امیدواریم کشورهای همسایه باب مذاکره را باز کنند
سفیر ایران در سنگاپور، روابط ایران با کشورهای جنوب شرقی آسیا را ارزیابی کرد و همچنین دربارهی لزوم بازسازی روابط با همسایگان جنوب شرقی ایران گفت امیدواریم که بعضی از این کشورهای مسلمان همسایهی ما کمی دورنگری کنند و از عقلشان بیشتر استفاده کنند و باب مذاکره را باز کنند. وی همچنین گفت پیشنهادمان این است که یک مجمع امنیتی منطقه تاسیس شود و من فکر میکنم که هرچه زودتر بتوانیم زمینههایی را برای برگزاری یک مجمع امنیتی منطقه با همسایگانمان فراهم کنیم بهتر است.
«جواد انصاری» در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز دربارهی لزوم بازسازی روابط با همسایگان جنوبی ایران گفت: قطعا ما باید با کشورهای جنوب شرق آسیا روابط خوبی داشته باشیم، این به نفع همهی ما است؛ به نفع منطقه است. مطمئنا کشورهای جنوب خلیج فارس و کل منطقهی خاورمیانه، زمانی میتوانند از یک ثبات و امنیت قابل اعتمادی برخوردار شوند که همه با هم رابطهی خوبی داشته باشند. من متاسفم که دخالت و تحریکات بعضی از عوامل خارج از منطقه، موجب شده است که الان با برخی از کشورهای منطقه رابطهمان خوب نباشد. امیدوارم که این تلخی موجود هرچه زودتر برطرف شود. ما دیپلماتها، یعنی وزارت خارجه، بهخصوص شخص آقای دکتر ظریف، پیشنهادمان این است که یک مجمع امنیتی منطقه تاسیس شود و من فکر میکنم که هرچه زودتر بتوانیم زمینههایی را برای برگزاری یک مجمع امنیتی منطقه با همسایگانمان فراهم کنیم بهتر است.
این دیپلمات در پاسخ به اینکه آیا با وجود تضارب آرای موجود، چه در داخل و چه در خارج از کشور، بازسازی روابط با برخی همسایگان جنوبی امکانپذیر است یا خیر، گفت: هر توافقی نتیجهی تضارب آراست. متمئنا اگر که در یک مذاکره، هرکسی به دنبال منافع صد درصد خودش باشد، هیچوقت این مذاکرات به نتیجه نمیرسد. بنابراین یک توافق جمعی زمانی شکل میگیرد و بهوجود میآید که هر طرفی قبول کند که از یک بخشی از خواستههای خود صرف نظر کند تا یک منفعت جمعی حاصل شود؛ این واقعیتی است که در دنیا وجود دارد. به هر حال ما با گفتوگو با همسایگانمان باید به یک نقطهی توافق برسیم. هرکسی باید به آن سمت حرکت کند و در این حرکت ممکن است مجبور شود که از برخی خواستههای خود صرفنظر کند.
انصاری تاکید کرد: به هر حال ما اعلام آمادگی کردهایم، وزارت خارجه، وزیر محترم امور خارجه این را اعلام کرده، آقای رییس جمهور هم گفتهاند و امیدواریم که بعضی از این کشورهای مسلمان همسایهی ما کمی دورنگری کنند و از عقلشان بیشتر استفاده کنند و باب مذاکره را باز کنند؛ ما نهایتا به این نقطه خواهیم رسید، آنها هم روزی به این نتیجه خواهند رسید که باید بیایند و مذاکره کنند. دیگر ما الان وضعیتمان از وضعیت عراق زمان جنگ که بدتر نیست؛ آخرش هم ما نشستیم و صحبت کردیم. با اینها هم باید همینگونه باشد.
وی همچنین دربارهی روابط ایران با کشورهای جنوب شرقی آسیا گفت: در دیپلماسی جایگاه جغرافیایی کشورها نقش مهمی دارد، ما در وهلهی اول نسبت به همسایگانمان یک استراتژی داریم که این غیر قابل تغییر است، خشت اولش هم بر صلح و دوستی و امنیت ملی بنا شده است. یعنی تا جاییکه روابط با یک کشوری به امنیت ملی یک کشور خدشه وارد نکند، این نوع رابطه، رایطهی استراتژیکی است. در وهلهی اول هم کشورهای همسایه هستند. در وهلهی بعد بیاییم در منطقهای که هستیم؛ ما الان در منطقهی غرب آسیا هستیم، حال بعضی اصطلاح سیاسیاش را میگویند خاورمیانه هستیم در حالیکه خاورمیانه یک اصطلاح سیاسی است و نه جغرافیایی.
او در ادامه افزود: در وهلهی بعد در آسیا هستیم؛ این مثال را بزنم، در طول تاریخ، یا از زمان تاسیس سازمان ملل تاکنون، شما هیچگاه امضای هیچ کشور آسیایی را، پای قطعنامههایی که علیه ایران، چه قبل و چه بعد صادر شده است، نمیبینید. ما عضو این خانوادهی آسیایی هستیم بنابراین ما اصولا در طول تاریخ و انشاالله در آینده همیشه باید یکی از اولویتهایمان رابطهی خوب سیاسی، اقتصادی با کشورهای آسیایی باشد. شالودهی روابط ما با کشورهای آسیایی، یک شالودهی فرهنگی است. در دورترین نقاط آسیا، که اندونزی، مالزی است، شما زبان و فرهنگ فارسی را میبینید، سنتهای ایرانی را میبینید. در زبان مالایی که اندونزی 250 میلیونی با آن صحبت میکند، بیش از 200 لغت و واژهی فارسی میبینیم ؛ نه عربی، فارسی.
انصاری در آخر گفت: بنابراین رابطهی ما با آنها بر این پایهها استوار است. الان روابط ما با آسیا بسیار خوب است، بهخصوص در شرایط فعلی که غربیها با ما سر ناسازگاری داشتند و انواع و اقسام تلاشها را علیه ما در طول زمان انقلاب، جنگ، پس از جنگ و حتی الان با وضع تحریمها کردند. در حال حاضر بیشترین حجم مبادلات تجاری ما با کشورهای آسیایی است.
انتهای پیام