شهرسازی ریلپایه در دستور کار وزارت راه
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تاکنون شهرسازی در ایران خودرو محور بوده، گفت: شهرسازی ریلپایه در دستور کار این وزارتخانه قرار گرفته است که برای اجرای آن باید دو دهه تلاش کرد.
به گزارش ایلنا، عباس آخوندی امروز در جریان مشارکت در حرکت عمومی روز جهانی بدون خودرو در جمع خبرنگاران اظهار داشت: روز جهانی بدون خودرو در ایران آغاز یک تغییرانگاره و رویکرد در زندگی شهری است.
وی افزود: دولت، شهرداری و مردم باید به این تحول بنیادین توجه کنند زیرا از طریق شهرسازی ریلپایه میزان دسترسی، ایمنی و آرامش روانی بهتر میشود.
آخوندی با بیان اینکه روز جهانی بدون خودرو یک تذکر برای دولت و مردم محسوب میشود، گفت: این تذکر برای دولت در راستای سیاستگذاری و افزایش امکانات و برای مردم به منزله یک تجربه جدید و قبول یک فرهنگ به منظور ترجیح ریل به خودرو است.
عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به بحث نوسازی ناوگان در حمل و نقل بیان داشت: بخشی از حمل و نقل که مربوط به کلانشهرها میشود، حمل و نقل حومهای است. بهطور مثال، روزانه حدود یکمیلیون و 200 هزار نفر از حومه به شهر تهران سفر میکنند که 98 درصد این سفرها با خودرو شخصی انجام میشود. این حجم از سفر با خودروی شخصی در وقت، آلودگی و تصادفات نقش قابل توجهی دارد.
آخوندی به نقش حمل و نقل حومهای ریلی در برنامه ششم اشاره کرد و گفت: امسال سال اول برنامه ششم است و برای توسعه حمل و نقل حومهای ما به سرمایهگذاری در زیرساخت و ناوگان نیاز داریم.
وزیر راه و شهرسازی جذب سرمایهگذاری بینالمللی در بخش حمل و نقل را مهم دانست و گفت: طرحهای ارایه شده از سوی وزارت راه و شهرسازی برای توسعه حمل و نقل ریلی حدود 28 میلیارد دلار به سرمایهگذاری نیاز دارد که این عدد باید مورد توجه دولت و مجلس قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: برای توسعه حمل و نقل ریلی باید صندوق توسعه ملی وارد این بحث شود که در برنامه ششم توسعه به آن توجه شده است.
انتهای پیام