«اگر تا ۲ ماه دیگر لایحه جامع رسانه به مجلس نرسد طرح میدهیم»
رئیس مجلس شورای اسلامی از آماده بودن طرح جامع رسانه در مجلس خبر داد و در عین حال گفت: دولت گفت که برای رسانهها لایحهای را آماده کرده است؛ به همین دلیل ما ترجیح دادیم لایحه دولت به مجلس آورده شود. اگر تا دو ماه دیگر این لایحه به مجلس نرسد طرح خودمان را در مجلس به جریان می اندازیم.
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار در جمع خبرنگاران پارلمانی از پخش مستقیم جلسات رای اعتماد از طریق شبکه خبر استقبال کرد و افزود: اگر چه این مسئله کار ما را طولانی تر میکند اما آمادگی انجام آن را داریم؛ البته امیدوارم در سیگنال رسانی این مراسم مشکلی به وجود نیاید.
رییس مجلس تشکیل انجمن صنفی خبرنگاران و رسانهها را فاقد موانع قانونی دانست و افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی میتواند این انجمن صنفی را تشکیل دهد.
وی اعمال محدودیت های جدید برای رسانهها را مورد اشاره قرار داد و افزود: آمادگی داریم برخی محدودیتها را حذف کنیم حتی محدودیت حضور خبرنگاران نشریات ماهانه را حذف خواهیم کرد. برای حضور خبرنگاران در صحن و کریدورهای مجلس منعی وجود ندارد؛ البته هر چه خبرنگاران در این دو بخش فعالتر باشند به نفع مردم و جامعه است. شما باید اراده ملت را به مباحث اصلی کشور معطوف کنید.
وی ادامه داد: در زمان رای اعتماد به مجلس وزرای پیشنهادی دولت بیشترین اخبار در داخل صحن اتفاق میافتد و در بیرون صحن خبری نیست.
لاریجانی از رسانهها خواست تا به مجلس کمک کنند تا نمایندگان در روزهای بررسی اعتماد وزرا هر چه کمتر از صحن مجلس خارج شوند تا بتوانند استدلال موافقان و مخالفان وزرای پیشنهادی را شنیده و آگاهانه در رای گیری ها مشارکت کنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با رد هر نوع ممنوع الورود کردن خبرنگاران توسط مجلس گفت: مجلس نیز همچون سایر دستگاهها مواردی را که وزارت اطلاعات اعلام میکند ، به اجرا در میآورد و به جز این هیچ مشکلی با هیچ خبرنگاری از هیچ رسانهای نداریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به رفع محدودیت های جدید برای رسانهها، روزنامهها، مجلات و ماهنامه ها اعلام آمادگی کرد.
لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش خواستار همکاری رسانهها برای سامان دادن امور سیاسی ، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در ذهن افکار عمومی شد و افزود: باید اولویت های کشور نگاه کرد. شاید برخی امور برای رسانهها جذابیت آنی داشته باشد، اما معلوم نیست برای مردم همانقدر جذابیت داشته باشد. ممکن است تصویری برای رسانهها جالب باشد و دو روز نیز کشور را مشغول خود کند، اما دردی از کشور دوا نمیشود. جز همکاری همه دستگاهها و مسئولان و رسانهها دردی از کشور درمان نخواهد شد. اینجا است که رسانهها باید ارادههای مردم را معطوف به حساسیتها کنند.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری، دولت و مجلس بر تولید و موانع آن تمرکز دارند. رسانهها نیز باید اذهان را به سمت رفع این موانع سوق دهند و ذهنها را معطوف به نشاط در جامعه کنند.
لاریجانی با اشاره به کاهش قاچاق کالا در کشور گفت: قاچاق کالا از ۲۵ تا حدود ۱۲ میلیارد دلار کاهش یافته است. اینکه علاقه بلاوجهی در مردم برای خرید کالاهای خارجی وجود دارد باید بررسی شود و قطعا برای اصلاح این وضعیت نیازمند کار فرهنگی هستیم. در ژاپن به مردم یاد میدهند تولیدات ژاپنی را خریداری کنند و این فرهنگ را در دل افکار عمومی جامعه نهادینه کرده اند. تاثیر همدلی رسانهها با مردم برای نهادینه کردن چنین مسئله ای در داخل کشور لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: اینکه مردم احساس کنند خرید کالای قاچاق، گناه است جز با بالازدن آستین رسانهها و تغییر ذائقه مردم امکان پذیر نیست. روزنامه ها ، نشریات و مجلات عمومی و تخصصی در کنار سایر رسانهها و صدا و سیما به زبان های مختلف باید این فکر را در جامعه جا بیندازند.
نماینده مردم قم تاکید کرد: سبک زندگی نادرستمان را باید با همکاری رسانهها اصلاح کنیم.
وی فدا شدن امنیت و منافع ملی در کشمکش های سیاسی را مورد انتقاد قرار داد و افزود: در شرایط فعلی با وجود دستگاه و جریانهای سیاسی، کارهای ملی بین درگیرهای سیاسی شهید میشود و برخی مصالح و امنیت ملی تحت الشعاع کشمکشهای داخلی قرار می گیرد. نمی گویم کشمکش نباشد اما نباید کشمکش ها سایه خود را بر سر سایر مسائل کشور بیندازد.
رئیس مجلس شورای اسلامی علت دعوت مجلس از مهمانان خارجی از چهار قاره جهان را باطل کردن سیاست منزوی بودن دانست و افزود: در صحنه بینالملل دقت کردیم و متوجه شدیم که خیلی دوست دارند بگویند ایران منزوی است.برای پنج هیأت عالی رتبه در کمتر از یک ماه آن هم در ماه تعطیلات آنان، دعوت نامه فرستادیم و شاهد بودید چه استقبال خوبی از این مراسم شد. این اتفاق پاسخ عملی به افرادی بود که فکر می کردند ایران منزوی است اما برخی حواشی جایگزین این مسئله اصلی شد. برخی برادران عزیز صدا و سیما در همان روز مراسم تحلیف میزگرد گذاشتند تا کابینه دولت را بررسی کنند؛ در حالیکه هنوز لیستی برای کابینه معرفی نشده بود و یا بر روی برخی کشورهای مدعو که چندان شناخته شده نبودند ، متمرکز شدند؛ در حالیکه از انگلیس، آلمان، ایتالیا، فرانسه و کشورهای شرق آسیا در این مراسم حضور پررنگی داشتند. آیا در سابق این کشورها به ایران سفر می کردند؟ پس قطعا کار بزرگی اتفاق افتاد که مکمل انتخابات بود.
وی عکس سلفی نمایندگان در صحن علنی مجلس را یک سهل انگاری دانست و افزود: متاسفانه این اقدام به مسئله اصلی فردای روز تحلیف در رسانهها مبدل شد. پس ابراز علاقه دولت های حاضر در این مراسم چه شد؟ به جز آمریکا از کشورهای مهم در مراسم تحلیف رئیسجمهور حضور داشتند. طی سالهای گذشته منافع ملی بارها و بارها در کشمکش های سیاسی ذبح شده است. خواهشم از رسانهها این است که منافع ملی تخریب نشود.
نماینده مردم قم در پایان اطلاعات مردم را از مسائل قانونی پایین توصیف کرد و افزود: از صدا و سیما و رسانههای الکترونیکی و غیر الکترونیکی می خواهم طوری مصوبات دولت را به اطلاع مردم برسانند که ذهن جامعه نسبت به قوانین مصوب مجلس باز شود تا از حجم مشکلات مردم در محاکم کاسته شود چرا که بی اطلاعی مردم از قوانین هزینههای اقتصادی فراوان و گرفتاریهای متعددی را برای محاکم به وجود آورده است. امیدوارم رسانهها در آینده جایگاه رکن بودن خود را برای افکار عمومی به خوبی نشان دهند.
انتهای پیام