واکنش فیسبوکی به مصاحبه روحانی و حواشی آن
مصاحبه ی 16 بهمن ماه رییس جمهور در تلویزیون و حاشیه ای که به دنبال داشت، بازتاب فراوانی در شبکه های اجتماعی داشت، از تحلیل ها درباره ی حاشیه ی آن تا تحلیل سخنان دکتر روحانی.
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، تعدادی از نظرات موافق و مخالف در این باره در شبکه های اجتماعی فیسبوک و گوگل پلاس در پی می آید:
مهدی:
روحانی بابت اشکالات سبد کالا از مردم عذرخواهی کرد ولی ابتدای برنامه به خاطر تاخیری که در پخش ایجاد شده بود فقط از صبر مردم تشکر کرد و نه عذر خواهی از این کارش خوشم اومد اختلالی که مقصرش نیستی رو نباید عذرخواهی کنی
فرشته:
گفتگوی تلوزیونی رو ببین! چقدر مصنوعی، حالمون بد شد …
حمیدرضا:
کارشکنی در پخش مستقیم مصاحبه رییس جمهور!!! با این بامبولک بازی که سیمای ضرغامی در خصوص مصاحبه رییس جمهور در آوردند اگر بنده به جای ایشون بودم بقیه گزارش ها و مصاحبه هام رو با BBC انجام میدادم. عزیزان صدا و سیما هم میتونند میزگرد با حضور حدادعادل و شریعتمداری برگزار کنند…
علی:
از اول انقلاب اکثر راهپیمایی 22 بهمن را شرکت کردم حالا با دعوت رییس دولت راستگویان برای این راهپیمایی اگر شرکت نکنیم دشمن شاد می شویم اگر برویم حسن اقا می گه این رفراندومی برای تایید من بود!
صادق:
صرف نظر از بی احترامی ضرغامی به مردم و تاخیر در پخش گفت و گوی رییس جمهور؛ صحبت های روحانی شبیه صحبت های سال های ٨٧ ٨٨ احمدی نژاد بود؛ و تنها عذرخواهی اش؛ آن را متمایز کرد؛ که آن هم نیاز به این همه کش دادن نداشت؛
محمدی:
واقعا مثاحبه امشب یه مشت […] بود، واصه قطع نه حزار میلیارد پول بی زبون بی حساب کتاب، واسه صرمایه گذاری جای دیگه، آخه دستو بالشون بستست، آقای باثواد راستی هدفت از مصاحبه چی بود ؟! طرفداراتون هم زدن شیشه تلویزیون.
بهروز:
درباره تفاوت ما اصلاحطلبان حامی دولت روحانی با اصولگرایان حامی دولت احمدینژاد پیش از این نوشتم، امشب دکتر حسن روحانی هم تفاوتش با دکتر محمود احمدینژاد را نشان داد، یعنی«جرات عذرخواهی» و «قبول اشتباه». حال کدام یک رئیسجمهور مردمی است؟
نیکو:
در اولین برنامه تلوزیونی جناب روحانی وقتی خبرنگاران از چندساعت قبل در قرنطینه و بدون دسترسی به موبایل و… قرار گرفتند و به دنبال آن در حین اجرای برنامه جنابان آشنا و نهاوندیان برای خبرنگاران روی مقوا سوال مینوشتند و پشت دوربین میگرفتند و به دنبال آن رسانه ها نقد خود را متوجه اجرای مجریان دانستند؛ عزت الله ضرغامی مجبور شد برای دلجویی از خبرنگاران وجلوگیری از افشاگری امثال شهیدی فر براشان نامه نوشته و بگوید: «نتقادهای زیادی که از جناح های مختلف به شما وارد شد، بدون اطلاع از پشت صحنه و…». بعله؛ چنین بیسوادهای معدودِ حسودی در پاستور حضور دارند!
محسن:
این که از عذرخواهی یک مسؤول ذوق می کنیم، نتیجه تجربه ٨سال تصدی گری دولتی ست که هم مقصر بود و هم طلبکار!
حمیدرضا:
ضمن ابراز احترام به عذرخواهی امشب آقای رئیس جمهور و اعلام این نکته که من هم درک می کنم گاهی سیاست اقتضا می کند ضرب شست نشان دهی و اینها، واقعا از محضر علما سوالی صادقانه دارم. آیا آقای روحانی حق دارد مجریان و پرسش کنندگان برنامه اش را خودش انتخاب کند؟ آیا در عرصه حرفه ای رسانه، این کار درست است؟ “رسم” شدن این رفتار، چه تبعاتی به همراه خواهد داشت؟
سعید:
روحانی رسوند که دعوا سر مجریا بوده ظاهرا
جواد:
هرچند به صدا وسیما انتقادات اساسی وارد است اما رییس جمهور -هرکی می خواهد باشد- حق ندارد در کار رسانه دخالت کند و مجری وخبرنگاررا خودش انتخاب کند
آیدین:
روحانی: من از ملت عذرخواهی می کنم اگر نقصی در توزیع سبد کالا بود. / احمدی نژاد: من از مردم نیویورک عذرخواهی می کنم که من اومدم اینجا به زحمت افتادند. / نتیجه گیری: اینا همه مثل همن. آره … حالا ببین کی گفتم.
کبری:
وقتی آنقدر دیکتاتور منش باشی که استبداد رأیت تا انتخاب مجری برنامه و دخالت در امور حرفه ای رسانه هم برسد و وقتی آنقدر سطح پایین باشی که چشمت بجای اجرای سیاست های کلان حکومت داری پی مجری شوی تلویزیونی ات باشد… بله؛ به قول طرف در مراسم تحلیفش، پناه می برم به خدا از استبداد رأی!
بهروز:
امشب دکتر حسن روحانی هم تفاوتش با دکتر محمود احمدینژاد را نشان داد، یعنی«جرات عذرخواهی» و «قبول اشتباه». حال کدام یک رئیسجمهور مردمی است؟
مصطفی:
کم کم دیگه داریم میریم سمت اینکه ریاست جمهوری ما هم شبیه دیگر کشورهای غربی بشه و فقط به تبلیغات و حرفهای قلمبه سلمبه بسنده کنیم و به فکر شو و این چیزا باشیم خوراک تبلیغی جور کنیم و افکار رو منحرف کنیم … اینکه فلانی باید باشه وقت مصاحبه و اونم چند ساعت قبلش اعلام کنند و یک حساسیتی ایجاد کنند و جو راه بندازند دوباره مظلوم نمایی کنند و تیکه بندازند, باز خوراک تبلیغیه و سر پوش گذاشتن رو خیلی چیزای دیگه و سایه افکندن رو مسائلی که باید فکر مردم بهش باشه و اینا …
مجتبی:
امشب حسن روحانی دو اقدام ارزشمند انجام داد، اول مقاومت در برابر صدا و سیمای ضرغامی بود و اعلام سریع خبر از طریق ایرنا، و دومی عذرخواهی از مردم به خاطر توزیع نامناسب سبد کالا. بگذریم از اینکه حامیان دولت دهم اکنون منتقد این شیوه شده اند، بگذریم که ظاهرا برخی ها هم از این طرف از حمله به روحانی فقط لذت می برند اما بازخواست دولت به خاطر عملکردش در شبکه های اجتماعی نتیجه بخش است. حمایت انتقادی یعنی همین. نیکش را گفتی بدش را هم بگو. این دقیقا مقابل همان سیاستی است که شیفتگی مستمر به دولت نشان می دهد و همان سیاستی که ضدیت مستمر می کند. این دومی ها در پیوند ناخواسته با راست افراطی ایران هستند. همان راستی که شیفته دور زدن تحریم هاست تا دلارهای این ملت را که معادل رنج و خون فرزندان این دیار است به جیب بزند. همان ها که دوست ندارند دروغ های دور زنندگان تحریم ایران از زبان رئیس جمهور در رسانه ملی پخش شود.
مهدی:
یک سوال: اگر آقای روحانی قرار است صادقانه صحبت کند چه نیازی است که اصرار کند حتما مجری مورد نظر خود برنامه را اجرا کند و حتی حاضر شود برنامه نزدیک به یک ساعت به تعویق افتد . آیا در دوره های قبل هم مجری چنین برنامه هایی را دولت تعیین می کرد یا خود صدا و سیما؟؟؟؟!!!!!!
سارا:
سبد کالا یکی از اشتباهات دولت بود و همه از اون انتقاد کردند … اشتباهی که احتمالا به خاطر بی تجربگی یا شتابزدگی و غیر کارشناسی به این مشکل خورد اما نکته جالب در این موضوع این بود که دکتر روحانی با “شجاعت ” و ” انصاف” ۱- اشتباه رو پذیرفت ۲- از مردم عذر خواهی کرد ۳- قول به رفع اشکال داد … این دولت عَدالت هست و اینگونه با انصاف میشود بذر “امید” و ” اعتماد ” را کاشت
آرمان:
یارو از ترس اینکه مبادا ازش ی سوال جدی بکنن ،اجازه نمیده مجری معرفی شده برنامه رو اداره بکنه وبرای تحمیل مجری بی خطر تامرز کنسلی برنامه پیش میره!! اونوقت میاد زل میزنه تو چشم دوربین و میگه بله انتقاد خوبه وما استقبال میکنیم!!!! نگاه مردم مرحوم دهخدا برای این رفتار از کلمه وقاحت استفاده کرده بودن!!
عرفان:
عاقبت تو این مملکت یه نفر پیدا شد به خاطر کاراش از مردم عذرخواهی کنه و تقصیر و به دیگران حواله نکنه. خوبه راضیم
عباس:
قصدم اصلا موضوع شخص خاص یا مجری خاصی نیست. ولی توقع ما از دولت انتقاد پذیر (!) این است که مجری ها انتخابی و گزینشی نباشند. یعنی کار مجری فقط اینه که فقط سرمشق بده به شخص مصاحبه شونده؟ البته من سوادی ندارم شما منو روشن کنید…
محسن:
شاید علت تاخیر در پخش برنامه رییس جمهور “صحبت های احتمالی رییس جمهور در مورد وحدت و حصر” در آستانه 22 بهمن ماه باشد .. شاید. شاید مخالفت شده و ایشان هم حاضر به مصاحبه نبودند .. شاید. الله اعلم!
مهدی:
من تعجبم وقتی سوالها از قبل آماده شده و جوابها هم ایضا چرا اینقدر روی مجری حساس هستند؟
مطهره: آقای ضرغامی تموم شد اون دوره ای که فکر میکردی قدرت دست رسانه شماست. امیدوارم امشب فهمیده باشی قدرت در دست ۲۴خردادی هاست! حرف حرف روحانی شد در مورد مجریان.
علی:
مجری فقط کارش اینه که بعضی اوقات سرش رو بالا و پایین کنه…
میرا:
رئیس جمهور داشت حرف می زد اما من حواسم بیشتر به بازی رئال مادرید بود که خوشبختانه با پایان حرف های روحانی سومین گل خود را نیز به تور دروازه حریف دوخت . این وسط هم رئیس جمهور به خاطر سبدکالا از مردم عذرخواهی کرد و گفت ما نه سیستم جامع مالیاتی داریم که وضعیت ثروتمندان شفاف باشد و نه یک سیستم تأمین اجتماعی مناسب که وضعیت فقرا شفاف باشد. البته جذاب ترین جمله رئیس جمهوراین بود که «متاسفانه بدلایلی که تمایل ندارم آنرا بیشتر باز بکنم امشب مشکلاتی حاصل شد که دیرتر در خدمت ملت باشیم.»و فکر کنم گل طلایی را به سیمای ضرغامی زد. همین طور رئیس جمهور گفت که با فساد و رانت خواری مبارزه می کند و ای کاش مجری داشتیم که می پرسید دقیقآ منظورتان را بدون حاشیه رفتن از این فساد بیان کنید.
مرضیه:
برای من عجیب تر از این حرفها این بود که انگار روحانی صحبت اصلی خودش رو نکرد. صحبت هاش پیش پا افتاده به نظر می رسید. من هی منتظر بودم یه چیز مهم بگه. دیدم هیچ چیز تازه ای نیست. بعد سوال های که ازش می شد خعلی آبکی بود. یه جا خانومه خودش سوال پرسید خودش جواب داد. من فکر می کنم روحانی صحبت های اصلی اش رو مطرح نکرد.
ساسان:
رییس دولت یازدهم در کمتر از ۱۷۰ روز از آغاز به کار خود، از جانب رییس صدا و سیما رسمن به «امتناع از پذیرش وظیفه قانونی و حرفهای» صدا و سیما و به بیان صریحتر “بیقانونی” متهم شده است. با همین دست فرمون که پیش میرود، خیلی زودتر از روسایجمهور گذشته به «فتنهگر» و «جاسوس سورس» و «جریان انحرافی» تبدیل خواهد شد!
مسلم:
خوشحالم که دکتر روحانی به عنوان رییسجمهور کشور بابت بیتدبیریهای صورتگرفته در طرح سبد کالا از مردم عذرخواهی کرد. امّا آنچه مانند سایر گفتگوهای تلویزیونی رییسجمهور محترم نگرانکننده بود، توجّه افراطی به مسئلهی سیاست خارجی و سهم اندک مسائل فرهنگی، سیاسی و اجتماعی از سخنان رییسجمهور محترم بود. به نظر میرسد دولت محترم بیشتر وقت خود را صرف مسایل خارجی میکند و عمل به شعارهای سیاسی و فرهنگی خود را دارای اولویّت نمیداند…
مسعود:
حرف های آقای رئیس جمهور تموم شد. دو نکته اش جالب بود. عذر خواهی اش از مردم و دیگر اینکه، یه بار دیگه با لبخند گفت که می دونم چرا این برنامه با تأخیر پخش شد، ولی فعلاً نمیخوام بگم. تا همین جاش خوب بود. البته اون ته حرفاش باز اصرار کرد که «همه» بیان 22 بهمن. به هرحال مچکریم دیگه
محمد آقازاده:
واقعا تعجب برانگیز است ، یعنی در دستگاه عریض و طویل یک مصاحبه گر حرفه یی وجود ندارد که با پرسش هایش رئیس جمهوری را وادارد که حرفهای جدی تری بزند ، وقتی از بابک زنجانی حرف می زند خواهان اطلاعات بیشتر شود و لابد بداند مصاحبه گر کارش پرسیدن است و نه هم خود بپرسد و هم خود جواب دهد
مجید:
نمیدانم چرا همیشه بعد از انتخابات همه چیز فرق میکند. قبلش: تحریمها بهانه است، مشکل کشور ضعف و بی تدبیری مدیریت داخلیست. بعدش: همه بد بختی ما از تحریمهاست اقتصاد را دوستان و فرهنگ را نفوذی های معلوم الحال می چرخانند.
امیرعلی:
رییس جمهوری داریم که به جای اینکه از همه چیز تعریف کنه و خودش رو پاک ترین دولت تاریخ بخونه نقص ها رو می گه ، درد دل ها رو می گه و از اون بالاتر عذرخواهی می کنه. دولت پاک واقعی همینه.
علی:
کلاً نفهمیدم دعوای روحانی و ضرغامی سر چیه، تو گزارش مقام ارشد اجرایی کشور در صد سال گذشته مگر مجری سوال چالشی هم از رئیس دولت پرسیده که الان بخواد بپرسه؟ دیگه یه سلام و علیک و خوشامد گویی که فرقی نمی کنه مجری کی باشه، چرا سر این چیزهای کوچیک دعوا می کنید، روی هم رو ببوسید آشتی کنید
کاظم:
شب گذشته گفت و گوی تلویزیونی رییس جمهور ، ظاهرا به علت مخالفت رییس صداوسیما با حضور سونیا پوریامین گوینده زن و کارمند صدا وسیما با تاخیر یک ساعت ونیمه پخش شد. اختلال ضرغامی رییس صدا وسیما دراین برنامه جای تعجب ندارد، بخش های خبری مختلف ، انتخاب میهمانان برنامه های مناظره ای ازدولت مردان سابق و نشان دادن مرتب وزرا و مدیران دولت احمدی نژاد در برنامه های صداوسیما حاکی ازآن است که وی قصد تطبیق دادن خود با رای مردم را ندارد و سازمان تابعه خود را نه درخدمت مردم بلکه درخدمت جناح های خاص به کارمی گیرد . مردم تک گویی هایی را که احمدی نژاد به اسم گفت و گو با حضور حیدری مجری مورد علاقه اش انجام می داد فراموش نکرده اند و همراهی ضرغامی با او دراین زمینه چیزی نیست که کسی فراموش کند. زمان آن رسیده است که به این شیوه برخورد پایان داده شود باید با تماس با بخش های مختلف و اعتراض به عملکرد این سازمان و تحلیل این مسئله درسایر رسانه ها به این روش های غیرمردمی پایان داد. صداوسیما باید درخدمت مردم باشد و نه یک جناح ، آنهم جناحی که بسیاری ازمشکلات امروزی ارثیه اوست.
عبدالرضا:
آیا حسن روحانی برای سی.ان.ان هم می تواند تعیین تکلیف کند؟ حسن روحانی در سفر به داووس مصاحبه مفصلی با سی.ان.ان داشت و مجری این مصاحبه فرید زکریا بود. آیا آقای روحانی می توانست برای سی.ان.ان شرط بگذارد که مثلا مجری برنامه مصاحبه من باید خانم کریستین امانپور باشد و من با فرید زکریا مصاحبه نمی کنم؟ اصولا در کجای دنیا مصاحبه شونده ، فرد مصاحبه کننده در یک رسانه را انتخاب میکند؟ پس اساتید دانشکده های ارتباطات که سالهاست مصاحبه خبری تدریس می کنند و مصاحبه خوب را شامل چالش و شروع طلایی و مسیر غیرمستقیم و… میدانند چه باید بگویند که در دوران ما رییس دولت اصرار دارد که اگر فلان فرد نباشد من مصاحبه نمی کنم!
کریم:
پذیرفتن مسئولیت و عذرخواهى یک مقام مسئول، نشانه ى به رسمیت شناختن حقوق عمومى است و اگر به موقع باشد نه تنها جایگاه یک مدیر را تضعیف نمى کند بلکه باعث ارتقاى آن نیز مى شود. در تاریخ چند دهه گذشته چندان به خاطر ندارم مدیر ارشد دیگرى جز خاتمى ضمن تایید یک کاستى از مردم صریحا عذرخواهى کرده باشد. شاید به کارکردهاى مثبت آن باورى نیست. شاید هم در مواردى به دلیل غلبه احساس بر عقلانیت است. در زمینه اخیر با وجودى که توزیع سبد کالا از مهمترین نقاط ضعف دولت کنونى است ولى تصور مى کنم اثر کوتاه مدت عذرخواهى روحانى نزد افکارعمومى چنان ارزشى ایجاد کند که بتواند تا حدود زیادى اثر منفى ایجاد شده را خنثى کند. ارزش بلندمدت آن نیز در نهادینه کردن یک فرهنگ مطلوب است و نباید اهمیت آن را دست کم گرفت.
کامبیز:
این عذرخواهی بسیارخوب بود و شرافتمندانه . اما مدیریتهای نالایق باید بی تعارف و بی مجامله باید به شکل اداری و اخلاقی تنبیه شوند . اخلاقی اش این که نامشان اعلام شود تا مورد تقبیح عمومی قرار گیرند . دوم اینکه رسما و آشکار از سمت خود عزل شوند. مصونیت آهنین مدیران دولتی دارد شکل وبا می گیرد.
انتهای پیام