خرید تور تابستان

اتفاقات «همشهری» با «دانشگاه آزاد» قابل قیاس نخواهد بود

یک اصلاح طلب که از شورای سردبیری «ایسکانیوز» کنار گذاشته شده است، اتفاقات رسانه‌های دانشگاه آزاد پس از روی کار آمدن اصولگرایان در این دانشگاه را تشریح کرد و گفت که اتفاقات روزنامه‌ی «همشهری» پس از روی کار آمدن اصلاح طلبان، با «دانشگاه آزاد» قابل قیاس نخواهد بود.

«حسین نقاشی» در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: شروع تحولات با روزنامه‌ی «فرهیختگان» آغاز شد. یک بخشی از همکاران در روزنامه‌ی فرهیختگان با تغییر یکباره‌ی سیاست‌ها در فضای روزنامه استعفا دادند. اما در این استعفا نکته‌ای وجود دارد؛ افرادی که در شرایط فعلی حاکم بر دانشگاه آزاد هستند، ماجرا را به این شکل نشان می‌دهند که این دوستان اخراج نشده و استعفا داده‌اند، در صورتی‌که داستان از این قرار است که مثلاً فلانی تعدادی نیرو را یکباره وارد فضای تحریریه‌ی فرهیختگان کرده بودند و هرکدام از این افراد یکی از سرویس‌های روزنامه را تحت نظر گرفتند؛ به این شکل که مطالبی که هر دبیر سرویس کار می‌کرد تحت نظارت و با تأیید یا رد این افراد بود. این روند به نوعی کنار گذاشتن محترمانه و بی سر و صدای دبیر سرویس بود. برخی از این استعفاها، اگر نامش استعفا باشد، در روزنامه‌ی فرهیختگان به این دلیل بوده است.

او افزود: اما در رسانه‌های دیگر دانشگاه آزاد، مثل آنا و ایسکانیوز، مستقیماً چندین نفر، از جمله من را، دعوت کردند و صحبت کردند و گفتند که شما دیگر از فلان تاریخ در محل کار فعلی‌تان حاضر نباشید. در ایسکا دو نفر استعفا دادند و سه نفر، مشخصاً بنده، دبیر فرهنگی و یکی از خبرنگاران دیگر، به آن ترتیبی که ذکر شد، اخراج شدند. همچنین در آنا نیز دبیر سرویس اجتماعی و خبرنگار سرویس بین الملل و تعداد دیگری از این همکاران اخراج شدند.

عضو شورای مرکزی حزب اتحاد گفت: البته در ایسکانیوز و آنا نکته‌ای که وجود دارد، مسوولین این دو مجموعه‌ی رسانه‌ای اصرار بر این دارند که این روند نتیجه‌ی فشار از نهادهای بالاتر است و اگر تصمیم گیری تنها با خودمان بود، تمایلی به تغییر گسترده‌ی نیروها نداشتیم یا لااقل در یک بازه‌ی زمانی محدود به دنبال چنین تغییراتی نبودیم. من در یادداشتی که در ارتباط با خداحافظیم از ایسکانیوز منتشر کردم، به این بخش اشاره کرده بودم؛ تحت این عنوان که آقای دکتر رضا واعظی که در حال حاضر سرپرست خبرگزاری ایسکانیوز هستند، گفتند که اگر تصمیم گیری تنها با من بود تمایل داشتم تا شهریور ماه تغییری صورت نگیرد، البته ایشان منکر تغییر سیاست‌ها نبودند.

حسین نقاشینقاشی افزود: کمااینکه زمانی که ایشان منصوب شدند، من را از عضویت در شورای سردبیری و دبیری تحریریه، عملاً کنار گذاشتند و گفتند با توجه به سیاست‌های جدید و شرایط موجود، از جمله مدیریت آقای ولایتی و آقای نوریان و آقای صالح اسکندری که گرایش سیاسی‌شان مشخص است، ما دیگر نمی‌توانیم با شما همکاری کنیم؛ آقای واعظی برنامه‌هایی داشتند که نهادهایی جدید را در چارچوب خبرگزاری ایسکانیوز ایجاد کنند و به گفته‌ی خودشان قرار بود از ظرفیت ما در آنجا استفاده شود. اما در همان یک ماه هم من را عملاً از شورای سردبیری و دبیری تحریریه کنار گذاشته بودند.

او تاکید کرد: در این فرایند مساله‌ی من این نیست که نیروهای اصلاح طلب یا نیروهای نزدیک به اصلاح‌طلبان را کنار گذاشتند؛ این امری طبیعی است. وقتی جریان فرهنگی – سیاسی، یک سازمان، نهاد و یا وزارتخانه‌ای را به دست می‌گیرد برای آنکه می‌خواهد مسیر سیاست‌های خود را پیش ببرد باید نیروهای همراه و همسو با خودش را به کار بگیرد. انتقاد من به کلیت این ماجرا نیست و دو مساله با روندی دارم که در رسانه‌های دانشگاه آزاد اتفاق افتاده است؛ دو نکته‌ای که در این ماجرا وجود دارد یک بخش سیاسی و بخش دیگر مطالبات صنفی و مالی‌مان است، به هرحال ما به دنبال بازگشت به این رسانه‌ها نیستیم، ما تنها می‌خواهیم حق و حقوقمان رعایت شود و با رفع موانع بیمه‌ای ما امکان پیگیری بیمه‌ی بیکاریمان را پیدا کنیم. معوقاتی وجود دارد که هنوز پرداخت نشده‌اند.

نقاشی در ادامه توضیح داد: سویه‌ی سیاسی – رسانه‌ای من به این مساله این است که این افراد و جریان سیاسی تا شش ماه الی یک سال گذشته تیغ بلند انتقاداتشان به سمت دانشگاه آزاد بود و ادعا می‌کردند که این دانشگاه ابزار و پروپاگاندا و تبلیغات سیاسی و حتی پشتیبان مالی یک جریان سیاسی، مشخصاً جریان سیاسی منتسب به آقای هاشمی رفسنجانی بود. به این معنی که دانشگاه آزاد را یک بنگاه اقتصادی برای این جریان یا جریان اصلاح‌طلب معرفی می‌کردند. گرچه من معتقدم اصلاح‌طلبان نفوذ چندانی در ساختار علمی، اداری و اقتصادی دانشگاه آزاد نداشتند. امروز پس از فوت آقای هاشمی شاهد هستیم تمام جریانی که تا یک سال پیش دانشگاه آزاد را متهم به سیاسی‌کاری می‌کرد و آن‌را یک کارتل اقتصادی برای پیشبرد اهداف جریان منسوب به آیت‌الله هاشمی می‌دانست خودشان امروز در انتصابات و چینش نیروها در ساختار دانشگاه آزاد سیاسی‌کارترین افراد هستند.

او گفت: آقای نوریان (که در زمان مرحوم آیت‌الله هاشمی هم در چارچوب دانشگاه حضور داشت) و آقای دکتر فرهاد رهبر، از افراد نزدیک به جریان اصولگرا بودند و پس از آن انتصاب‌هایی در طول دوران سرپرستی‌شان اتفاق افتاده که کاملاً جهت‌گیری سیاسی در آن مشاهده می‌شود؛ مثل انتصاب آقای صالح اسکندری که عضو شورای مرکزی حزب موتلفه است به ریاست مرکز چاپ و انتشارات و امور رسانه‌ای دانشگاه آزاد.

نقاشی افزود: در سطوح مختلف دانشگاه آزاد، نیروهای جریان اصولگرا حضور دارند. در تعیین مدیریت رسانه‌های دانشگاه آزاد هم دقیقاً این نوع انتصاب‌ها رعایت شده است؛ کمااینکه در حال حاضر آقایی که اکنون به عنوان سرپرست فرهیختگان در این رسانه حضور دارد، مدیرکل حوزه‌ی ریاست در خبرگزاری فارس و مدیر روابط عمومی خبرگزاری تسنیم بوده‌اند. همچنین جناب آقای واعظی سردبیر گفتگوی ویژه‌ی خبری بوده است در صداوسیما. تمامی این افراد به جریانی خاص تعلق دارند و به این شکل نیست که بی خط و حتی میانه‌رو باشند و یا سیاسی نباشند و تنها به حرفه‌ای بودنشان توجه شده باشد. حتی این افراد، افراد سیاسی کاملاً تشکیلاتی هستند؛ مثلاً آقای صالح اسکندری از جوانان حزب موتلفه، عضو شورای مرکزی و معاون سیاسی موتلفه است که اکنون در این سمت عالی قرار گرفته است. سردبیر فعلی روزنامه‌ی فرهیختگان، آقای علی خضریان دبیر سیاسی اسبق اتحادیه‌ی انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل بوده و در حال‌حاضر نیز عضو شورای مرکزی جبهه‌ی پایداری است. این روند کاملاً در تمامی سطوح دانشگاه آزاد دیده می‌شود.

او تاکید کرد: بنابراین انتقاد اول امثال ما این است که افرادی که در گذشته دانشگاه آزاد و رسانه‌های وابسته به آن را به سیاسی‌کاری متهم می‌کردند خودشان سیاسی‌کارانه‌ترین انتصاب‌ها را در سطوح مدیریتی و در جهت‌گیری رسانه‌ای اعمال کردند و همچنان هم ادامه دارد. انتقاد دوم ما به این ماجرا مطالبات صنفی‌مان است؛ مثل دریافت حقوق و سنوات و بحث بیمه به عنوان یک روزنامه‌نگار. بیشتر دغدغه و نگرانی ما هم مطالبات صنفی‌مان است؛ این دو موضوع است که بر سر آن مسائل بسیاری به وجود آورده است.

نقاشی در پاسخ به سوالی در باره‌ی اتفاقاتی که با مدیریت جدید شهرداری ممکن است در روزنامه‌ی «همشهری» بیافتد، گفت: با توجه به اینکه من این حق را برای مجموعه‌ی سیاسی که هر ارگانی را به دست می‌گیرد قائلم که سردبیران و دبیران را تغییر دهد تا در راستای سیاست‌های خودش قرار گیرند، فکر می‌کنم همین اتفاق قاعدتاً در همشهری هم خواهد افتاد ولی با یک تفاوت اصلی؛ سردبیر یا سردبیران و خبرنگارانی که چندین سال است به دلیل عدم تغییر مدیریت در شهرداری تهران در روزنامه‌ی همشهری یا در مجموعه‌ی مجلات همشهری حضور داشتند، حداقل پنج ماه فرصت داشتند. ۲۹ اردیبهشت ماه انتخابات بود و حداکثر دو روز پس از آن نتایج مشخص شد؛ هر عقل سلیمی با دیدن ترکیب ۲۱ نفره‌ی اصلاح‌طلبان در مجموعه‌ی شهرداری حساب و کتاب‌های سیاسی و انتسابی خود را می‌کند و همکاران ما در همشهری و سایر ارگان‌های رسانه‌ای آن که گرایشات سیاسی، فرهنگی و فکریشان به جریان اصولگرا یا شخص آقای قالیباف نزدیک است پنج ماه فرصت داشته‌اند برای آنکه به فکر جای جدیدی برای کار کردن باشند و من فکر می‌کنم همین سه رسانه‌ی دانشگاه آزاد برایشان فرصت خوبی خواهد بود. در حالیکه در مورد ما به این شکل نبود و صبح جلسه‌ای ترتیب دادند و بعدازظهر در آن جلسه عذر ما را خواستند. یا در فرهیختگان با خود نیرو آوردند و به آن ترتیب عمل کردند. هر اتفاقی که در همشهری بیافتد با روندی که در فرهیختگان، آنا و ایسکانیوز طی شد قابل قیاس نیست.

نقاشی در آخر گفت: البته بحث دیگر در شهرداری این است که بخشی از نیروها در شهرداری استخدام شده‌اند. این مساله‌ی استخدام‌های بی‌حساب و کتاب هم در دوره‌ی احمدی‌نژاد و هم در دوره‌ی قالیباف اتفاق افتاده است. فرایند این استخدام‌ها و قراردادهای بعضاً طولانی مدت منعقد شده با افراد، ممکن است مسائلی را به وجود بیاورد ولی با این حال این قضیه هم راه حل‌های حقوقی و سازمانی خاص خود را دارد و قطعاً این تغییر و تحولات پیگیری می‌شود تا این اقدامات مانعی برای اطلاع‌رسانی درست از فعالیت‌های شهرداری تهران در شش ماهه‌ی دوم سال نباشد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. در تمام واحدهای دانشگاه آزاد روزنامه های آفرینش و فرهیختگان یصورت مجانی عرضه و پخش میشود که در حد وسیع هم پخش میشود منتهی با بی اقبالی شدید دانشجویان مواجهه و مثل روزنامه کیهان و رسالت در پیش خوان روزنامه فروشان باد میکند در کیوسک دانشگاه دست نخورده میماند . البته فرهنگ مطالعه نکردن هرچند بخاطر سلایق مورد تایید نیست اما صاحبان سلایق هم باید به علایق مخاطبان دانشجو احترام بگذارند و از تزریق زورکی افکار خودشان که فاقد اقبال عمومی میباشد و از محل هزینه شهریه دانشجویان تامین میگردد و یقنا صاحبان اصلی منبع هزینه یعنی دانشجویان از این هزینه کردنهای بی مورد ناراضی اند ، باید دست بردارند و پایبند به شرع و اصول باشند .

  2. انصاف ، در انتظار تایید مدیر سایت یعنی چند ساعت انتظار!؟ در ذیل مصاحبه آقای دکتر امیراحمدی نه تنها دیدگاه اینجانب را تایید و درج نکردید بلکه آن مصاحبه را هم کلا از روی سایت جمع کردید !لطفا به نظرات مابقی کاربران بغیر از خواص معدود خودتان احترام بگذارید . با تشکر

    1. با درود
      هیچ خبری از روی سایت حذف نمی‌شود.
      به عنوان یکی از ادمین های سایت باید بگویم با توجه به تعداد زیاد کامنت ها، کامنت هایی طولانی حتی گاهی چند روز طول می‎کشد تا منتشر شود.
      لینک خبر دکتر امیر احمدی http://www.ensafnews.com/72430/%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF-%D8%AD%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A7%D8%AD%D9%85%D8%AF%DB%8C-%D9%86%DA%98%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%D8%B1%D9%88%D8%AD%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AA%D8%B4%DA%A9%DB%8C/

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا