این سمینارها قرار است چه معجزهای بکند؟!
«محمد توکلی» عضو بخش تحلیلی انصاف نیوز در یادداشتی در نقد همایشی به بهانه سالروز صدور نامه رهبری به جوانان غربی نوشت:
ابتدا یک یادآوری از آذر ۹۳. در روزهای آذر ۹۳ بود که خبر برگزاری همایشی با عنوان «همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» منتشر شد. همایشی با حضور مسوولان ارشد دولت که به هدف نشان دادن عزم دولت برای مقابله با فساد برگزار شد. در ابتدای این همایش معاون اول رییسجمهور متن پیام «بسیار کوتاه» رهبری نظام را قرائت کرد. در پیام رهبری که بر خلاف موارد مشابه حاوی چند جملهی کوتاه بیشتر نبود آمده است:
«بسم الله الرّحمن الرّحیم. نفس اهتمام آقایان به امر مبارزه با فساد را تحسین میکنم، لکن این سمینار و امثال آن بناست چه معجزهای بکند؟ مگر وضعیت برای شما مسوولان سه قوه روشن نیست؟ با توجه به شرایط مناسب و امیدبخشی که از لحاظ همدلی و هماهنگی و همفکری بین مسوولان امر وجود دارد، چرا اقدام قاطع و اساسی انجام نمیگیرد که نتیجه را همه بطور ملموس مشاهده کنند. توقع من از آقایان محترم این است که چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظهای بگیرند و اجرا کنند. موفق باشید».
با نگاهی به این پیام رهبری به آن همایش و مقایسهی آن با پیامهای قبل و بعد ایشان در چنین مواردی میتوان این نکته را دریافت که برگزاری همایشی مانند «همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» مورد تأیید این مقام عالی نظام سیاسی نیست و یا حداقل موافقت چندانی برای برگزاری چنین همایشهایی که اغلب هم نمایشی است، وجود ندارد.
حال به آذر ۹۶ بازگردیم؛ به روزهایی که همایشی به بهانهی سالروز صدور نامهی رهبری به جوانان غربی در حال برگزاری است.
در روزهایی که به واسطهی زلزلهی مهیب در غرب کشور و مشکلات عدیدهی مردم در مناطق زلزلهزده هر نوع هزینهی دولتی – به درست یا غلط – مورد اعتراض جامعه قرار میگیرد، برگزاری این همایش چه ضرورت ویژهای دارد؟ آیا همایش مبارزه با فساد اهمیتی بیشتری داشت یا همایشی برای سالروز ارسال نامهی رهبری به جوانان غربی؟
هنگامی که رهبری نظام سیاسی نسبت به همایش مقابله با فساد چنان برخوردی داشتهاند چگونه مدعیان دفاع از نظام و انقلاب که دستاندرکار همایش «طلوع حقیقت» هستند توان تشخیص غیرضروری بودن برگزاری این همایش را نداشتهاند؟
همایشی به بهانهی سالروز ارسال نامهی رهبری به جوانان غربی «و امثال آن قرار است چه معجزهای بکند؟»
واقعیت آن است که ارزشهای الهی که در دو نامهی رهبری نظام به جوانان کشورهای غربی مورد تاکید قرار گرفته است زمانی میتواند مورد توجه آنان قرار بگیرد که نظام سیاسی مدعی اجرای آن ارزشها در مسیر آن ارزشهای الهی حرکت کند. هنگامی که در حوزههای مختلف از اقتصاد و فرهنگ تا سیاست و مسائل اجتماعی در درون کشور با مشکلات عدیدهای روبرو هستیم و بسیاری دلواپس فاصله گرفتن عملکردها از آرمانها و وعدههای انقلاب ۵۷ – که تبلوری از همان ارزشهای مورد تاکید رهبری در آن دو نامه است – هستند چگونه میتوان با برگزاری همایش، انتظار تاثیرگذاری بر مردم سایر کشورها را داشت؟
هنگامی که کسر قابل توجهی از جوانان ایرانی که در «نظام اسلامی» قد کشیدهاند و در همین فضای آموزشی ایدئولوژیک تحصیل کردهاند خلاف ارزشهای تبلیغ شده از سوی جریان رسمی حرکت میکنند چگونه میتوان با برگزاری همایش هدایتگر جوانان غربی بود؟!
انتهای پیام
اگر میزان هزینه اینگونه سمینارها اعلام میشد متوجه معجزه انها هم میشدیم !