«سیدمحمد خاتمی فرصتی عظیم برای کل کشور است»
معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات گفت: بعضیها به خاطر تخطئه کردن حرکت اصلاحطلبی عنوان میکنند که اصلاحطلبان به فرد متکی هستند اصولاً اصلاحطلبان هیچگاه اتکایشان به فرد نبوده بلکه به عقلانیت، و خردجمعی اتکا داشتند.
مرتضی مبلغ در گفتوگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره شورای عالی سیاستگذاری و تشریح ساز و کار آن در دور جدید با بیان اینکه سال ۹۲ شرایط خاصی در کشور حاکم بود ما وقت کمی داشتیم باید به گونه عمل میکردیم که نتایج امروز حاصل شود، گفت: اصلاحطلبان حرکتی متناسب با آن برهه زمانی انجام دادند و گامهای اول، دوم و سوم با یک روند تکاملی و مثبت طی شد.
وی ادامه داد: برای انتخابات سال بعد یعنی اسفند ۹۴ طبیعتا باید ما نسبت به دوره گذشته قوی و منسجم عمل میکردیم، بنابراین با مطالعاتی که دوستان انجام دادند و همچنین بررسی و تجارب به دست آمده باید گام جدیدتری برداشته میشد، شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان در همان سال شکل گرفت و ایفای نقش کرد.
این عضو کمیته شورای ارزیابی اصلاحطلبان سپس با اشاره به اینکه تجربه سال ۹۴ پیشزمینه فعالیت انتخابات امسال شد، عنوان کرد: سال ۹۶ با توجه به دستاوردها و نقاط ضعفی که از قبل مشخص شده بود و با اولویتبندی ضرورتها، گام سوم برداشته شد. شورای عالی با ترکیب جدیدش اقدامات لازم را انجام داد.
وی ادامه داد: بعد از انتخابات با توجه به پیشرفت جامعه و تحول شرایط و متوجه شدن نقاط ضعف ضرورتهای جدیدی به وجود آمده، فضایی را ایجاد کرده که نیازمند سازوکاری اجماعی و حرکت جبههای اصلاحطلبان بوده و باید تجدیدنظری در عملکرد آن صورت بگیرد تا جریان اصلاحات بتوانند چابکتر، کارآمدتر و فراگیرتر به راه خودشان ادامه بدهند.
معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات تاکید کرد: چندین محور باید مورد بررسی قرار گیرد. امروز مشخص شده است احزابی که عضو هستند میزان فعالیت، سرمایهگذاری و وقتی که میگذارند کاملاً متفاوت است.
وی خاطرنشان کرد: مشاهده میکنیم برخی از احزاب با تمام وجود و توان خود، در شورا حضور دارند و هر آنچه که در چنته دارند به صحنه میآوردند اما در مقابل بعضیها ضعیفتر و یا حداقلی فعالیت میکنند.
مبلغ تاکید کرد: حرکت جبههای حرکتی است که همه احزاب باید نقش خودشان را ایفا کنند و امروز باید مشخص شود اگر قرار است احزاب عضو باشند ساز و کار مشخص شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تشریح کرد: باید مطالعه شود که احزاب چگونه میتوانند موثر، کارآمد و کارساز حضور پیدا کنند و این طور نباشد که بار اصلی روی دوش برخی نباشد و برخی دیگر در حاشیه عمل کنند اما با این حال از مزایا استفاده کنند.
وی ادامه داد: بحث دیگر حضور شخصیتهای حقیقی و چهرههای غیرحزبی است که خود دارای دو محور مهم است. نخست اینکه بسیار مهم است که چهرههای به اصطلاح حزبی بتوانند جامعه اصلاحطلبی را نمایندگی کنند و سپس آنکه انتخاب این افراد دموکراتیک باشد؛ یعنی از پایین به بالا تصمیمات گرفته شود و به صورت جمعی مورد تایید قرار بگیرند.
مبلغ خاطر نشان کرد: ساختار و ساز و کارهای فعالیت باید مشخص شود تا فعالیتهای جبههای ساز و کار موثر و قابل قبول داشته باشند.
معاون سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات در پاسخ به این سوال که عدهای مطرح میکنند جریان اصلاحات متکی به فرد است و نباید این چنین باشد، گفت: معتقدم برخی از سخنان به گونهای مطرح میشود که ظاهرش بیشتر از محتوا و واقعیت وجودی آن است. اصلاحطلبان هیچگاه متکی به فرد نبودند.
وی تاکید کرد: اصلاحطلبی یکی از آموزههایش این است که با خردجمعی حرکت کند. آنان در عین تکثر سعی میکنند وحدت داشته باشند و این متعلق به امروز نیست. از ابتدا هم اصلاحطلبان به همین منوال گام برداشتهاند و در طول انتخابات نیز همین بودهاند.
ملبغ ادامه داد: این که بعضیها چنین دیدگاهی را تکرار میکنند که اصلاحطلبی نباید متکی به فرد باشد در واقع یک نوع برداشت اشتباه از مطلب شده یا یک مغالطه صورت گرفته و یا بعضیها به خاطر تخطئه کردن حرکت اصلاحطلبی اینگونه حرف میزنند. اصولاً اصلاحطلبان هیچگاه متکی به فرد نبوده، بلکه به عقلانیت و خردجمعی اتکا داشتند.
وی افزود: یک شخصی مثل آقای خاتمی به دلیل پیشینه فرهیختگی، صداقت، اندیشه والایی که دارد و شناخت عمیقی که مردم از ایشان دارند، مورد اعتماد گسترده اقشار مختلف جامعه قرار میگیرد. چنین شخصیتی برای کشور و برای اصلاحطلبان که ایشان را قبول دارند و مدافع خط مشی وی هستند، فرصتی عظیم و بزرگ است.
این عضو کمیته ارزیابی شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان تاکید کرد: وجود این واقعیت در جامعه معنایش این نیست که همه حرکتها متکی به فرد است. بعضیها ته دلشان میگویند که آقای خاتمی چرا چنین جایگاهی دارد؟ ایشان شخصیت فرهیختهای هستند که مردم قبولشان دارند. طبیعی است که نزد مردم این گونه باشند.
مبلغ خاطرنشان کرد: طبعا آقای خاتمی اصلاحطلب و در واقع دایر بر مدار اصلاحطلبی است. اصلاحطلبان در دل خودشان یک چهرهای دارند که از مقبولیت در جامعه برخودار است که طبیعی در مواقع انتخابات حرکت جبههای اصللاحطلبان با حضور و نقش وی منجر به تحولات تاریخی شود.
انتهای پیام