خرید تور تابستان

تلاش برای احیای خانه احزاب

نگاه به «خانه احزاب» جدی‌تر می‌شود. روز گذشته اسامی اعضای کمیته اجرایی احیای خانه احزاب مشخص شد. حجت‌الاسلام موسوی‌تبریزی، دبیر مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، حسن غفوری‌فرد، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی، یدالله طاهرنژاد، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران، فاطمه راکعی، عضو مجمع زنان اصلاح‌طلب، سیدمحمد میرمحمدی، دبیرکل حزب تمدن‌اسلامی، امرالله شیخیانی، دبیرکل حزب مردم و نایب‌رییس سابق خانه احزاب، پور نامدار و اسلامی‌تبار، اعضای این کمیته‌‌اند. 

به گزارش انصاف نیوز به نقل از روزنامه شرق؛ «تسنیم» با اعلام این اسامی گزارش داده: «پس از برگزاری دو نشست احزاب و تشکل‌های سیاسی با وزیر کشور، برخی احزاب اقدام به تشکیل کمیته اجرایی برگزاری مجمع‌عمومی و احیای خانه احزاب کردند که این کمیته با هماهنگی وزارت کشور تشکیل شده است.»اولین نشست هم‌اندیشی احزاب با حضور وزیر کشور 15 دی‌ماه برگزار شد که به‌نظر می‌رسد این نشست در حال ثمره‌دادن است، هرچند روند آن ممکن است کند باشد.

پیش از این، خانه احزاب در دولت احمدی‌نژاد وضعیت نابسامانی داشت تا جایی که عباس مشکینی‌زاده، دبیر وقت کمیسیون ماده 10 احزاب، آن را به «خانه‌ای خالی و بدون مستاجر» تشبیه کرد. اکنون نیز این خانه برای صاحبخانه پیداکردن، راه درازی در پیش دارد چون اختلافات هنوز به قوت خود باقی است. حزبی‌ها در اینکه بازگشایی خانه احزاب می‌تواند بستری برای پر‌رنگ‌ترشدن فعالیت مجدد احزاب باشد، اتفاق‌نظر دارند اما اختلاف‌نظرها هم کم نیست.

خانه احزاب در دولت اول اصلاحات تاسیس شد تا به‌عنوان نهادی غیردولتی برای ایجاد وفاق بین احزاب و گروه‌های سیاسی تلاش کند و توانست پنج‌دوره نشست عمومی برگزار کند که ریاستش برای چهار دوره برعهده احزاب اصلاح‌طلب بود اما پس از انتخاب «حسین کاشفی» عضو حزب «مشارکت» به‌عنوان پنجمین رییس شورای مرکزی خانه احزاب در سال 88، اصولگرایان تداوم این روند را برنتابیدند.

پس از آن انتخابات مجمع‌عمومی پنجم از سوی وزارت کشور دولت دهم نیز زیرسوال رفت و دبیر کمیسیون ماده 10 احزاب اعلام کرد که این کمیسیون، مجمع‌عمومی خانه احزاب را به رسمیت نمی‌شناسد. اکنون نیز برخی اصولگرایان معتقدند خانه احزاب برای فعالیت دوباره باید مجوز دریافت کند اما مانند اکثر اصلاح‌طلبان، «حسین کاشفی» ضرورت اخذ مجوز برای خانه احزاب را بی‌معنی می‌داند و معتقد است: «خانه احزاب بسته نبوده که بازگشایی شود، جلسات آن به‌طور منظم در دفاتر احزاب مختلف برگزار می‌شود. اما از آنجا که دولت دهم به تحزب اعتقادی نداشت، قفل دفتر خانه احزاب را شهریور 90 بدون اطلاع عوض کردند.»

حالا با روی‌کارآمدن دولت تدبیروامیدی که رییس آن پیش از این، از احزاب انتقاد کرده بود، تلاش برای احیای «خانه احزاب» ادامه دارد؛ این‌بار جدی‌تر، تا شاید کرکره‌ها برای همیشه بالا بماند حتی اگر انتخاباتی در میان نباشد.

روحانی در انتقاد از احزاب گفته بود: «اصلا حزبی در کشور ما وجود ندارد و جناحی هم وجود ندارد؛ همه‌اش الفاظ است. بحث‌های قبیله‌ای است. هر جمعی گوشه‌ای جمع شده‌اند. کرکره‌ها هم پایین است. موقع انتخابات کرکره‌ها بالا می‌رود، چراغ روشن می‌شود، دم مغازه آب و جارو می‌شود، سروصدا شروع می‌شود، انتخابات هم که تمام می‌شود کرکره دوباره پایین کشیده می‌شود.»

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا