چرا امروز؛ روز آتش نشان شد؟
هفتم مهر ماه روزی است که برای تقدیر از رشادتهای آتش نشانان به عنوان روز ملی آتش نشانی و ایمنی نامگذاری شده و این روز به بهانه شهید شدن تعدادی از آتش نشانان در پالایشگاهی که توسط دشمن بمباران شده بود نامگذاری شده است.
به گزارش ایسنا، هفتم مهر ماه روزی است که به بهانه رشادتهای آتش نشانان روز ملی آتش نشانی و ایمنی نامگذاری شده است. سال 1359 درست در همین روز بود که پالایشگاه آبادان در جنگ ایران و عراق از سوی دشمن مورد حمله هوایی قرار گرفت. پس از این اتفاق آتش نشانان برای اطفای حریق وارد عمل شدند اما این بار آتش تنها دشمن آنها نبود، بلکه در حین اطفای حریق بار دیگر این پالایشگاه بمباران شد و تعداد زیادی از آتش نشانان در این حادثه شهید شدند.
حدود 20 سال پس از این اتفاق یعنی در سال 79 ستاد هماهنگی امور ایمنی آتش نشانی کشور پیشنهاد داد تا به بهانه این اتفاق هفتم مهر به عنوان روز ملی آتش نشانی و ایمنی نامگذاری شود و شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز آن را تصویب کرد.
جنگ آتش نشانان با آتش تمامی ندارد و آنها وقتی در ایستگاه صدای آژیر را بشنوند لحظهای را برای رسیدن به محل حادثه تلف نمیکنند تا هر چه زودتر برای نجات جان و مال مردم دل به حادثه بزنند. رشادتهای آتش نشانان داستانهای فراوانی دارد که خط بسیاری از این داستانها را ایثار و از خودگذشتگی تشکیل میدهد.
30 دی ماه سال گذشته هم یکی از همین داستانهای قهرمانانه رقم خورد و زمانی که ساختمان پلاسکوی تهران در آتش میسوخت، نیروهای آتش نشانی دل به آتش زدند تا جان مردمی که برای حفظ مالشان اصرار به ورود به ساختمان گداخته را داشتند نجات دهندکه با ریزش ناگهانی ساختمان 16 نفر از نیروهای آتش نشانی زیر آوار ماندند و شهید شدند.
امسال به نظر میرسد با توجه به اینکه افکار عمومی سراسر ایران و حتی بسیاری از کشورهای دیگر رشادتهای آتش نشانان را در حادثه پلاسکو دیدند هفتم مهر رنگ و بوی دیگری داشته باشد.
به بهانه بزرگداشت این روز خبرنگار ایسنا با دو تن از خانوادههای آتش نشان قهرمان پلاسکو شهید حامد هوائی و شهید مجتبی کوهی گفتوگو کرده که گزارش این گفتوگوها در ایسنا یکشنبه منتشر خواهد شد.
انتهای پیام