«مشکلی برای حضور بانوان تماشاگر در بازی های ملی نداریم»
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان گفت: برای حضور بانوان و خانواده ها در بازی های ملی واقعا مشکلی نداریم چون در چنین دیدارهایی فضای ورزشگاه ها یکدست و بسیار مناسب است و تنها باید در مورد درهای ورودی و خروجی و تسهیلات سخت افزاری برای حضور خانواده ها پیش بینی شود.
عبدالحمید احمدی در گفتگو با ایسنا گفت: درباره برخی مسائل و مشکلات فرهنگی که گاها در دیدارهای حساس ورزشی شاهد هستیم و نیز راهکارهای لازم برای حل و فصل بی اخلاقی ها در ورزش، اظهار کرد: در مجموع نباید مشکلات فرهنگی را محدود و منحصر به فضای ورزش کنیم چرا که فضای ورزشی متاثر از فضای جامعه است. در واقع نمی توانیم بین این دو فضا تفاوتی قائل شویم اما در فضای ورزشی چون محیط ورزشی است و هیجانات بالاست شرایط کمی متفاوت است. برای نمونه در دیدار استقلال و پرسپولیس که هم پیشینه زیادی دارد و هم کرکری های زیادی بین هواداران دو تیم وجود دارد به طور طبیعی انتظار می رود که این هیجانات در ورزشگاه به اوج خود برسد.
وی ادامه داد: واقعیت آن است که در سال های گذشته کارهای زیادی برای بهبود مسائل اخلاقی و فرهنگی در فضای ورزشگاه ها انجام دادیم اما هنوز به زمان نیاز داریم. همچنین باشگاه های ما باید حرفه ای شوند چرا که در ماه های گذشته چالش حرفه ای شدن و تهدیداتی که از سوی AFC نسبت به باشگاه های ایران شده است را شاهد بوده ایم. رعایت شرایط حرفه ای شامل تمام بخش ها می شود و مختص مسائل فنی و مالی نیست لذا باشگاههای ما هنوز با شرایط حرفه ای فاصله زیادی دارند بنابراین یکی از موضوعاتی که انتظار جدی وجود دارد هم از سوی وزارت ورزش و جوانان و هم از موضع مردم و هم از موضع نهادهای بین المللی آن است که باشگاه ها در رشته های پرطرفدار موضوع ساماندهی هواداران در قالب کانون های هوادارای و پاسخگویی راجع به آنچه که در بین هواداران می گذرد را به طور جدی در دستور کار باشگاهها قرار بگیرد.
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان در ادامه صحبتهایش افزود: در وزارت ورزش و جوانان در سه سال گذشته بحث ساماندهی امور فرهنگی را از طریق تصویب نظام نامه فرهنگی و ورزشی که از سوی رییس جمهور به وزارت ورزش و جوانان و سایر نهادها ابلاغ شده است را پیگیری کردیم. در شرایط کنونی تمام توان مان را به کار گرفته ایم تا نظام نامه را به صورت کامل اجرا کنیم. همچنین فاکتورها و دستورالعمل های مناسبی در فدراسیون ها، باشگاه ها و نیز وزارت ورزش و جوانان پیش بینی کردیم. اخیراً نیز آیین نامه کمیته صیانت از ارزش های اخلاقی و حرفه ای را به دستور وزیر ورزش و جوانان در کمیسیون فرهنگی ورزش مصوب کردیم که در حال حاضر این آیین نامه در نزد نهادهایی است که عضو کمیته صیانت از ارزش های اخلاقی و حرفه ای هستند و با معرفی نمایندگان دستگاه ها اولین جلسه این کمیته را با حضور وزیر ورزش و جوانان تشکیل می دهند.
احمدی در مورد فرهنگ سازی ها و سازوکارهای لازم برای حضور خانواده ها در ورزشگاه ها و نیز اقبال مسئولان برای حضور بانوان در استادیوم های ورزشی، گفت: باید به دو نکته اشاره کنم؛ نکته اول آنکه مسئول تام و کامل حضور خانواده ها در ورزشگاه ها تنها وزارت ورزش و جوانان نیست و سایر نهادها هم باید در اجرای چنین تصمیمی همکاری و مشورت کنند. نکته دوم آنکه برای حضور بانوان و خانواده ها در بازی های ملی واقعا مشکلی نداریم چون در چنین دیدارهایی فضای ورزشگاه ها یکدست و بسیار مناسب است و تنها باید در مورد درهای ورودی و خروجی و تسهیلات سخت افزاری برای حضور خانواده ها پیش بینی شود. برای بازی های باشگاهی هنوز شرایط برای حضور بانوان فراهم نیست که آن هم به آمادگی خود باشگاه ها باز می گردد. باشگاه ها باید در این زمینه ها آمادگی شان را نشان دهند. همانگونه که باشگاه ها حقوق مربوط به حق پخش، اسپانسرینگ، تبلیغات و بلیت فروشی را برای خود می دانند باید بحث هواداری و حضور خانواده ها را نیز جزو حقوق و وظایف خود در نظر بگیرند و نسبت به پیگیری این مورد مدیریت های لازم را انجام دهند.
احمدی در پایان خاطرنشان کرد: اقبال برای حضور خانواده ها در ورزشگاه ها از سوی وزارت ورزش و جوانان و شخص وزیر کاملا مشهود است چرا که ما موظف به پاسخگویی به همه مردم ایران هستیم و اینگونه نیست که پیگیر مسائل مربوط به ورزش در حوزه آقایان باشیم. باید به همه مطالبات ورزش هم در بخش آقایان و هم در بخش بانوان پاسخ مناسب داده شود.
انتهای پیام