گزارشی از انجمن اسلامی دانشگاه بهشتی در حال احیا
گزارشی درباره ی روند احیای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی تهران از سوی یکی از فعالان دانشجویی این دانشگاه به انصاف نیوز رسیده که عینا در پی می آید:
پس از دو سال کش و قوس فراوان و اختلاف و درگیری که میان دانشگاه شهید بهشتی و انجمن اسلامی دانشجویان این دانشگاه بر سر اساسنامه این دفتر بود و منجر به تعطیلی و لغو تمام مجوزهای این تشکل شده بود، بالاخره پس از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و انتخاب دکتر جواد اطاعت به عنوان نماینده وزارت علوم در دانشگاه و اصرار ایشان به مشخص شدن هرچه سریعتر وضع این تشکل و با تلاش های بی شائبه ی حجه الاسلام و المسلمین دکتر منصور میراحمدی معاونت فرهنگی این دانشگاه، فرایند برگزاری انتخابات از روز یکشنبه، هفتم اردیبهشت ماه یک هزار و سیصد و نود و سه با مبنا قرار دادن آئین نامه تشکیل تشکل های وزارت علوم در سه دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی، ادبیات و علوم انسانی و علوم زمین این دانشگاه آغاز شد.
لازم به ذکر است که متصدیان ثبت نام، دانشجویان دکتری و ارشد مورد تایید شوراهای فرهنگی هر دانشکده هستند که زیر نظر شورای نظارت دانشگاه به فعالیت می پردازند و خودشان اجازه ی حضور به عنوان کاندیدا و یا رای دهنده را ندارند. همینطور شرط احراز صلاحیت برای کاندیداها از سوی معاونت فرهنگی نداشتند حکم کتبی انضباطی و عدم عضویت در تشکل سیاسی دیگر همچون بسیج دانشجویی دانشگاه می باشد. ضمنا کسانی که عضو بسیج دانشجویی می باشند دیگر نمی توانند به عنوان عضو انجمن اسلامی درآیند و در فرآیند انتخابات حضور یابند و در صورتی که در این روزها ثبت نام نمایند فرمشان باطل خواهد شد.
با این اوصاف روز اول عضو گیری در ۳ دانشکده “اقتصاد و علوم سیاسی”، “ادبیات و علوم انسانی” و “علوم زمین” در حالی تمام شد که نزدیک به ۲۰۰ نفر در حدود ۵ ساعت فرم های عضویت را پر کردند تا در صورت احراز صلاحیت از سوی معاونت امور فرهنگی به عنوان کاندیدا و یا رای دهنده در فرآیند شکل گیری مجدد انجمن ها حضور داشته باشند.
مدت زمان عضوگیری دو روز و مدت زمان ثبت نام کاندیداها هم دو روز از سوی امور فرهنگی دانشگاه اعلام شده است.
پس از این مراحل و قبل از روز انتخابات، نوبت به اعلام اسامی تایید شده، اعتراض به رد صلاحیت ها و تبلیغات می رسد.
ضمنا بزودی فرآیند انتخابات در مابقی دانشکده های این دانشگاه هم آغاز می شود.
گفته می شود که این ماراتن انتخاباتی که در آن دو گروه اعضای اصلاح طلب انجمن ها که با نام ائتلاف دانشجویان اصلاح طلب و اعتدال گرا و اعضای انجمن اسلامی مستقل به صورت جدی به صحنه رقابت وارد شده اند تا پایان اردیبهشت تمام می شود و بالاخره مشخص می شود که کدام گروه می تواند حداقل به مدت یک سال مبلغ اندیشه های سیاسی خود در دانشگاه باشد.
نکته جالب این انتخابات این است که پیش از آغاز شدن فرآیند انتخابات و در جلساتی که دو گروه با مسئولین دانشگاه داشتند، هر دو گروه به وجود قانونی که به موجب آن حق رای تنها برای کسانی شامل می شود که فرم ثبت نام را در موعد مقرر پر می کنند، معترض بودند که در نهایت دانشگاه زیر بار این اعتراض ها نرفت.
اما از حواشی روز اول ثبت نام از متقاضیان عضویت در انجمن اسلامی دانشجویان این دانشکده ها می توان به درگیری فیزیکی در دانشکده اقتصاد اشاره کرد. این ماجرا به این شکل اتفاق افتاد که یکی از افراد منتسب به «انجمن اسلامی مستقل» در ساعات اولیه ثبت نام قصد داشت تا از فرم های عضویت عکس برداری کند ولی وقتی با مخالفت یکی از مسوولین برگزاری انتخابات مواجه می شود سعی می کند با ایجاد درگیری فیزیکی، در محل ثبت نام متقاضیان در دانشکده جو آرام موجود را بر هم زند که با دخالت دانشجویان و اعضای حراست این مساله خاتمه می یابد.
از اتفاقات دیگر امروز عیان شدن ماجرای پخش فرم های ثبت نام جعلی میان دانشجویان دانشکده علوم زمین بود. گویا این فرم ها که متعلق به سال های قبل بوده و هیچ اعتبار قانونی ندارد، از شب های گذشته میان دانشجویان خوابگاه ها پخش شده بود.
اما در طرف مقابل و حول همین اتفاقات یکی از اعضا ائتلاف دانشجویان اصلاح طلب و اعتدال گرا گفت:
من و همه ی دوستانم در این ائتلاف به عنوان بخش کوچکی از دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی این نوع رفتارها را محکوم کرده و خواستار برخورد قاطع دانشگاه با افرادی هستیم، که به هر شکلی سعی در برهم زدن آرامش موجود در فضای دانشگاه را دارند و به همه ی کاندیداها دوستانه توصیه می کنیم که بهتر است از این فرصت برابر که دانشگاه به همه ی دانشجویان برای حضور در انتخابات داده است استفاده کنند و با عرضه تفکرات و برنامه های خود انتخاب را بر عهده ی دانشجویان بگذارند تا اینکه بخواهند با گل آلود کردن آب به مقاصد خود برسند و فضای تک صدایی در دانشگاه را حفظ کنند.
در آخر حضور این تعداد متقاضی بعد از ۸ سال فشار بر روی دانشگاه و فعالیت های تشکیلاتی بسیار قابل توجه و حامل یک پیغام واضح و مشخص است و آن این است که دانشگاه به عنوان عقل نقاد جامعه پس از تحمل این سال های پرفشار هنوز زنده است و رسالت خویش در تعیین سرنوشت خود را فراموش نمی کند.
انتهای پیام