خرید تور تابستان

واکنش کاربران ایرانی فیسبوک به همه پرسی کریمه

موضوع همه پرسی در جمهوری خودمختار کریمه برای جدایی از اکراین و نحوه ی بازتاب آن در رسانه های رسمی به ویژه در صداوسیما، واکنش های جالب و نیز عکس العملی در بین کاربران ایرانی شبکه های اجتماعی مجازی داشته است. اما نکته ی جالب در این مورد، عدم مرزبندی بر اساس حامیان اصلاح طلبان و اصولگرایان بود.
به گزارش خبرنگار انصاف نیوز، بخشی از این واکنش ها در پی می آید:
مهدی گ.:
صدا و سیما یه جوری راجع به کریمه صحبت میکنه آدم نگران میشه فردا پسفردا یه همه پرسی برای الحاق ایران به روسیه درخواست بدن والا به مولا.
هادی ق.:
برگزاری همه پُرسی تو کریمه مثل این می مونه که تو آذربایجان خودمون، همه پُرسی بذارن که میخواید از ایران جدا بشید یا نه!!!
میلاد:
بگزاریم جمهوری خود مختار کریمه خودش برای خودش تصمیم بگیره غیاث شما درست نبود آذربایجان یک استان اما کریمه یک جمهوری خود مختار
علی س.:
اینجوری که رسانه های رسمی کشورمون دارن اخبار کریمه و اوکراین را منعکس می کنند لابد روز جدایی کریمه از اوکراین هم قراره بیاد توی تقویم رسمی ایران … اظهار نظر بعضی که دیگه نور علی نوره، یکیشون استدلال می کنه این منطقه قبلا مسلمان نشین بوده و فلان و فلان و بنابراین خودش باید سرنوشتشو تعیین کنه و اون یکی هم خیلی رک جواب میده که آقای پوتین خودش می دونه اونجا چیکار کنه از هول حلیم توی دیگه افتادن که میگن اینجوریاست
علیرضا ق.:
اخبار گوی ضرغامی طوری از حضور مردم کریمه در پای صندوقهای رای تمجید میکنه که انگار این شبه جزیره تا دیروز بخشی از خاک کشور ورشکسته روسیه بوده و حالا با درایت مردم کریمه این شبه جزیره مجددا به روسیه الحاق میشه … !! 
تعیین سرنوشت خیلی خوبه اما بهتره که این حق به همه مردم دنیا داده بشه خصوصا به کره ای ها و فلسطینیها و سوریها و ونزوئلایها و بحرینیها و کوبایی ها و … 
جناب اخبار گو خیلی خوشبین نباش این بلایی که امروز داره سر مردم کریمه میاد چندین سال پیش بر سر مردم بحرین خودمون اومد و شاید تا چند سال دیگه با کمک روسها و آمریکایی ها و البته انگلیسیها بر سر کردستان و آذربایجان و خوزستان و بلوچستان و خراسان … بالاخره هر چی باشه قد و قواره ایران تو خاورمیانه برای ادامه سیاست های انسان دوستانه آمریکا و روسیه و انگلیس یه کمی بزرگ به نظر میرسه ! نه؟ 
ایکاش یک بار از خودت می پرسیدی چرا پس از گذشت سه دهه نیروگاه بوشهر رو تکمیل و تحویل نمیدن؟ و چرا با وجود دریافت پول از ایران موشکهای اس سیصد رو چندین ساله تحویلمون نمیدن؟
محمد آ.:
❊غرب با حوادث کریمه به هر آنچه در خفا می خواست رسید، دادن تصویری جنگ پرداز و متجاوز همان آن چیزی است که روسیه در حال حاضر به آن نیاز نداشت، افزایش ملی گرایی افراطی که تاریخ روسیه همیشه از آن آسیب دیده غولی است اگر بیدار شود فاجعه بر می انگیزد، این ملی گرایی معنایی جز افزایش سهم بودجه نظامی در تولید ناخالص این کشور ندارد
❊ افزایش بودجه نظامی در کنار خروج سرمایه ها به خارج که توسط باندهای مافیایی انباشت شده اند و تقلیل روابط تجاری با کشورهای هراسیده توان اقتصادی این کشور را می فرساید و با برانگیختن تورم توده های محروم را که در حال حاضر گرفتار مستی ملی گرایانه اند بعد ازمدتی رودرروی تزار تازه روسی پوتین قرار می دهد، همان اتفاقی که این کشوردر هنگامه جنگ جهانی اول تجربه اش کرد
❊این حادثه در ورای آنچه رخ داد می تواند بار دیگر به غرب این فرصت را بدهد که توان نظامی خود را به بهانه جنگ سرد تازه افزایش دهد و نیروی محرکه رونق اقتصادی را بیابد و امریکا نیز تا مدتها هژمونی خود را بر کشورهای دیگر اعمال کند، البته این مردم غرب اند که با کاهش هزینه های رفاهی توان این رقابت را خواهند پرداخت 
❊وضعیت جدید کل معادلات روابط بین الملل را تغییر می دهد و فضای قبل از جنگ جهانی اول را با مختصات عصر تازه شکل می دهد کشورها باید از نو و بر اساس منافع ملی شان متحدان خود را برگزیند و تردیدی نیست که بازنده این فضا روسیه خواهد بود که نابهنگام وارد رقابتی شد که شاید ده سال بعد بهتر می توانست آنرا بازی کند
کاظم م.:
شاید تحریم روسیه باعث کم رنگ شدن حربه تحریم شود و ما از این هشتپای دست پا گیر راحت شویم
کاران ص. در ذیل عکسی از حلبچه:
اینجا حلبچه است، اینجا هزاران نفر با بمب‌های شیمیایی غربی توسط دولت صدام کشته شدند. اینجا شامل حقوق بشر نمی‌شود، اینجا کسی‌ صدام را نه تحریم کرد و نه محکوم. اینجا کریمه یا کیف نیست که دل غرب برای حقوق بشرش تنگ بشود و از حق انسان‌هایش دفاع کنند.
آرش ک.:
اگر چه سگ زرد برادر شغاله، از پیوستن شبه جزیره کریمه به روسیه جهت توازن قوای نظامی در منطقه و کم شدن روی غربی ها، شخصا بسیار از این واقعه خرسندم.
بابک ش.:
مردم در یک رفراندوم قانونی، آزاد، سالم با مشارکت بالا به رای 95 درصدی سرنوشت خوشان را تعیین کردند. دوستانی که از کودتا بر علیه دولت قانونی یانوکویچ حمایت می کنند چطور حاضر نیستند رای جمهور مردم را بپذیرند؟
کریمه یک جمهوری مستقل در اتحاد جماهیر شوروی بود که یک سال پس از تجزیه شوروی سابق در سال 92 به عنوان یک جمهوری مستقل به اوکراین پیوست. به همین دلیل هم دارای پارلمان مجزا، سیستم اداری، قضایی، مالی داخلی مجزا بود و طبق قانون اساسی خود با تصویب پارلمان و رای قاطع مردم به روسیه پیوست. در چنین رفراندوم هایی طبق عرف بین الملل نظرسنجی تنها از مردم همان منطقه مورد نظر صورت می پذیرد و نظرسنجی سراسری مشروعیت ندارد.
در همین سال های اخیر رفراندوم های انتزاعی که معمولا با نظارت سازمان ملل و کشورهای غربی صورت گرفته است هم بر همین منوال بوده است. مراجعه کنید به رفراندوم انتزاع سودان جنوبی از سودان و یا تیمور شرقی از اندونزی. من نه حامی روسیه هستم و نه غرب! من حامی دموکراسی و حاکمیت رای و نظر مردم هستم. من به روح دموکراسی احترام می گذارم. حالا خروجی اش می خواهد یک دولت طرفدار روسیه باشد یا طرفدار غرب. یک دولت سکولار باشد یا اسلامگرا. یک دولت لیبرال باشد یا ایدئولوگ. فرقی ندارد
امیر ا.:
روسیه به تمامیت ارضی اوکراین تجاوز کرد با این کارش. این رفراندم مشروعیت ندارد چون سراسری نیست. اینطوری که خیلی کشورهای جدید باید در دنیا بوجود بیاد. این دخالت آشکار یک کشور بیگانه در اوضاع یک کشور است. امیدوارم آمریکا و اتحادیه اروپا روسیه رو به خاطر این کارش تنبیه بکنند. روسیه که خاک ایران رو به تاراج برده جای دفاع ندارد.
ایمان م.:
در واکنش به حوادث اوکراین فعالان ما چهار دسته‌اند؛
دسته اول؛ که میگن ما اخلاقا موظفیم بریم پشت غرب تو این ماجرا، چون غرب نماد مردمسالاری و احترام به دموکراسی و این صحبت‌هاست. خوب این دوستان با عرض پوزش خیلی شوت اند.
دسته دوم؛ که میگن اصلا در مسائل بین‌المللی اخلاق موضوعیت نداره و قدرت حرف اول و آخر رو می‌زنه. اما منافع ایران ایجاب می‌کنه ما بریم در اردوگاه غرب قرار بگیریم تا بتونیم به عنوان آلترناتیو روسیه در موضوع انرژی و سایر پرونده‌ها از غرب امتیاز بگیریم. این دوستان هم توضیح نمیدن که اگر ما این کار رو بکنیم و خشم پوتین رو به جان بخریم و به وعده‌های سر خرمن آمریکایی‌ها دل خوش کنیم، اون وقت تو قضیه سوریه که برای ما راهبردی تلقی میشه و عملا با مقاومت روس‌ها در بعد بین‌المللی کار پیش رفته چه کنیم.
دسته سوم؛ که میگن باید محکم پشت روسیه بایستیم و حتی از آنها حمایت هم بکنیم، چونکه در حال حاضر پوتین آغازگر موازنه جدیدی در عرصه بین‌المللی است و همسایه ما هم هست و در عمل هم نشان داده بر خلاف آمریکا اصلا بلوف ملوف سرش نمیشه. این دوستان هم که بین رجال سرشناس کشور و مدعیان تحلیلگری مسائل بین‌المللی کم نیستند همچین از مرحله کم پرت نیستند. اونها نمی‌دانند که فقط بودجه پنتاگون از کل بودجه روسیه بیشتره و آغاز جنگ سرد جدید عملا ممکن نیست. روس‌ها هم دنبال این موضوع نیستند.
بالاخره دسته چهارم؛ که میگن درسته ما با آمریکایی‌ها الان سرشاخ هستیم و به صورت نیابتی با اونها و عمله‌های منطقه‌ایشون در حال جنگ، اما تجربه خیلی خوبی هم از تجاوزگری روس‌ها نداریم. جدا شدن مناطق کشورها مانند کریمه هم می‌تونه به صورت بالقوه روی کشورهایی مثل ما که مستعد بحث‌های قومی هستند تأثیر منفی بزاره. حتی چینی‌ها که متحد روس‌ها در بسیاری از مسائل هستند به خاطر تحریک اویغورها نگرانند و جدایی‌طلبی کریمه را تأیید نکردند. بنابراین بهتره ما سیاست صبر و سکوت رو در پیش بگیریم تا ببینیم سمت و سوی تحولات به کدام جهت پیش میره. بهتره که ما به سیاست همیشگی ایرانیان در قبال اجنبی‌ها یعنی موازنه منفی ادامه بدهیم. تمامیت ارضی رو هم همچنان به عنوان یک خط قرمز مدنظر داشته باشیم
اسماعیل س.:
با الحاق کریمه به روسیه این سوال از موافقان و خوشحالان پیش میاد که فرض کنیم روزی ایران در بحران باشد و مثلاً ترکیه تا تبریز لشگر بکشد و طی رفراندومی با آرای بالا، بخشی از ایران را که همزبان آنان است به خاک خود ملحق کند، آیا باز هم برای آن مردم حق تعیین سرنوشت قائلید؟
سعید ا.:
وقتی آلمان به فرانسه تو جنگ جهانی اول حمله کرد هم تقریبا با گل و شیرینی رفتن سراغش. اونم فرانسویها عشقشون بود که اینجور بشه؟‌ جریان خیلی سادست روسیه آبهای آزاد میخواد و کریمه هم عضوش یه عده رو هم خر میکنه بوقچیش شن، دو روز دیگه خلیج فارس و دریای عمان رو هم دوست داره بهش دسترسی داشته باشه.
فرنوش:
دمکراسی و حق تعیین سرنوشت یعنی کشک، ابزاری برای پیشبرد هدف تا جایی که نیازه. هر کی زورش بیشتر باشه قانونش رو میاره توجیهش رو هم پیدا میکنه. خلاصه که قانون وحدت و مبارزه اضداد همچنان حکم فرماست.
ساسان آ.:
البته در ۱۳۲۵ دقیقن همین غلط رو شوروی توی ایران کرد و جریان خائن دائم چپ‌ها مثل روسی‌تبارهای امروز کریمه، با عکس استالین اون روز وسط تبریز می‌رقصیدن.
کریم ا.:
به نظر شما بحران کریمه و اوکراین بیشتر به زیان کدام کشور(ها)است؟
١. روسیه
٢. آمریکا
٣. کشورهاى اصلى در اروپا: بریتانیا، آلمان و فرانسه. 
٤.غرب اعم از آمریکا و اروپا.
٥. همه شان بازنده هستند.
٦. برخى کشورهاى در حال توسعه.
٧. جماهیر سابق اتحاد شوروى.
سامان و.:
هرچند آمریکا از این موضوع خوشحال نیست اما ضربه محکمی هم نمی‌خوره. بقیه اروپا هم با این‌که زیر سایه قدرتمند روسیه هستند اما با توجه به چتر حمایتی قدرتمندی که از سوی همدیگه و آمریکا دارند خطری جدی متوجهشان نیست البته طبیعتا همه بسیار ناراضی هستند اما کشورهای شوروی سابق به خاطر همسایگی با روسیه و نفوذ بسیار زیاد روسیه در آن‌ها بیش از بقیه در خطر قرار دارند و بیشترین زیان را از چنین اقدامتی خواهند چشید. بعید نیست ماجرای کریمه به خصوص اگر صحنه تقابل با غرب باشد گریبان کشوری دیگر از ایشان را بگیرد.
علی ت.:
امریکا سعی می کنه نقش چین و روسیه رو کمرنگ کند… بازی جدیدی هست.
کیوان ف.:
غرب با سرمایه گذاری هایی نظیر میسیون دموکراسی و تزریق پول آنچنانی و … انقلابی چنین بر پا داشت، روسیه هم برای حفظ منافع خود وارد مقابله اینچنینی شد. در این مواقع همه متضرر می شوند. البته سرمایه داری جدید چاره ای غیر از تسخیر اینچنینی کشورها ندارد و این مرحله نوینی است که به اشکال مختلف در حال تحقق است و روسیه هم باید به هر حال این بازی را بپذیرد.
انتهاس پسام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا