پزشکیان: سوال از جنتی و ظریف، جناحی و غیرقانونی است
پس از دیدار عیدانه علی جنتی با سیدمحمد خاتمی، رئیسجمهور اسبق کشورمان، رسانههای تندرو فضاسازی گستردهای را علیه اقدام وزیر ارشاد آغاز کردند. پس از آن برخی نمایندگان وابسته به جناح تندرو مجلس نیز وی را تهدید به تذکر و سوال نمودند. حجتالاسلام پژمانفر از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس خاتمی را از سران فتنه توصیف کرده و گفته که وزیر ارشاد نباید چنین دیداری را برگزار میکرد. این نماینده تندرو تهدید کرده که مجلس در اینباره به رئیسجمهوری تذکر خواهد داد. احمد سالک، رئیس کمیسیون فرهنگی هم به شبکه اطلاعرسانی دانا گفته است: اگرچه تاکنون مجلس کار خود را شروع نکرده اما نمایندگان مجلس دیدارها و ملاقاتهای پشتپرده مسئولان با سران فتنه را محکوم میکنند. خبرگزاری مهر هم از قول طاهری سخنگوی این کمیسیون نوشته است که وی درحال جمعآوری امضا برای سوال از وزیر ارشاد در صحن علنی مجلس است. هر چند مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیسجمهور دیدار جنتی و دولتمردان همراه وی را دیداری شخصی و نه اداری توصیف کرد اما ظاهرا برخی از نمایندگان همچنان علاقهمند به سوال و تحت فشار قرار دادن دولت هستند. در همین باره یکی از رسانههای تندرو نیز با لحنی تهدیدآمیز خواستار آن شده که «نمایندگان مردم در مجلس تکلیف خویش را با ایشان روشن نمایند» و نوشته است: متاسفانه حرکت زشت و دور از انتظار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با یکی از سران فتنه را مشاهده نمودیم، حرکتی که میتواند چالشهای فراوانی را برای وی و دولت ایجاد نماید. حال این سوال مطرح است که آیا وزیر ارشاد در همین ابتدای سال93 راه بهارستان در پیش میگیرد تا پاسخگوی نمایندگان باشد؟ دیدار نوروزی جنتی و دیگر مسئولان که ظاهرا دیداری خصوصی بوده است درنهایت وزیر را به بهارستان میکشاند و اولین چالش سال 93 میان دولت و مجلس شکل میگیرد یا خیر؟ روزنامه ی آرمان این سوالات را با دکتر مسعود پزشکیان نماینده مجلس نهم و وزیر دولت اصلاحات در میان گذاشته است. او معتقد است وزیر ارشاد کار اشتباهی انجام نداده است.
به گزارش انصاف نیوز، متن گفتگو با دکتر پزشکیان در پی می آید:
ظاهرا بیش از 100 نفر از نمایندگان مجلس با جمعآوری امضا خواهان سوال از وزیر ارشاد به دلیل دیدار وی با سیدمحمدخاتمی شدهاند. شما بهعنوان نماینده مجلس معتقد به این هستید که نمایندگان میتوانند تا این حد وارد حیطه رفتار و حریم خصوصی وزرا شوند و آن رامورد سوال قرار دهند؟
نه، معتقدم که نمایندگان مجلس طبق قانون و عرف نمیتوانند وزرا را به خاطر اعمالشان در حیطه خصوصی که دارند، مورد سوال یا استیضاح قرار دهند. از سوی دیگر دیدار نوروزی وزیر ارشاد یا برخی از دولتمردان با رئیسجمهور اسبق ایران جرم یا عملی خلاف قانون نیست. اگر آقایان معتقدند که رئیسجمهور اسبق ایران مجرم است پس ایشان را محاکمه کنند. اگر این تعداد از نمایندگان مجلس معتقد هستند که آقای خاتمی فتنهگر است و دیدار با وی جرم است باید منتظر رای دادگاه صالحه باشند. وزرا مانند بقیه رجال سیاسی عقاید خودشان را دارند. بنده سابقه چند دوره نمایندگی مجلس را داشتهام و سابقا هم وزیر بودهام قطعا این رفتار را قانونی و درخور شأن هیچ وزیری نمیدانم و همانطور که گفتم در عرف هم اینگونه نیست. برخی نمایندگان مجلس دیدار با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام را هم نادرست ارزیابی میکنند اما همگان آگاهند که آیتا… هاشمی و آقای خاتمی از افراد باسابقه در نظام هستند و هر فعال سیاسی و دولتمردی میتواند از وجود این افراد شاخص بهدرستی بهره بگیرد. جمعکردن امضا برای برخورد با وزیر ارشاد تندروی و دخالت در حوزه عقاید وزیر است. تمام وزرا حق دارند به دیدار آقای خاتمی بروند؛ اگر برخی از نمایندگان مجلس معتقدند که رئیسجمهور اسبق مشکل دارد کار را از طریق مراجع قضایی دنبال کنند تا کسی به دیدار آنها نرود ولی تا وقتی حکمی جاری نشده است نمیتوان افراد سیاسی را از دیدار با آقای خاتمی که از رجال شناخته است، محروم کرد.
به هر حال تعدادی از نمایندگان مجلس خواهان سوال و حتی استیضاح وزیر ارشاد هستند. آیا سوال از وزیر در صحن علنی وصول میشود؟
این روند سوال از وزیر و تحت فشار قرار دادن او را منطقی نمیدانم؛ نهتنها منطقی نمیدانم بلکه آن را غیرقانونی میدانم. ما نمایندگان که نمیتوانیم از وزرا در مورد عقایدشان سوال بپرسیم. این کار به لحاظ شرعی درست نیست. مگر آقای خاتمی متهم است و وزرا بهدلیل دیدار با ایشان جرمی انجام دادهاند که شما احتمال میدهید که آقای جنتی مورد سوال قرار گیرد!
به هر حال بیش از 100 امضا جمع شده است. از اظهار نظر نمایندگان مخالف هم اینگونه برمیآید که وزیر ارشاد برای قانعکردن نمایندگان راه سختی پیش روی دارد؟
اگر نمایندگان مجلس معتقد به وحدت در کشور باشند هیچگاه سعی نمیکنند وزرا را تحتفشار قرار دهند. جمعکردن امضا برای استیضاح یا سوال از وزیر ارشاد به روند وحدت در کشور لطمه وارد میکند؛ این حق وزراست که هر وقت بخواهند به دیدار رجال سیاسی کشور بروند یا دیدارهای خصوصی داشته باشند. دیگر دوران تندروی تمام شده است. حکمت و مصلحت کشور ایجاب میکند بر آتش تفرقه در کشور ندمیم. اینطور نمیشود که من هر چه دلم خواست پشت تریبونهای مجلس بگویم و به هر صورتی که دلم خواست وزرا را به خاطر زندگی شخصیشان و دیدارهای خارج از فضای کاریشان مورد سوال قرار دهم. وزیر ارشاد کار اشتباهی انجام نداده است که بخواهد آن را در گفتوگو با ما توجیه کند.
اما برخی نمایندگان مجلس بهگونهای دیگر رفتار میکنند. به هر حال شش وزیر مورد سوال هستند یکی از این وزرا آقای ظریف است، ایشان بهشدت بهدلیل قطعنامه اتحادیه اروپا توسط برخی از نمایندگان تحتفشار است. به نظر میرسد تقابل مجلس و دولت بیش از اینها باشد که شما فرمایید اینطور نیست؟
همه نمایندگان اینگونه فکر نمیکنند اما به هر حال بسیاری از سوالات بیارتباط با حوزه کاری وزیر است و رنگ و بوی سیاسی و جناحی دارد. وزرای خارجه و ارشاد به شدت از سوی نمایندگان وابسته به جبهه پایداری تحت فشار هستند.
طرحی قرار است در مجلس مطرح شود که بر مبنای آن قرار است مذاکرات هستهای برای تنبیه اروپا قطع شود. شما این پاسخ را مناسب ارزیابی میکنید؟
خیر؛ قطع ارتباط با دنیا را مناسب و درخور شأن دیپلماسی کشور نمیدانم. مذاکرات هستهای با نظارت نهادهای حاکمیتی و بهخصوص رهبری صورت میپذیرد. طرح این ادعاها برای وجهه بینالمللی ایران مناسب نیست. تصمیمگیرنده در پای مذاکرات هستهای، شورایعالی امنیت ملی و رهبری است. اما اظهارات و اقدامات برخی از نمایندگان مجلس خندهدار است؛ سوالاتی که از ظریف پرسیده میشود هم بیارتباط با حوزه وظایف ایشان است. تحت فشار قرار دادن وزیر خارجه به خاطر بیانیهای که سالهاست اتحادیه اروپا علیه ایران صادر میکند و امر تازهای محسوب نمی شود با مصلحت کشور سازگاری ندارد. به هر حال اظهارات برخی نمایندگان مطابق منافع ملی نیست. ظاهرا برخی اظهارات و اقدامات هم سیاسی و جناحی است مانند سوال از وزیر ارشاد و زیر فشار قرار دادن وزیر خارجه؛ به هر حال حامیان دولت در مجلس فعال هستند و در سال 93 هم همچنان فعال میباشند.
انتهای پیام