خرید تور تابستان

«آمریکا مجبور به تعامل با روس‌ها است»

یک کارشناس مسائل آمریکا گفت: هر چند روابط مسکو و واشنگتن همواره با فراز و نشیب‌های فراوانی رو به رو بوده اما آمریکا برای رسیدن به قدرت مدنظر خود باید با روسیه به تعامل برسد.

به گزارش ایسنا، موسسه بین المللی مطالعات دریای خزر با همکاری ایرآسیا عصر روز شنبه با برگزاری  نشست” روند سیاست خارجی روسیه در نظام بین الملل” که با حضور اساتید و کارشناسان مربوط برگزار شد، به بررسی سیاست خارجی روسیه در عرصه بین الملل پرداخت.

سید مجتبی جلال‌زاده پژوهشگر و کاشناس مسائل آمریکا در این نشست با بیان اینکه وضعیت فعلی روابط روسیه و آمریکا در بدترین حالت خود قرار دارد، گفت: اوباما سعی کرد تعاملات دو کشور را با طرح بازسازی روابط بهبود بخشد. این طرح به تنش‌زدایی بین مسکو و واشنگتن معطوف بود که در نهایت هم نتیجه نداد و می‌توان دلیل این امر را رویکرد پوتین درخصوص الحاق کریمه دانست.

وی ادامه داد: تنش در راوبط دو کشور پس از اوباما تا جایی پیش رفت که وقتی در نشست خبری از ترامپ در مورد طرح بازنگری در روابط روسیه و آمریکا پرسیده شد او گفت کدام بازنگری؟

جلال‌زاده گفت: ترامپ روسیه را تهدید نمی‌داند و ترجیح می‌دهد به صورت موردی مسائل مربوط به روسیه را بررسی کند. در حقیقت می‌توان گفت دو کشور الگوی رقابت و همکاری توام را در پیش گرفته‌اند. البته نباید فراموش کرد که روابط دو کشور سال‌هاست که فراز و فرودهای فراوانی داشته و دوران مختلف از حالت شرایط تنش زدایی به سمت جنگ سرد کم شدت و بازهم تنش زدایی رفته و دائم متغیر بوده است.

این کاشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه پس از فروپاشی اتحادیه شوری روس‌ها برای دو دهه به منظور جلب نظر مجامع بین المللی رویکردی منزوی داشته، افزود: اما با اتمام دوره اوباما شاهد بحث کریمه و وقایع گرجستان بودیم و پس از آن هم دیدیم که روس ها وارد جنگ سوریه شده و در آن حضوری پررنگ ایفا کردند.

وی ادامه داد: حس رقابت بین این دو ابر قدرت (روسیه و آمریکا) همواره پررنگ بوده، اما همکاری در منافع و تهدیدهای مشترک هم همواره جزئی از روابط آنها بوده است.

جلال‌زاده ادامه داد: یکی از این منافع مشترک بحث سوریه است هرچند که در بحران سوریه شاهدیم که روس‌ها خود را دارای منافع استراتژیک می بینند و حال اینکه آمریکایی‌ها هر چند حضور روس‌ها را پذیرفته‌اند، اما همچنان ادامه این حضور و ادامه اطلاق کریمه به روسیه را نمی‌پذیرند.

وی گفت: از افتراق‌های مسکو و واشنگتن هم می‌توان به اجرای برجام اشاره کرد. در این رابطه ترامپ بارها اعلام کرده است که از اجرای برجام خارج می شوند در حالی که روس ها بر ادامه آن پافشاری دارند.

این پژوهشگر مسائل آمریکا مقابله با افراط گرایی را از وجوه اشتراک دو کشور دانست و افزود: بحث انرژی و آینده آن هم جزء مشترکات دیگر آمریکا و روسیه است که در این زمینه توافق ها و قراردادهایی بین آنها منعقد شده است.

وی گفت: به طور کلی در دوره کنونی ایالات متحده در سیاست خارجی و حتی داخلی خود هم به نتیجه قطعی نرسیده و مرتب شاهد تغییر و تحول است و طرح استیضاح ترامپ هم در سنا مطرح است که اگر بخواهند به عظمت و قدرت مدنظر خود دست یابند قطعا باید به تعاملی با روس دست یابند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا