اثبات تخلف پزشک زیرمیزی بگیر کاری ندارد
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در واکنش به اظهارنظراتی پیرامون پیگیری قضایی مسببان انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر، گفت: اینکه عنوان شده فردی تخلف کرده ثابت کردن آن کاری ندارد. اگر میخواهند شکایت کنند، خوب شکایت کنند ولی ممکن است بیشتر به ضررشان تمام شود.
به گزارش انصاف نیوز، مسعود پزشکیان، وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با ایکنا در واکنش به اظهارنظراتی پیرامون پیگیری قضایی مسببان انتشار اسامی پزشکان زیرمیزی بگیر، عنوان کرد: پزشکی تخلف کرده، آیا این افراد درصدد انکار این موضوع هستند یعنی فرد هم تخلف کند و هم شکایت؛ اسامی مربوط به ابتدا و انتها یک کلمه بوده و شاید خیلی از مردم این کلمات مخفف را نشناسند و تنها خداوند و یک عده از پزشکان اطلاع از این اسامی داشته باشند.
ثابت کردن تخلف پزشکان زیرمیزی بگیر کاری ندارد
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ولی این افراد با شکایت درصدد چه هستند و چه چیزی را میخواهند مطرح کنند، اینکه عنوان شده فردی تخلف کرده ثابت کردن آن کاری ندارد. اگر میخواهند شکایت کنند، خوب شکایت کنند ولی ممکن است بیشتر به ضررشان تمام شود. اگر تهمت زده شده این افراد حق دارند شکایت کنند و اگر کسی بین آن اسامی وجود دارد که واقعا در چارچوب قانون عمل میکند و تخلفی ندارد حقش است که از خود دفاع کند و اگر کسی هم تهمت زده باید عذرخواهی کند.
شکایت از انتشارکنندگان اسامی ممکن است به ضرر افراد تمام شود
پزشکیان با بیان اینکه اطلاعی دقیقی از آخرین وضعیت بررسی این اسامی از سوی سازمان نظام پزشکی و یا وزارت بهداشت ندارم، تصریح کرد: بررسی این مسائل چه فایدهای دارد؛ هم اکنون در جامعه به هر مرکزی که مراجعه میکنی همچون مطبهای خصوصی هم خارج از تعرفه دریافت میکنند و هم برای عمل جراحی چندین برابر پول دریافت میکنند.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: همین چند روز پیش بود که یکی از اطرافیان حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس عنوان میکرد که در یکی از بیمارستانهای کشور 19 میلیون از این فرد پول خواستهاند آیا این موضوع چارچوب قانونی دارد.
انتقاد از وضعیت نامناسب پزشکان مناطق محروم و شهرستانهای کوچک
وی اضافه کرد: البته در شهرستانها بسیاری از پزشکان اصلا وضعیتی مناسبی ندارند، زمانی که اسامی تعدادی از پزشکان زیرمیزی بگیر اعلام میشود باید برخی اسامی عدهای از پزشکان را نیز اعلام کنند که بعد از 35 سال درس خواندن به اجبار در چارچوب قانون مجبور میشوند به شهرستانهای کوچک و محروم بروند و بعضا حقوقی که از سوی دولت به آنها داده میشود فراتر از یک میلیون نباشد. تصور کنید با یک میلیون آن پزشک در چنین شهرستانی چگونه میتواند زندگی کند.
پزشکانی که فداکاری میکنند فراموش شدهاند
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از آن سوی چنان به این قشر در مناطق مختلف بی انصافی میشود تا از بین کسانی که درست کار میکنند تعدادی به این سمت سوق پیدا میکنند.
روند حاکمیت مقصر بروز چنین اتفاقاتی است
پزشکیان مقصر بروز چنین اتفاقاتی را روند حاکمیت دانست و گفت: پزشکان، افرادی هستند که در دوره دبیرستان و تحصیلات خود جزو سالم ترین و درس خوانترین افراد محسوب میشوند ولی سوال اینجاست چه اتفاقی افتاده که این افراد زمانی که به این مقطع میرسند این راه را انتخاب میکنند، قدری باید به علل و ریشه این مسائل نیز بپردازیم.
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: زمانی که ما پزشکان را به تمامی شهرستانهای محروم میفرستیم و حقوق خوبی هم به فرد نمیدهیم که بتواند زندگی آبرومندی داشته باشد انتظار داریم چه اتفاقی بیفتد، این سیستم است که فرد را رها میکند و بعد اجازه میدهد هر کسی که بخواهد زندگیش بگذرد شروع کند چنین اقداماتی را انجام بدهد.
تا سیستم اصلاح نشود به راحتی نمیتوان جلوی تخلفات را گرفت
وی خاطرنشان کرد: تا سیستم اصلاح نشود به راحتی نمیتوان جلوی تخلفات را گرفت، باید دست به دست هم بدهیم تا این امر اصلاح شود، در این صورت اگر کسانی که در این مجموعه از نظر قانونی حق و حقوشان به درستی داده میشود تخلفی کردند باید برخورد قاطعی با آنها صورت بگیرد، در غیر این صورت با این اوضاع و احوال به راحتی نمیتوان جلوی این افراد را گرفت.
انتقاد از سازمانهای بزرگ کشور در عدم توجه به قانون برنامه
پزشکیان در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: زمانی که رؤسای بزرگ مملکت خودشان با کسانی که تخلف میکنند دوست، همکاسی و همپیمانه هستند حالا چه دانسته و ندانسته، انتظار دارید کسانی که در شهرستانهای محروم زندگی میکنند و این روند را مشاهده میکنند درست کار کنند قدری سخت است، هم اکنون کدام یک از سازمانهای بزرگ، بیمه تکمیلی، طلایی و… ندارند.
شتردزد شتر را با بارش میبرد
وزیر اسبق بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: معنی این گونه اقدامات چیزی جز تخلف نیست که بزرگان ما انجام میدهند، از نظر ماده 38 بند «ه» قانون برنامه پنجم توسعه هرگونه قرارداد با این شرکتها خلاف قانون است حال کسانی که خود باید مجری قانون باشند و قضاوت و برخورد کنند دست به تخلف مینند انتظار داریم سایر افراد به درستی عمل کنند. ممکن است در این بین برخی تخم مرغ دزد را بگیرند ولی شتردزد شتر را با بارش میبرد و کسی هم کاری به کارش ندارد.
بیشتر از این اختیار نداریم
وی در پاسخ به انتقادی مبنی بر عدم پیگیری مناسب کمیسیون مربوطه برای تحقق اهداف قانون برنامه پنجم توسعه همچون تجمیع بیمهها و…، اضافه کرد: کمیسیون، ضمن نوشتن قانون به اجرای آن هم نظارت میکند، در زمان دولت قبلی شکایت کردیم و حتی به خاطر این مسائل هر سوال و نامهای که لازم بود نوشتیم و در صحن مطرح کردیم، ما که بیشتر از این اختیار نداریم، کمیسیون ما مصمم بوده و هست و الان هم مصممتر شده ولی مجری که نیست و قرار نسیت قضاوت کند. ما شکایتی را به قوه قضاییه میدهیم و این مجموعه باید برخورد کند؛ در مجلس اکثر نمایندگان باید در این رابطه هماهنگ شوند و خود دولت و مجریان اجرا کنند.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اگر میخواهیم مملکت درست شود همه باید دست به دست هم بدهیم، کمک کنیم و چارچوب قانون را بپذیریم و همه پایبند به آن باشیم.
انتهای پیام