آزمون فرجی دانا در اولین انتخابات ریاست دانشگاه
روز جمعه انتخاباتی در دانشگاه سیستان و بلوچستان برگزار شد تا 6 نفر از بین کاندیداهای ریاست دانشگاه به وزیر برگزیده شوند و وزیر یکی از آنها را به ریاست انتخاب کند. در این انتخابات حدود 90 درصد از اعضای هیات علمی شرکت کردند ولی نتیجه ی رای گیری اعلام نشده و به وزارتخانه منتقل شده است.
در زیر، گزارشی را می خوانید که یکی از اعضای طیف اکثریت اعضای هیات علمی در اختیار انصاف نیوز قرار داده است:
بعد از اینکه با دخالت برخی نمایندگان اصولگرای منطقه انتخاب رییس دانشگاه سیستان و بلوچستان پیچیده شده و گره خورده بود وزارت علوم تصمیم گرفت با شیوهای جدید این قفل را بشکند. جمعه 9 اسفند وزارت علوم شیوهی متفاوتی را برای انتخاب رییس یک دانشگاه آغاز کرد. تالار امام رضای دانشگاه میزبان نمایندگان وزارتخانه و اعضای هیات علمی این دانشگاه برای انتخاب گزینههای ریاست دانشگاه بود. مراسمی که مشخص نشد انتخابات است یا نظر سنجی.
بنا بر این گزارش، در زمان برگزاری انتخابات به شیوه برگزاری این انتخابات یا نظر سنجی انتقادهای زیادی وارد شد که همین مساله ساعاتی فضای مراسم را متشنج کرد.
بین نظر سنجی و انتخابات میتوان تفکیک قایل شد، اولی برای تصمیم سازی و دومی پذیرش تصمیم اتخاذ شده از سوی رای دهندگان است. نظر سنجی معمولا بدون اطلاع و بر اساس روش تصادفی انجام می گیرد تا مانع صف بندی و زد و بندهای قومی و سیاسی و مذهبی شود. اما انتخابات با اعلام برنامه و رقابت همراه است. در برنامهی 9 اسفند نیز برخی گروهها از روزهای قبل در جریان برگزاری مراسم بوده و اقدام به رایزنی و یارگیری کرده بودند و بعضی گروهها نیز شب قبل از مراسم از آن مطلع شدند.
تقریبا تمامی اعضای هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان که بالغ بر 300 نفر بودند در این برنامه مشارکت کردند و هر یک نام شش نفر را از بین دانشیاران و اساتید مایل به ریاست دانشگاه بر برگ رای نوشتند.
مانند همهی انتخاباتها در این برنامه نیز جناح بندیها و ائتلافهایی صورت گرفت که برخی بر اساس تفکرات سیاسی و برخی بر اساس مسایل قومیتی و حتی مذهبی بود. پررنگ ترین ائتلاف با هماهنگی انجمن اسلامی مدرسین، نیروهای تحول خواه، حامیان تدبیر و امید و نیروهای مستقل شکل گرفت. دکتر غلامرضا رضایی، دکتر رهبر رحیمی، دکتر مسعود مرادی، دکتر منصوری بیرجندی و دکتر ابراهیمی اعضای این ائتلاف بودند، هرچند دکتر جعفر کامبوزیا نیز در این لیست قرار داشت اما با نظر نمایندگان وزارت علوم به دلیل اینکه عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان نبود از فهرست واجدین شرایط حذف شد. این مساله با اعتراض برخی اساتید روبرو شد به خصوص که دکتر بندانی نیز که همین شرایط را داشت با نظر وزارت در لیست قرار گرفت و شائبهی دخالت برخی گروهها در وزارتخانه را در این انتخابات تقویت کرد.
از دیگر نکات قابل توجه و مهم در این انتخابات – یا نظرسنجی – عدم اعلام نتایج بود. این مساله نیز اعتراض بخشی از اساتید را به همراه داشت چرا که معتقد بودند با این شیوه هیچ تضمینی مبنی بر صحت نتایج اعلام شده وجود ندارد. با این روش اصلا میزان آرای واقعی افراد مشخص نخواهد شد و وزارتخانه میتواند به صلاح خود هر کسی را به عنوان رییس انتخاب کرده و اعلام کند وی فرد پیروز در این رای گیری بوده است.
هر چند وزن جناحهای سیاسی و قومیتی شرکت کننده در انتخابات تقریبا مشخص کرد که نفر اول این انتخابات با قاطعیت دکتر غلامرضا رضایی خواهد بود اما این نگرانی بین نیروهای تحول خواه دانشگاه وجود دارد که با فشار و نفوذ برخی افراطیها و تندروهای قومی، وزارتخانه به رای و نظر اکثریت اساتید توجه نکند. همچنین این نگرانی وجود دارد که طیف کرمانیهای با نفوذ در وزارتخانه با رایزنی، گزینهی کرمانی خود را بر مسند ریاست دانشگاه سیستان و بلوچستان بنشانند.
حال که وزارت علوم در اقدامی قابل تقدیر نظر اعضای هیات علمی را برای انتخاب رییس دانشگاه گرفته این انتظار وجود دارد که وزیر محترم علوم فارغ از جناح بندیها و مسایل قومی و فشار نیروهای تندرو که سعی در به هم زدن این روش برگزاری انتخابات دارند بر اساس رای واقعی اساتید نسبت به صدور حکم گزینهی اکثریت برای ریاست دانشگاه اقدام کند.
فارغ از همهی انتقاداتی که به شیوهی برگزاری این انتخابات بود اما شهامت و جرات وزارت علوم در اتخاذ این شیوه میتواند مایهی دلگرمی تمامی اساتید دانشگاههای کل کشور باشد.
انتهای پیام