رنج احزاب اصولگرا از غیبت یک حزب فراگیر
انصاف نیوز، میثم سعادت: نگاهی به انتخابات برگزار شده دو 16 سال گذشته نشان می دهد که بر خلاف ادعای آقای نبی حبیبی (دبیر کل موتلفه)، جریان اصولگرا تا به حال با اسامی و عناوین متعددی وارد انتخابات شده و همچنان سر در گم است.
به گزارش انصاف نیوز، در انتخابات ریاست جمهوری سال 76، این جریان سیاسی با پرچم جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم به دفاع از ناطق نوری پرداخت. اما در سالهای بعد با کمرنگ شدن حضور هاشمی رفسنجانی در جامعه روحانیت مبارز این جریان سیاسی ضعیفتر شد و نقش محوری خود را میان اصولگرایان از دست داد.
در سال 1378 جریان اصولگرایی نام «ائتلاف پیروان خط امام و رهبری» را برای خود برگزید. این تشکیلات سیاسی در این انتخابات شکست سختی خورد و مجلس را به رقیبان سیاسی خود واگذار کرد.
در انتخابات ریاست جمهوری 1380 تشکیلات اصولگرا رسما از هیچ کاندیدی حمایت نکردند و با اینکه احزابی مثل «حزب پاک» و «جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی» تشیل شده بودند، این احزاب ترجیح دادند تا به جای حمایت از کاندیدای خاصی، شکست خوردن 9 رقیب خاتمی را تماشا کنند.
در سال 1381 اصولگرایان با نام «ائتلاف آبادگران ایران اسلامی» در انتخابات شرکت کردند و برای اولین بار بعد از پیروزی اصلاحطلبان طعم برنده شدن در انتخابات را چشیدند. ائتلاف آبادگران حاصل تلاشهای ناطق نوری از یک سو و محمود احمدینژاد از سویی دیگر برای ارائه ی یک لیست انتخاباتی در تهران بود. گرچه مشخص بود که این نام هرگز بدل به عنوان یک جریان سیاسی نخواهد شد.
در انتخابات مجلس در سال 1382 برای اولین بار نام «اصولگرا» به این جریان سیاسی اطلاق شد اما نه به عنوان یک جریان سیاسی شناسنامهدار.
در سال 84 حامیان احمدینژاد خود را آبادگران جوان نامیدند و حامیان قالیباف عنوان اصولگرایان اصلاحطلب را برای خود برگزیدند. بعد از خطاهای فاحش احمدی نژاد، عنوان آبادگران نیز به مرور از دایره سیاسی ایران خارج شد.
در انتخابات شوراهای شهر سال 85 جبهه ی رادیکال این جریان با نام «رایحه خوش خدمت» در برابر «اصولگرایان اصلاحطلب» که حامیان قالیباف بودند قرار گرفت. این اسامی نیز خیلی زود از جریانات سیاسی ایران خارج شد.
در انتخابات سال 86 جبهه متحد اصولگرایی توانست تا حد زیادی ائتلاف را میان نیروهای اصولگرا به وجود بیاورد.
از سال 89 نیروهای رادیکال این جریان سیاسی نام جبهه پایداری را برای خود برگزیدهاند و جبهه ایستادگی نیز به حامیان محسن رضایی اطلاق میشود.
حضور یافتن یک جریان سیاسی با ده نام مختلف که هیچکدام سازماندهی منسجم و مشخصی ندارند؛ نشان میدهد اصولگرایان هنوز در خم اول کار حزبی هستند.
در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 نیز 25 چهره مشهور اصولگرا برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی کردند که با عدم ثبت نام، انصراف و رد صلاحیت این افراد در نهایت 4 کاندید اصولگرا در انتخابات با هم رقابت کردند.
در انتخابات شورای شهر هم بزرگترین انشقاق در این جبهه دیده شد و این جریان با 5 لیست ائتلاف بزرگ اصول گرایان(نزدیک به لاریجانی)، جبهه پایداری (آیتالله مصباح)، جبهه پیروان خط امام و رهبری(طیف سنتی)، خدمتگزاران آبادانی و پیشرفت(نزدیک به قالیباف) و در امتداد مهر (یاران احمدینژاد) در انتخابات شرکت کرد!
انتهای پیام