خرید تور تابستان

گزارش تلویزیونی روحانی: دنبال امن کردن منطقه هستیم

حسن روحانی رییس‌جمهور از برداشته شدن قدم‌های اولیه برای تحقق وعده انتخاباتی‌اش برای ریشه کن کردن فقر مطلق از کشور تا پایان دوره ریاست جمهوری‌اش خبر داد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام حسن روحانی امشب در گفت‌وگوی تلویزیونی خود با اشاره به وقوع زلزله در کرمانشاه گفت: از همه آنهایی که دست‌اندرکار کمک به مردم کرمانشاه بودند اعم از مردم، مقامات دولتی، نیروهای مسلح و تمام نیروها تشکر می‌کنم. زلزله ۷.۳ ریشتری در سال‌های اخیر در کشور نداشته‌ایم و این زلزله بسیار شدید بود و چون در شب به وقوع پیوست، کار امدادرسانی را سخت‌تر کرد و برق، آب و گاز و راه‌های ارتباطی نیز دچار مشکل شد.

امدادرسانی در زلزله کرمانشاه بهتر از زلزله‌های گذشته بود

وی  افزود: اما مردم به هم یاری دادند و امدادگران هم وارد کار شدند و حدود ۲۷۰۰ نفر از زیر آوار نجات یافتند. بیش از ۷ هزار نفر به بیمارستان‌ها منتقل شدند. من در روز دوم زلزله به منطقه رفتم. مصیبت و مشکلات با اینکه زیاد بود اما روحیه مردم خوب بود و آنها از مسوولان تقاضای به حق آب و چادر داشتند که به سرعت این نیازمندی‌های اولیه به مردم رسید.

روحانی ادامه داد: همه پزشکان و پرستاران بیمارستان‌ها ۴۸ ساعته کار می‌کردند و ۱۵۵۰ عمل در ۲۴ ساعت اول انجام شد. وزارت کشور، ستاد بحران، هلال‌احمر، وزارت بهداشت، نیروهای مسلح و مردم بسیار خوب عمل کردند و خوب است صداوسیما خدمات دولت و مردم را با سایر کشورها ازجمله کشورهای اروپایی و آمریکایی مقایسه کنند. من در زلزله رودبار و بم هم بودم و کمک‌رسانی این بار بهتر از دفعات قبل بود و مردم نقص دولت را جبران کردند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه اکنون در مرحله اسکان موقت هستیم خاطرنشان کرد: دولت اجاره منازل زلزله‌زدگان را پرداخت می‌کند و کانکس‌ها هم به سرعت ساخته می‌شود. برای اولین بار همه بودجه لازم برای امدادرسانی بلافاصله در هیات دولت تصویب شد و ۵۰ درصد آن هم در اختیار ارگان‌های امدادرسان قرار گرفت.

روحانی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در طول ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم خاطرنشان کرد: امیدواریم در ۱۰۰ روزی که گذشت توانسته باشیم خدمتی که به مردم وعده داده بودیم را ارائه کرده باشیم.

مجموعه خدمات ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم  بر روی سایت ریاست جمهوری قرار گرفت

وی افزود: مجموعه خدمات ۱۰۰ روزه دولت دوازدهم در مجموعه‌ای مجلد تنظیم شده و هم‌اکنون در سایت ریاست جمهوری قرار گرفته است.

رئیس‌جمهور گفت: در طول ۱۰۰ روز گذشته برنامه‌ریزی‌های اساسی برای سال ۹۶  انجام و برنامه‌های کلی برای ۴ سال آینده تدوین شده همچنین بودجه سال آینده در حال تصویب در هیات دولت جهت ارائه به مجلس شورای اسلامی است.

روحانی در ادامه در پاسخ به پرسش مجری برنامه تلویزیونی درباره اقدامات انجام شده جهت تحقق وعده‌های انتخاباتی رئیس‌جمهوری در موضوع اشتغال تاکید کرد: دولت در بحث اقتصاد دو هدف اصلی را در دستور کار خود قرار داده است که بالا بردن درآمد مردم و همچنین توزیع عادلانه ثروت از این اهداف هستند. در ایام انتخابات به مردم وعده دادم که تا پایان دولت دوازدهم فقر مطلق را ریشه‌کن کنیم. در همین راستا نیز قدم‌های اولیه طی شش ماه نخست سال ۹۶ و ۱۰۰ روز اخیر برداشته شده است.

وی گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده در سال اول افراد قشر آسیب‌پذیر جامعه یعنی افرادی که مورد حمایت کمیته امداد و بهزیستی هستند مستمریشان نسبت به سال قبل بیش از سه برابر اضافه شد و این روند تا پایان دولت تا پنج برابر شدن مستمری ادامه خواهد یافت. همچنین براساس پیش‌بینی‌هایی که در بودجه شده است در سال آینده طراحی‌ای خواهیم کرد تا به همه آنهایی که از حداقل استاندارد پایین‌تر هستند برای زندگی یاری شود.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه در بحث اشتغال عقب‌ماندگی‌هایی از گذشته داریم و از سال ۸۵ تا ۹۲ تقریبا اشتغال خالص کشور صفر بوده است، خاطرنشان کرد: از سال ۹۳ تحرک خوبی در زمینه اشتغال آغاز شد و متوسط اشتغال خالص از پاییز ۹۳ تا تابستان ۹۶ سالانه به طور متوسط ۶۸۵ هزار اشتغال خالص بوده است. البته این رقم نسبت به بیکاری جامعه و نیروی فعالی که وارد بازار کار می‌شوند رقم کمی است اما تلاش ما بالا بردن این رقم و رساندن آن به بالای ۹۰۰ هزار نفر است.

روحانی گفت: رقم اشتغال تابستان امسال نسبت به سال قبل بالای ۷۰۰ هزار نفر بوده است، اما هنوز بیکاران بسیاری در کشور وجود دارند.

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم در جهت حل معضل بیکاری خاطرنشان کرد: در این ۱۰۰ روز نسبت متوسط به دو سه سال گذشته مقداری پیشرفت داشته‌ایم اما هدف‌گذاری در حوزه اشتغال را از طریق طرح‌های مختلفی که در دست داریم، ادامه خواهیم داد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه به همه وزرا به ویژه وزرای فعال در حوزه تولید گفته شده است که یکی از اهدافشان را بالا بردن اشتغال قرار دهند، خاطرنشان کرد: فضای مجازی، صنعت، بخش خدمات و کشاورزی از جمله حوزه‌هایی است که می‌توانیم اشتغال را بالا ببریم در همین راستا وزارت ارتباطات روز گذشته گزارشی را ارائه کرد که طی آن آمده در شش ماهه نخست امسال برای ۵۰ هزار نفر در این بخش شغل ایجاد شده است.

روحانی با تاکید بر اینکه در طول ۱۰۰ روز نخست دولت همه طرح‌های اشتغال دولت عملیاتی و اجرایی شده است، اظهار کرد: هدف ما این است که اشتغال را به رقمی برسانیم که مجموعه بیکاران کشور کاهش یابند در همین راستا نیز با اقدامات انجام شده از سوی دولت از سال گذشته تاکنون یک واحد نرخ بیکاری کاهش یافته و از ۱۲.۷ به ۱۱.۷ رسیده است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.

هدف دولت حل معضل بانک‌ها و صندوق‌های بازنشستگی است

وی در مورد تامین منابع برای از بین بردن فقر گفت: اساس این برنامه رونق اقتصادی و اشتغال است. در طول دولت یازدهم به کمیته امداد و بهزیستی کمک کردیم تا آنها افراد را از تحت پوشش خود خارج کنند به طور مثال پنج هزار میلیارد تومان به کمیته امداد کمک کردیم. اساس کمک ما این است که از طریق درآمد بیشتر معضل فقر را حل کنیم. درآمد هم از طریق فعالیت‌های اقتصادی و مالیاتی و سایر فعالیت‌های دولت به دست می‌آید. درآمد امسال ما نسبت به سال گذشته در حال افزایش است اما مخارج ما هم افزایش می‌یابد.

رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه مبنای ما این نیست که یارانه نقدی را افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: اما از طریق یارانه‌ها به بخش‌های مختلف کمک می‌کنیم مثلا در طول چهار سال گذشته تقریباً پول خرید تضمینی گندم را به دو برابر رساندیم یا لایحه‌ای برای ایجاد اشتغال در شهرهای زیر ۱۰ هزار نفر و روستاها به مبلغ یک و نیم میلیارد دلار تهیه کردیم که مجلس آن را تصویب کرد و آیین‌نامه آن هم تهیه شده و در آخرین مرحله اجراست و این هم یک نوع یارانه است. به افراد نیازمند، معلول و فقیر که باید مستقیم کمک کنیم و آن را از طریق مستمری‌بگیران انجام داده و دریافتی آنها را افزایش می‌دهیم.

روحانی در مورد برنامه‌های دولت برای رونق و رشد اقتصادی قابل لمس تصریح کرد: ما در دولت یازدهم قول دادیم تورم را تک‌رقمی کنیم که همین برنامه را ادامه می‌دهیم. هدف ما باقی ماندن تورم تک‌رقمی است. البته تورم تک‌رقمی به معنای ارزانی نیست، بلکه به معنای این است که قیمت کالاها مثلا هشت درصد اضافه می‌شود. هنر ما این است که نگذاشتیم سی چهل درصد قیمت‌ها اضافه شود.

وی خاطرنشان کرد: ما در دولت یازدهم رشد منفی را به مثبت تبدیل کردیم و از رشد حدود منفی هفت درصد در سال ۹۱ به رشد دو رقمی در سال ۹۵ رسیدیم. رشد سه ماهه اول هم با نفت ۶.۵ و بدون نفت ۷ درصد است. هدف ما این است که رشد اقتصادی بالای پنج درصد باشد. برای رسیدن به این هدف باید نحوه بودجه‌ریزی ما تغییر کند و مردم وارد عرصه اقتصادی شوند. ما طرح ویژه‌ای برای اتمام طرح‌های نیمه‌تمام در بودجه دیده‌ایم و باید سرمایه‌گذاری خارجی را نیز بیشتر کنیم.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در ۱۰۰ روز اول دولت دوازدهم ۲۳.۱ میلیارد دلار موافقت فاینانس گرفته‌ایم و قراردادهای بیش از پنج میلیارد دلار نهایی شده است، گفت: یکی از تصمیمات جلسه سران قوا حمایت همه‌جانبه از سرمایه‌گذاری به ویژه سرمایه‌گذاری ایرانیان خارج از کشور است. ما برای رشد هم به فناوری، هم سرمایه‌گذاری و هم بازار و اشتغال نیازمندیم.

روحانی در ادامه با اشاره به اینکه در ۱۰۰ روز اول ۲۵ هزار میلیارد تومان برای بودجه عمرانی پرداخت شده است که تا پایان سال این رقم قابل ملاحظه خواهد بود، افزود: برای سال آینده بودجه عمرانی را اهرم می‌کنیم تا از صندوق، بانک‌ها و سرمایه مردم استفاده کنیم.

در حذف یارانه‌ها دولت و مجلس باید با هم تصمیم بگیرند

وی در مورد برنامه دولت و مجلس برای حذف یارانه‌بگیران گفت: دولت و مجلس باید با هم در این زمینه تصمیم بگیرند. سال گذشته مجلس به ما تکلیف کرد که دولت افرادی که نیازی به یارانه ندارند شناسایی کرده و یارانه آنها را قطع کند. این کار ساده نبود و وزارت رفاه مسوولیت آن را برعهده گرفت، یارانه عده‌ای هم قطع شد اما با اعتراض آنها مجدداً یارانه شان وصل شد. بیش از یک میلیون نفر هم در سال رشد جمعیت داریم که به یارانه‌بگیران اضافه می‌شوند. ما در این زمینه با مجلس مشورت می‌کنیم و بر مبنای تصمیم مجلس عمل می‌کنیم.

رئیس‌جمهور در پاسخ به سوالی در مورد برنامه دولت برای حل مشکل صندوق‌های بازنشستگی اظهار داشت: شرایط ما در این زمینه بدتر شده است، اما دولت ۵۰ هزار میلیارد تومان به صندوق‌های بازنشستگی کمک می‌کند. یکی از برنامه‌های دولت این است که سازمان تامین اجتماعی تمام بنگاه‌های اقتصادی خود را بفروشد و به مردم واگذار کند. غیر از دولت هم باید سایر دستگاه‌ها همین کار را انجام دهند. من در دیدارهایی که با رهبری داشتم ایشان کاملا موافق این واگذاری هستند زیرا این کار باعث رونق اقتصادی می‌شود.

روحانی ادامه داد: دستور من به وزیر اقتصاد این بوده است که هر رئیس بانکی تعهد کند اموال راکت خود را بفروشد. صندوق‌های بازنشستگی مشکلات زیادی دارند که بعضی از مشکلات در یک سال حل نمی‌شود اما هدف دولت این است که معضل بانک‌ها و این صندوق‌ها را حل کند.

وی با اشاره به مشکلات نظام بانکی کشور اظهار کرد: بانک‌های کشور نیاز به تحولی بزرگ در ارتباط با دنیا و بانک‌های جهانی دارند. در این زمینه برخی فکر می‌کنند که مشکلات بانک‌های کشور فقط برجام است و می‌گویند که برجام که تحقق یافت، اما اینگونه نیست، بلکه تنها یک بخش از مشکلات بانک‌ها مربوط به برجام است و خیلی از قوانین نیاز به تصویب دارد تا این مشکلات برطرف شود. در این راستا دولت اخیراً لوایحی از جمله مبارزه با پولشویی و مبارزه با تروریسم را به مجلس ارائه کرده تا بتواند مشکلات نظام بانکی را حل کند.

رئیس‌جمهور با تاکید بر لزوم فعال شدن بانک‌های کشور گفت: شفاف‌سازی کار بانک‌ها و بخش اقتصادی دولت از اهداف مهم دولت دوازدهم است.

مشکلات ۹۸ درصد سپرده‌گذاران موسسات مالی در ماه‌ها و هفته‌های اخیر یا حل شده یا در حال حل شدن است

روحانی در ادامه صحبت‌های خود به وضعیت برخی موسسه‌های مالی و اعتباری تعاونی‌ها اشاره و خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات بانک‌های کشور مشکل سپرده‌گذاران است. در این زمینه برخی تعاونی‌هایی که از زمان گذشته و اواخر دهه هفتاد و در دهه هشتاد ایجاد شده بودند متاسفانه امروز یکی از معضلات اقتصادی را ایجاد کرده‌اند. آنها مردم را یا بدون آنکه تخصص کافی داشته باشند و پیامدهای کار خود را بدانند با سود بالا تشویق به سرمایه‌گذاری کردند یا می‌خواستند سر مردم را کلاه بگذارند.

وی اظهار کرد: از اواخر دولت یازدهم و اوایل دولت دوازدهم با موسسات به نوعی غیرمجاز مواجه شدیم که توانایی بازپرداخت سپرده‌های سپرده‌گذاران را نداشته‌اند. مجموعه این موسسات حدود ۳ میلیون و ۴۰۰ هزار خانوار را درگیر خود کرده بودند. در این راستا دولت گام‌های بسیار بزرگی برداشت به ویژه در هفته‌های اخیر و در جلسات روسای سران قوا موضوع مطرح شد و هماهنگی‌هایی جهت تسریع حل مشکلات انجام شد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه خوشبختانه مشکلات ۹۸ درصد سپرده‌گذاران در ماه‌ها و هفته‌های اخیر یا حل شده یا در حال حل شدن است، افزود: دو درصد باقی مانده باید با همکاری قوه قضاییه اموالشان برابر شود و برای حل و فصل مشکل آنها چاره‌ای اندیشیده شود.

روحانی گفت: در مجموع در طول ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم دو مساله در پیش روی دولت قرار گرفت که تا پیش از آن مطرح نبود. یکی موضوع زلزله بود که قابل پیش‌بینی نبود و دیگری مشکلات مربوط به سپرده‌گذاران  که زندگی آنها را با مشکلات بسیاری مواجه کرده بود.

به گزارش ایسنا، روحانی در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره وضعیت نرخ ارز خاطرنشان کرد: افزایش نرخ ارز در طول دولت دوازدهم به طور متوسط رقم خیلی بالایی نبوده و حدود ۵ الی ۶ درصد افزایش قیمت ارز داشته‌ایم. در سال جاری در مقطعی به دلیل طرح برخی شایعات شاهد رشد غیرقابل پیش‌بینی در بازار ارز بودیم که امروز این موضوع مقداری متعادل شده اما به طور طبیعی هر ساله در ماه‌های آذر و دی شاهد افزایش قیمت ارز و در ماه‌های بهمن و اسفند شاهد کاهش قیمت ارز هستیم.

وی تصریح کرد: برنامه دولت این نیست که از طریق افزایش نرخ ارز بخواهد درآمد کسب کند و این شایعه‌ای که در بین مردم رایج می‌شود و می‌گویند باز دولت پول کم آورد و نرخ ارز را افزایش داد به هیچ‌وجه مطرح نیست.

نوسان شدیدی در نرخ ارز امسال یا سال‌های آینده نخواهیم داشت

رئیس‌جمهور با بیان اینکه در بازار اقتصاد هر کالایی بنا به دلایلی نوساناتی قابل قبول دارد و نرخ همه ارزهای دنیا ممکن است در طول سال با افزایش یا کاهش‌هایی مواجه باشند، اظهار کرد: تعمد اینکه نرخ ارز را بالا ببریم تا درآمد دولت را تامین کنیم وجود ندارد و تمام تلاش دولت نگه داشتن نرخ متعادل ارز و برابر بودن درآمد ارزی با نیاز ارزی ماست.

روحانی با تاکید بر اینکه امروز درآمد ارزی از نیاز ارزی ما بسیار بالاتر است، افزود: امروز تراز ارزی کشور مثبت است و مردم نباید نگران باشند و فکر کنند نوسان شدیدی در نرخ ارز در امسال یا سال‌های آینده ایجاد خواهد شد؛ چراکه برنامه و بنای ما در دولت این نیست.

وی همچنین با تاکید بر لزوم وجود آرامش در اقتصاد کشور گفت: مردم باید بدانند که تورم اقتصاد تک‌رقمی است و رشد اقتصادی مثبت است و نوسان شدید ارزی نخواهند داشت. مردم همچنین بدانند تلاش ما در حوزه روابطمان با دنیا در این است که هر روز روابط عادی‌تر و با کشورهای دوست صمیمی‌تر باشد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: در بخش سیاست خارجی هم در منطقه و هم در جهان روابطمان نسبت به قبل بهتر شده و این وضعیت ادامه پیدا خواهد کرد.

روحانی همچنین خاطرنشان کرد: باید در بخش اقتصاد در بیرون کشور بازارهایی در اختیار داشته باشیم؛ چراکه در صورتی که تنها بازار داخلی داشته باشیم رشد اقتصاد نمی‌تواند وضعیت مطلوبی داشته باشد. در این زمینه در سال‌های اخیر صادرات غیرنفتی نسبت به واردات غیرنفتی در وضعیت خوبی قرار داشته است.

مردم نباید نگرانی نسبت به شاخص‌های کلان اقتصاد کشور داشته باشند

وی گفت: تنها بخشی که در فصل‌های قبل با رشد مواجه نبوده‌ایم بخش مسکن بوده که در شش ماه نخست سال ۹۶ در این بخش و همچنین بخش معدن با رشد مواجه بوده‌ایم. همچنین در زمینه سرمایه‌گذاری که همواره سرمایه‌گذاری منفی بوده، در ماه‌های نخست سال ۹۶ نرخ سرمایه‌گذاری به مثبت ۷ رسیده است. بنابراین در همه زمینه‌ها گام‌های خوبی برداشته شده و مردم نباید نگرانی نسبت به شاخص‌های کلان اقتصاد کشور داشته باشند.

رئیس‌جمهور در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برنامه‌های دولت برای افزایش سرعت بالا رفتن شاخص‌ها تاکید کرد: جایگاه جغرافیایی ایران اقتضا می‌کند که از ظرفیت ترانزیتی استفاده بیشتری کند. در این زمینه الان نسبت به گذشته پروازهای عبوری از آسمان‌های ایران از جمله بعد از حوادث اوکراین و قطر افزایش یافته و ایران به یک مسیر اصلی برای رفت و آمد هواپیماها از شرق به غرب و شمال به جنوب تبدیل شده است. همچنین در زمینه انرژی امروز هم سوآپ گازی و سوآپ نفتی داریم.

روحانی با اشاره به وضعیت راه‌های ترانزیتی شمال به جنوب گفت: ترانزیت شمال- جنوب برای کشور ما از اهمیت بسیاری برخوردار است و در این زمینه نیز گام‌های خوبی برداشته شده، مذاکرات سه‌جانبه ایران- آذربایجان- روسیه، ایران- هند- افغانستان و مذاکرات سه‌جانبه ایران- افغانستان- ازبکستان عمدتاً با موضوع ترانزیت برگزار شده است.

وی با تاکید بر اهمیت بندرگاه‌های کشور ادامه داد: در حال حاضر دولت در حال سرمایه‌گذاری بالا در زمینه بندرگاه‌های کشور است. در این راستا بیش از یک میلیارد دلار در دولت یازدهم در بندر شهید بهشتی در چابهار سرمایه‌گذاری شده است و به زودی در هفته آینده افتتاح مهمی در بندر چابهار خواهیم داشت و ظرفیت بندر چابهار به هشت و نیم میلیون تن در سال خواهد رسید که پس از اجرای فازهای بعدی به ۸۵ میلیون تن در سال خواهد رسید.

اتصال راه‌آهن چابهار به راه‌آهن سراسری در دولت دوازدهم به پایان خواهد رسید

رئیس‌جمهور افزود: مساله اتصال راه‌آهن چابهار به راه‌آهن سراسری مطرح است که جزء طرح‌هایی است که در دولت دوازدهم به پایان خواهد رساند. همچنین در مسیر ترانزیت قزوین- رشت- آستارا، ترانزیت آستارا به آستارا نهایی شده و راه‌آهن قزوین- رشت نیز طبق برنامه تا پایان امسال نیز باید افتتاح شود. برای طراحی اتصال رشت به آستارا نیمی از سرمایه‌گذاری را ما و ۵۰۰ میلیارد دلار دیگر را کشور آذربایجان سرمایه‌گذاری می‌کند.

دنبال امن کردن منطقه هستیم

وی با اشاره به اینکه در زمینه انرژی، راه‌آهن و اینترنت ما هاب منطقه هستیم، گفت: بحث انتقال بار هند به روسیه و اروپای شمالی از طریق راه‌آهن بندرعباس، رشت و آستارا و اتصال راه‌آهن ایران به عراق و ترکیه مطرح است. همچنین طرح بزرگی با پاکستان در زمینه تبادل برق می‌خواهیم انجام بدهیم. در زمینه اینترنت هم در ماه‌های اخیر ۳۰ گیگ برای عبور ترانزیت فضای مجازی افزوده شده است. در واقع ترانزیت یکی از ظرفیت‌های بسیار مهم ما برای رشد، تولید و اشتغال است.

رئیس‌جمهور درباره تامین کسب و کار مبتنی بر فناوری نیز با اشاره به اینکه قدم‌های خوبی معاونت فناوری ریاست‌جمهوری برداشته است، خاطرنشان کرد: سالانه حدود ۳۰۰ شخصیت علمی و کارآفرین از کشورهای مختلف وارد ایران می‌شوند. اکنون بحث تولید لوکوموتیو و واگن با روسیه و ساخت اتومبیل با فرانسه مطرح است و در حوزه معادن و فولاد هم پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم مثلا در زمینه فولاد در حال صادرات این محصول به اروپا هستیم. برای برقی کردن راه‌آهن تهران- مشهد، چین دو میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کند و در مجموع در راه‌آهن، خودرو، جاده‌ها و ناوگان هوایی پیشرفت تکنولوژیک داشته‌ایم که باید آن را ادامه بدهیم.

روحانی درباره سیاست خارجی دولت دوازدهم نیز با بیان اینکه اساس سیاست خارجی این دولت با دولت قبلی متفاوت نیست، گفت: اساس سیاست خارجی ما این بود که تعامل سازنده و عزتمندانه با دنیا داشته باشیم. رهبری بر تعامل فراگیر با کشورهای دوست تاکید داشتند. ما در منطقه می‌خواهیم مشکلات را از طریق مذاکره حل کنیم نه رویارویی. ما دنبال امن کردن منطقه هستیم کمک ما هم به عراق در برابر داعش و همکاری ایران، ترکیه و عراق در مورد اقلیم کردستان برای ثبات منطقه بود.

مشکل تروریسم به سادگی حل نخواهد شد

وی تاکید کرد: محور مقاومت پیروزی مهمی به دست آورد و پایگاه‌های اصلی داعش فرو ریخت البته مشکل تروریسم به سادگی حل نخواهد شد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: ما امروز رابطه بسیار خوبی با روسیه، اتحادیه اروپا و کشورهای منطقه داریم و روابط تجاری ما هم بهتر است. در منطقه فقط جز یکی دو کشور مثل عربستان با سایر کشورها روابط خوبی داریم. عربستان برای سرپوش گذاشتن بر شکست‌هایش در منطقه و مسایل و اختلافات داخلی‌اش می‌خواهد ایران را دشمن معرفی کند تا مشکلاتش را حل کند، عربستان خودش بیشتر بر مشکلات می‌افزاید.

دولت به دنبال تقویت دیپلماسی و قدرت نظامی کشور است

روحانی با تاکید بر اینکه ما در زمان خوبی مذاکرات هسته‌ای را انجام دادی،م زیرا از آینده سیاسی سایر کشورها از جمله آمریکا بی‌اطلاع بودیم، خاطرنشان کرد: بعضی فکر می‌کردند که ما عجولانه مذاکره انجام دادیم در حالی که ما در هر مقطعی باید به دنبال منافع ملی باشیم. ما نباید عصبانی شویم و فکر کنیم در شرایط بحران هستیم. ما برای مقابله با تهدیدات به دو بال دیپلماسی و قدرت نظامی نیازمندیم. دولت دوازدهم همانند دولت یازدهم به دنبال تقویت دیپلماسی و قدرت نظامی کشور است. در دولت یازدهم با ورود سامانه پدافندی اس۳۰۰ تحولی در پدافند هوایی کشور ایجاد شد. در دولت دوازدهم قدرت نظامی خود را افزایش می‌دهیم.

وی درباره موضع اروپا و آمریکا در مورد برجام تصریح کرد: ما در برجام موفقیت‌هایی به دست آورده‌ایم که غیر قابل تخریب است و همواره در تاریخ کشور ما می‌ماند. ما یک معضل بزرگ بین‌المللی را پای میز مذاکره حل کردیم و از لحاظ اخلاقی هم پیروز شدیم و نشان دادیم دنبال سلاح هسته‌ای نیستم و دروغ هم نمی‌گوییم. برنامه‌های سازمان ملل را هم توانستیم لغو کنیم.

 

اداره کشور بدون برجام سخت‌تر بود

رئیس‌جمهور ادامه داد: ما در دو سالی که از برجام می‌گذرد بهره اقتصادی بردیم، سرمایه خارجی جذب کردیم، توافق بانکی داشتیم، فناوری به کشور آمده است، نفت و گاز را تولید کرده و فروخته‌ایم و درآمد ما هم اضافه شده است. اداره کشور بدون برجام سخت‌تر بود، ولی اینگونه نبود که بدون برجام هم نتوانیم کشور را اداره کنیم. دولت آمریکا هم تلاش کرد برجام را از بین ببرد ولی تا امروز نتوانست، زیرا برجام توافق مستحکمی است و غیر از عربستان، اسرائیل و تندروهای آمریکا، سایر کشورها با مواضع آمریکا موافق نبودند. ما در سیاست خارجی موفقیت بزرگی به دست آورده‌ایم ولی باید تلاش خود را به کار بگیریم تا دشمن در قدم‌های بعدی هم موفق نشود اگر روزی هم مشکلی پیش آید برنامه‌ای دقیق برای آن پیش‌بینی کرده‌ایم.

قول داده بودم دولت دوازدهم حزبی نبوده و فراجناحی باشد

روحانی در پاسخ به این پرسش که آیا وعده‌های شما در مورد کابینه محقق شده است، گفت: قول من این بود که دولت دوازدهم حزبی نبوده و فراجناحی باشد و به همان صورت و بر مبنای شایستگی‌ها و مشورت‌هایی که انجام داده‌ام، وزرا را انتخاب کردم. برخلاف آنچه گفته می‌شد بر روی ما فشار است، من کابینه را بر مبنای مصلحت جامعه انتخاب کردم زیرا در شرایط فعلی هیچ چیزی واجب‌تر از یکپارچگی و انسجام کشور نیست. ما باید اختلافات را کنار بگذاریم. تلاش من برای تعامل با دو قوه دیگر و همچنین نیروهای مسلح نسبت به گذشته بیشتر بوده و ادامه خواهد داشت.

وی با بیان اینکه من قول داده‌ام بانوان فضای مناسبی برای اشتغال داشته باشند، خاطرنشان کرد: اشتغال بانوان در دولت قبل از دولت یازدهم منفی بود، اما از سال ۹۳ تا ۹۶ به صورت متوسط ۳۰۷ هزار شغل برای بانوان ایجاد شده است یعنی حدود میزان نصف شغل ایجاد شده در کشور. من قول دادم در مدیریت‌ها از بانوان و جوانان استفاده شود که برای اولین بار یک مقام ارشد وزارت نفت خانم است. در چهار وزارتخانه دیگر هم معاونان خانم حضور دارند و همه وزارتخانه‌ها موظفند دو معاون یا مشاور ارشد خانم داشته باشند. ما همچنین در دولت دوازدهم یک جوان تحصیلکرده دهه شصتی به عنوانوزیر به مجلس معرفی کردیم که مجلس هم به او رای داد.

رئیس‌جمهور گفت: اقلیت‌های دینی و قومی، بانوان و جوانان در انتخابات سنگ تمام گذاشتند و من این تلاش‌ها و وعده‌های خود را فراموش نمی‌کنم. از زنان و جوانان و اقوام و اقلیت‌ها بیشتر استفاده می‌کنم.

روحانی درباره برنامه دولت برای طرح تحول سلامت نیز با بیان اینکه این طرح ادامه می‌یابد و خدمات بیشتر، فراگیر و ارزان‌تر ارائه خواهد شد، گفت: حالا ممکن است درصدی که از مردم گرفته می‌شود یک درصد کمتر یا بیشتر شود، اما این طرح ادامه می‌یابد و اعزام متخصصان به مناطق دوردست و ارائه خدمات مردم ادامه می‌یابد. البته عمده مشکل ما به خاطر این بود که به جای پنج میلیون نفر، ۱۱ میلیون نفر بیمه شدند که این امر بار سنگینی بر دوش دولت گذاشت. در تامین پرداخت بیمه‌ها مشکل داریم که آن را مرتفع کرده و طرح تحول سلامت را ادامه می‌دهیم. البته در بخش بهداشت و آموزش نیازمند تحول بزرگ و سرمایه‌گذاری بیشتری هستیم.

به علت انجام نگرفتن مطالعات کافی با افزایش قیمت نان مخالفت کردم

وی با اشاره به تصمیم اتحادیه خبازان مبنی بر افزایش قیمت نان اظهار کرد: من با تصمیمی که در این زمینه اتحادیه و برخی از ستادها گرفته بودند، مخالفت کردم چون مطالعات کافی در این زمینه نشده بود اما در مجموع آنچه که برای ما مهم است مردم در نیازمندی‌های روزمره خود با گرانی‌های ناگهانی مواجه نشوند چراکه این گرانی‌ها برای مردم قابل تحمل نیست.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه هدف ما افزایش کیفیت‌ها است، گفت: کیفیت به این معنا نیست که نانی خام‌تر یا برشته‌تر است بلکه به این معناست که آن نان ارزش غذایی کافی را داشته باشد و ترکیب گندم‌ها مناسب باشند. در حال حاضر از سوی دولت حمایت‌های مختلفی در زمینه گندم و نان می‌شود.

روحانی با بیان اینکه موضوع نان از جمله مسائلی است که در مساله بهداشت حائز اهمیت است، افزود: بخشی از بهداشت مربوط به محیط زیست و دریاچه‌ها و تالاب‌ها و بخشی به ریزگردها و آلودگی هوا و بخشی دیگر مربوط به مواد غذایی است که همه برای سلامت مردم حائز اهمیت است.

وی با اشاره به برنامه‌های دولت در زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی و افزایش وسایل حمل و نقل عمومی در کشور در سال ۹۷ خاطرنشان کرد: در بخش بهداشت باید توان بیشتری بگذاریم و طرح تحول سلامت با اهمیت ویژه در بخش بهداشت و آموزش دنبال شود.

دولت تلاش کرده تا با گسترش فضای مجازی فضا را برای ارتباط و آگاهی مردم نسبت به امور افزایش دهد

رئیس‌جمهور در ادامه گفت‌وگوی تلویزیونی خود با مردم در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره برنامه‌های دولت دوازدهم جهت کاهش فساد و افزایش شفافیت در عملکرد دولت خاطرنشان کرد: شفافیت و اطلاع‌رسانی دو عامل مهم در مبارزه با فساد است. در این زمینه دولت تلاش کرده تا با گسترش فضای مجازی فضا را برای ارتباط و آگاهی مردم نسبت به امور افزایش دهد. همچنین تصمیم ما در دولت دوازدهم این است که در راستای احقاق حقوق شهروندی و مبارزه با فساد همه دولت به ویژه بخش اقتصاد به اتاقی شیشه‌ای منتقل شوند و همه مردم مطلع شوند که دولت چکار می‌کند.

روحانی ادامه داد: دولت به دنبال آن است تا برنامه‌ریزی کند که از زمانی که بودجه‌ای را به طرحی تخصیص می‌دهیم تا زمانی که مبلغ آن از طریق خزانه پرداخت می‌شود و در اختیار بخش‌های مختلف قرار می‌گیرد اطلاعات مربوطه در اختیار مردم قرار بگیرد.

رئیس‌جمهور تصریح کرد: شفافیت، فرهنگ‌سازی و تقویت رسانه‌ها از عوامل مهم برای مبارزه با فساد هستند. رسانه‌ها، روزنامه‌ها و خبرگزاری‌های مختلف باید در زمینه اطلاع‌رسانی و نقد فعال باشند یعنی همان سیاست داخلی‌ای دولت یازدهم مبنی بر اینکه رفتاری فراجناحی داشته باشیم و آزادی در جامعه بیشتر باشد و فضای نقد در جامعه وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: دولت در زمینه مبارزه با فسادهای دیگر از جمله قاچاق در حال تلاش است. در این زمینه هماهنگی همه قوا ضروری است و حتما دولت این هماهنگی را انجام خواهد داد.

روحانی همچنین درباره برگزاری جلسات مشترک سران سه قوه و مسائل مطرح شده در این جلسات گفت: در دولت یازدهم جلساتی با روسای دو قوه دیگر برگزار شد اما یکی از تصمیماتی که در ۱۰۰ روزه نخست دولت دوازدهم اتخاذ شد، این بود که این جلسات به صورت منظم ادامه پیدا کند و از سوی دفاتر روسای قوا پیگیری شود و در پایان جلسات مصوبات به صورت مکتوب ثبت شوند.

رئیس‌جمهور گفت: گرچه قوا از یکدیگر مستقل هستند اما باید کاملا با هم در تعامل باشند چراکه تعامل و توازن قوا موضوعی بسیار مورد نیاز است. وقتی جلسات سران قوا تشکیل می‌شود بسیاری از مسائل که در بروکراسی اداری به طول می‌انجامد در این جلسات مطرح و نتایج خوبی حاصل می‌شود.

جلسات سران قوا باعث شد که مشکلات سپرده‌گذاران موسسات مالی برطرف شود

وی خاطرنشان کرد: برگزاری جلسات سران قوا باعث شد که مشکلات سپرده‌گذاران موسسات مالی برطرف شود. همچنین یکی از رویکردهای این جلسات کمک مردم در بخش اقتصادی است. مطالب مختلفی نیز درباره مسائل سیاسی، منطقه‌ای و جهانی در این جلسات مطرح می‌شود.

روحانی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی نیاز به مشورت بیشتری میان سران قوا وجود دارد، گفت: هدف اصلی جلسات سران قوا پیشبرد سریعتر برنامه‌ها، حل مشکلات و هماهنگی بیشتر میان قوا است.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: من رابطه خود را با نیروهای مسلح نیز افزایش داده‌ام چراکه این رابطه می‌تواند به حل مسائل مختلف سیاسی اجتماعی و حتی اقتصادی ما کمک کند.

یکی از اهداف مهم دولت دوازدهم مبارزه با آسیب‌های اجتماعی خواهد بود

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی در بخش دیگری از گفت‌وگوی تلویزیونی خود در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره برنامه‌های دولت دوازدهم در زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی در جامعه گفت: مساله آسیب‌های اجتماعی نگرانی بزرگ مردم است که بیشتر شامل مسائلی نظیر اعتیاد، طلاق، فقر و حاشیه‌نشینی می‌شود. در این زمینه از لحاظ تشکیلاتی مقام معظم رهبری وقت‌گذاری انجام داده‌اند و هر شش ماه یک بار جلساتی با مسوولان مربوطه تشکیل می‌دهند که برگزاری این جلسات بسیار تاثیرگذار بوده و باعث شده تا دستگاه‌ها حرکت سریع‌تری داشته باشند.

وی ادامه داد: در دولت نیز از لحاظ تشکیلاتی موضوع فعالیت در زمینه مسائل اجتماعی بر عهده وزیر کشور بود اما تصمیم‌گیری و پیگیری این موضوع به شورای اجتماعی کشور که ریاست آن برعهده رئیس‌جمهور است، منتقل شده است. در این راستا از سال گذشته تاکنون گام‌های خوبی برداشته شده و آمارها از پیشرفت‌های خوبی در این زمینه خبر می‌دهد. در بسیاری از آسیب‌های اجتماعی شاهد رشد منفی بوده‌ایم که بسیار امیدوارکننده است.

رئیس‌جمهور اظهار کرد: در زمینه مبارزه با مواد مخدر نیز وظیفه اصلی برعهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است که ریاست آن برعهده رئیس‌جمهور بوده و هفته آینده جلسه‌ای در این زمینه برگزار خواهد شد.

روحانی تصریح کرد: یکی از اهداف مهم دولت دوازدهم مبارزه با آسیب‌های اجتماعی خواهد بود که البته در این زمینه قوای دیگر نیز باید مشارکت کنند. همچنین مسائلی عمدتاً فرهنگی و اقتصادی تاثیر بسیاری در این زمینه دارند. در مجموع به نظر من آمار و شرایط یک سال قبل ما را امیدوار کرده که اولا مسائل مربوط به آسیب‌های اجتماعی را اولویت‌بندی کنیم ثانیاً در مسائل میان‌بخشی، در هر بخش یک دستگاه مسوول اصلی و سایرین همکار آن دستگاه شده‌اند تا کارها با مدیریت بهتری پیش برود. در این زمینه بودجه‌ای هم تصویب شده است.

۱۶ آذر در دولت یازدهم زنده شد

وی در ادامه صحبت‌های خود در پاسخ به پرسش مجری برنامه درباره برنامه‌های دولت دوازدهم در زمینه دانشگاه و شرایط و فضای حاکم بر دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: ۱۶ آذر که روز دانشجو است در دولت یازدهم زنده شد. چراکه مدتی بود در این روز اجتماعات کوچکی در برخی از دانشگاه‌ها برگزار می‌شد اما در ۱۶ آذر دولت یازدهم در همه‌ دانشگاه‌ها مراسم‌هایی برگزار کرد.

رئیس‌جمهور با اشاره به برنامه‌های دولت دوازدهم درباره دانشگاه‌ها گفت: هدف ما در دانشگاه‌ها این است که اولاً دانشجویان در پایان دانشگاه دارای یک مهارت باشند و خود به عنوان کارآفرین وارد صحنه شوند. همچنین باید فضای بازی در اختیار دانشگاه‌ها قرار دهیم چراکه نمی‌توانیم دانشگاه‌ها را در افکار یا سیاست‌ها محصور کنیم.

روحانی تصریح کرد: همه دانشجویان زمانی که وارد دانشگاه می‌شوند احساس جدیدی به نام احساس مسوولیت پیدا می‌کنند بنابراین هم دانشجویان باید وارد بحث‌های اجتماعی و سیاسی شوند و هم نظرات خود را مطرح کنند و هم دارای آزادی عمل بیشتری شوند. همچنین در شرایط فعلی نباید بگذاریم به خاطر مسائل سیاسی و جناحی بین دانشجویان عزیز ما فاصله ایجاد شود؛ اشکالی ندارد که نظرات و تفکرات مختلف باشد اما همه نظرات باید در کنار هم قرار بگیرند و همه جناح‌های سیاسی در دانشگاه‌ها احساس کنند که نظام، حکومت و دولت پشتیبان آنها هستند.

وی تاکید کرد: دانشگاه‌ها نیاز به کمک‌هایی در زمینه تحول در آزمایشگاه‌ها و کتابخانه‌ها و وسایل کمک‌آموزشی دارند که این موضوع در بودجه سال ۹۷ پیش‌بینی شده است.

اجرای برخی وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی  نیاز به یک هماهنگی بیشتر بین همه ارکان حکومت دارد

رئیس‌جمهوری در ادامه در پاسخ به این پرسش مجری برنامه مبنی بر اینکه آیا وعده‌ای وجود دارد که در زمان انتخابات مطرح کرده باشید اما در ۱۰۰ روز نخست دولت برای تحقق آن گامی برنداشته باشید، اظهار کرد: اصول وعده‌های انتخاباتی در کتاب برنامه‌های دولت دوازدهم آمده بود؛ همچنین وعده‌هایی که بجز برنامه‌های مکتوب به صورت شفاهی مطرح کردم نیز هیچ کدام را فراموش نکرده‌ام و وظیفه خود می‌دانم که آنها را دنبال کنم.

روحانی خاطرنشان کرد: اینکه بعضی فکر کنند ما در دوره انتخابات برای جلب رای مردم شعاری مطرح کردیم و به آن عمل نکردیم و یا به دنبال عمل کردن به آن نیستیم، اینگونه نیست چراکه من به دنبال عمل به همه شعارهای مطرح شده هستم و آنها را در مصوبات دولت و ضمن لوایح ارائه شده به مجلس و برنامه‌ریزی‌های انجام شده دنبال می‌کنم. بخشی از این شعارها را توانستیم در ۱۰۰ روز نخست دولت دوازدهم انجام دهیم بخش دیگر را تا پایان سال و بخش‌های دیگر را در سال‌های بعد محقق خواهیم کرد.

وی تاکید کرد: برخی مسائل نیز وجود دارد که در اجتماعات انتخاباتی مردم یا خود من مطرح کردیم که اجرای آنها نیاز به یک هماهنگی بیشتر بین همه ارکان حکومت دارد؛ من تحقق آنها را نیز دنبال کرده و دنبال خواهم کرد. امروز شاهد فضای بهتری در زمینه‌هایی که گاهی شعار می‌دادند هستیم ، اما هنوز تا آنچه که مردم خواسته‌اند  فاصله داریم و آنها را دنبال خواهیم کرد.

روحانی در بخش جمع‌بندی صحبت‌های خود با اشاره به اینکه دولت برای بازسازی بافت‌های فرسوده هم برنامه دارد، گفت: دولت با شهرداری تهران همکاری خوبی را شروع کرده است و این همکاری بهتر از دوره‌های قبل است و باید از این فضا استفاده بیشتری داشته باشد.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به اینکه دولت ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به کشاورزان بابت خرید گندم پرداخت کرده و از این بابت بدهی به کشاورزان ندارد، گفت: برنامه‌های مختلف دیگری نیز در ۱۰۰ روز اول دولت انجام شده که فرصت بازگو کردن آن نیست اما به همه وزرا و معاونان خود گفته‌ام که برنامه‌های ۱۰۰ روزه اول دولت و برنامه‌های آینده را برای مردم توضیح دهند تا مردم آگاه شوند که چه برنامه‌هایی از سوی دولت اجرا شده است.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا