عبدالله نوری: جریان اصلاح طلبی نیاز به بازسازی دارد
«عبدالله نوری» با تأکید بر لزوم بازنگری و آسيب شناسی در میان اصلاح طلبان گفت: «جریان اصلاح طلبی نیاز به بازسازی و بررسی مجدد داخلی دارد. اینکه در بین اصلاح طلبان ده ها حزب کوچک و بزرگ هست چه توجیهی دارد؟!»
به گزارش انصاف نیوز، عبدالله نوری در ابتدای ديدار جمعی از فعالان اصلاح طلب استان چهارمحال و بختیاری، در پاسخ به توقعات و انتظارات مطرح شده از دولت دوازدهم گفت: «یکی از دوستان حاضر در جلسه به نتیجه یک نظرسنجی اشاره داشت که حدود ده درصد از مردمی که به آقای روحانی رای داده اند، گفته اند اگر به زمان انتخابات برگردیم در انتخابات شرکت نمی کنیم. اگر نتيجه ی اين نظرسنجي دقيق باشد، این پرسش قابل طرح است که مگر اصلاح طلبان و بدنه ی اجتماعی حامی اصلاحات، چه انتظاری از دولت داشته اند و چه دورنمایی از دولت دوازدهم در ذهن خود ترسیم کرده بوده اند که به سرعت دچار یأس شده اند؟ اصلاح طلبان در بسياری از موضوعات ناچارند درمحدوده ای كه حاكميت تعريف ميكند حركت و كنش و اقدام سياسی داشته باشند. در انتخابات ریاست جمهوری شورای نگهبان افرادی را تایید کرده و اصلاح طلبان می توانستند از بین آنها دست به یک انتخاب بزنند و یا اصلا در انتخابات شرکت نکنند. اصلاح طلبان و اكثريت مردم نتیجه شرکت نکردن در انتخابات را در آن هشت سال كاملا حس كرده اند. هنوز فراموش نشده است كه با آن درآمدهای افسانه ای ارزی و ریالی و با آن سطح از حمايت های گسترده كه از دولت انجام مي شد، چه بر سر منافع ملی و منابع انسانی كشور آمد. پس بايد اصلاح طلبان بین افرادی که شورای نگهبان تایید کرد، مناسب ترین را انتخاب می کردند و معنای این انتخاب این نیست که او همه ی خواسته های جريان اصلاحات را برآورده خواهد کرد و یا می تواند برآورده کند».
عبدالله نوری در ادامه افزود: «البته این نگرانی وجود دارد که مردم به مرور از رفتار دولت سرخورده شوند و این سرخوردگی را از چشم اصلاح طلبان ببینند، چون با تأیید و حمایت اصلاح طلبان به این دولت رای داده اند. وظیفه ی نخبگان و فعالان اصلاح طلب در نقاط مختلف كشور اين است که به مردم توضیح دهند در چه شرایطی از این دولت حمایت شد. هميشه تأكيد کرده ام که به بن بست رساندن امور و موضوعات، منفعل بودن و عدم مشارکت های سیاسی و اجتماعی، جامعه و کشور را به کمال و رشد و پیشرفت نمی رساند، بلکه این ارائه راه حل و نقشه ی راه است که اهمیت دارد».
عبدالله نوری تصریح کرد: «البته آقای روحانی هم نمی تواند فقط بر اساس نظرات اصلاح طلبان کار کند. ایشان باید جهت پيشبرد اهداف و وعده هاي انتخاباتي خود، با همه ی دستگاهها و نهادهای کشور تعامل و همكاری كند و بسیاری از اصلاح طلبان هم تأکید دارند که دولت از هر سخن و عمل افراطی که موجب اختلاف بین دستگاهها شود بگونه ای که به کارائی و بازدهی دولت و رئیس جمهور آسيب برسد، در حد امکان پرهیز کند. همه می دانیم که در کشور ما رئیس جمهور قدرت اصلی نیست و آقای روحانی هم با همین مقدار قدرت و امکانی که دارد باید تلاش کند در جهت تحقق وعده های خود گام بردارد».
عبدالله نوری در ادامه گفت: «البته اصلاح طلبان باید همچنان انتظارات خود را بیان کنند و از آقای روحانی بخواهند جهت تحقق وعده هایی که داده و انتظارات اكثريت جامعه که به او رأی دادهاند، تلاش جدی و همه جانبه نمايد كه در اين خصوص رفع حصر و محدوديت ها از عزيزان و دلسوزان مردم و تلاش جهت رفع مشكلات اقتصادی و معيشتی طبقات محروم جامعه بسيار اهميت دارد».
عبدالله نوری با انتقاد از میانگین سنی بالای دولت دوازدهم گفت: «میانگین سنی دولت اول آقای مهندس موسوی در سال ۱۳۶۰، ۳۹ سال بود و تمامی کابینه هم دانش آموخته های پیش از انقلاب بودند. آیا در این چهل سال افرادی تربیت نشدند که بتوان آن ها را برای وزارت معرفی کرد؟ الان وزرای ما در سنین نزدیک به ۶۰ سالگی هستند و این سن بازنشستگی است».
عبدالله نوری در ادامه گفت: «در بحث استفاده از بانوان در پست های عالی مدیریتی هم گفته می شود خانم مجرب نداریم، یا اينكه نشد يا نگذاشتند يا محدوديت و چالش وجود دارد .مگر بسیاری از آقایان که پس از انقلاب در جوانی در مسئولیت های بالای مدیریتی قرار گرفتند چه تجربه ای داشتند؟ چرا به آنان اعتماد شد و پست هاي مهم و كليدي به آنها واگذار گرديد؟ درباره اهل سنت هم من توجیه نیستم که چرا برای استفاده از اين عزيزان در سطوح مختلف مديريتي مانع وجود دارد؟ به هر حال در عین اینکه به مشکلات و موانع توجه داریم این جمله ی کلیدی را هم باید مورد توجه قرار داد که نمی شود رأی را از یک جريان فكری گرفت و تعامل و همراهي را با گروه دیگر کرد. ما با درک مشکلات دولت می گوییم باید توازن برقرار باشد. اگر نیاز به تعامل با حکومت هست، که هست، نباید به قیمت از دست دادن پشتیبانی و همراهی رأی دهندگان باشد. چنانچه رأی دهندگان بر ما خورده گرفته از ما فاصله گرفتند، باید بدانیم یک جای کار اشکال دارد و به سرعت در جهت اصلاح گام برداریم. در غیر این صورت جریان فکری اصلاحات آسیب خواهد دید. آقاي روحانی در دوران تبلیغات انتخاباتی وعده هایی داده است. پافشاري بر وعدهاي انتخاباتي و تكرار آنها توسط اصلاح طلبان باعث مي شود كه رئيس جمهور و دولت در مقابل مراکز قدرتی که می خواهد با آنها تعامل کند، قدرتمندتر حرف بزند و خواسته های مردم را جدی تر مطرح کند. اما درباره آنچه که دولت عمل می کند، در کنار اینکه گلایه هایمان را بیان می کنیم، باید موانع و مشکلات واقعی را هم به مردم توضیح دهیم. اگر ما راه حل روشنی برای پشت سر گذاردن موانع و مشکلات داریم بیان کنیم و در غیر اینصورت باید آن روی سکه را هم ببینیم».
عبدالله نوری در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر لزوم بازنگری و آسيب شناسی در میان اصلاح طلبان گفت: «جریان اصلاح طلبی نیاز به بازسازی و بررسی مجدد داخلی دارد. اینکه در بین اصلاح طلبان ده ها حزب کوچک و بزرگ هست چه توجیهی دارد؟! در کدام سیستم حزبی دنیا، مثل کشور ما این همه حزب وجود دارد؟ به دو صورت می توان کارآمدی جریانات سیاسی را از بین برد. یکی اینکه اجازه تأسیس و فعالیت احزاب داده نشود و دیگر اینکه تعداد بسيار زيادي حزب تأسیس شود. در حال حاضر و با توجه به نبود يك حزب و تشكيلات فراگير و پرنفوذ اصلاح طلب، اگر قرار باشد در بین اصلاح طلبان مرکز کارآمدی وجود داشته باشد همین جبهه ای است که در هر انتخاباتی با محوریت جناب آقای خاتمی و احزاب اصلاح طلب، تصمیم می گیرند. طبیعی است که در هر جریانی، نظرات مختلف هم وجود دارد، اما در نهایت همه با هم و يا با نظر اکثریت به تصميم می رسند. یکی از مشکلات جدی که بین اصلاح طلبان وجود دارد این است که تعداد زيادي حزب با عناوين اصلاح طلبی تأسیس شده است و متأسفانه گاهی اوقات، بجای تعامل و پشتیبانی از یکدیگر، بيشتر منتقد همدیگر هستند».
عبدالله نوری با تأكيد مجدد بر اینکه نیازمند «اصلاح و بروز رسانی گفتمان اصلاح طلبی» هستیم، تصریح کرد: «اینکه دولت بگوید سالانه این تعداد مجوز حزب جدید دادیم، افتخار نیست و البته ما خودمان باعث این موضوع شده ایم و باید در جهت اصلاح آن گام برداریم. به اعتقاد من مهمترین کار این است که در راستای تقلیل احزاب و ادغام آن ها در یکدیگر گام برداشته شود. احزاب اصلاح طلب و شخص آقای خاتمی می توانند در این راه نقش جدی داشته باشند و این تعدد احزاب و تشکلها را سامان دهند. تعداد احزاب و اعضای واقعی آن ها مشخص شود و آنهایی که با هم قرابت بیشتری دارند، درهم ادغام شوند و پس از آن، همه با هم زیر یک سقف جمع شوند. وقتی در زمان انتخابات باید همه جمع شوند و کار جبهه ای بکنند، چه دلیلی دارد که در بقیه سال ده ها حزب جداگانه وجود داشته و بصورت جزیره یی مشغول فعالیت باشند؟»
انتهای پیام