای فکردی نزدیک با خود را وارد کادر مدیریتی کند اما نمیتواند مسیر و شاخصههای دانشگاه را دچار تحول کند.
هر چند تحولات عمیقی از نظر سیاسی در دانشگاه آزاد به وجود آمده است و اصولگرایان عملا ریاست دانشگاه آزاد را بر عهده گرفتند، اما به طور یقین مسیر دانشگاه تغییر نخواهد کرد و مدیران جدید دانشگاه آزاد نیز بر این موضوع واقفند.
انتهای پیام