خرید تور تابستان

خط گاز ایران به پاکستان، زنجیره ی ارتباط مهم منطقه

به گزارش انصاف نیوز، صدای روسیه در گزارشی تحلیل کرد:

و همچنین افزود که در کنار آمریکا برخی دیگر از دول نیز بر روی این مسئله کار می کنند. طرفین به حوادث ماه فوریه سال جاری اشاره کردند زمانی که پنج سرباز ایرانی توسط گروهک تروریستی سنی جیش العدل در مرز ایران و پاکستان ربوده شدند. بر اساس اطلاعات رسانه ها عربستان سعودی حامی مالی این گروهک است. عربستان سعودی رقیب منطقه ای و اصلی ایران است. باریس والخونسکی خاطر نشان می کند:
اگر نتایج دیدار را در کل ارزیابی کنیم باید بگوییم که خط لوله گاز اهمیت فوق العاده ای برای هر دو کشور دارد. برای ایران این یعنی امکان رهایی از رژیم تحریم ها وتضمین در برابر احتمال اجرای تحریم های جدید است. برای پاکستان که از کمبود شدید انرژی برق رنج می برد ، راهی برای حل مشکلات انرژیست. اما اهمیت خط لوله گاز خارج از چهارچوب های ارتباطات اقتصادی تجاری دو طرف نیست.
بر کسی پوشیده نیست که دو متقاضی اصلی هیدروکربن ها در آسیا ، چین و هند هستند و این دو کشور توسط پاکستان به ایران وصل می شود. و این سوال پیش می آید: آیا خط لوله گاز تنها دو کشور را به هم وصل می کند و یا اولین مرحله از شبکه ی گسترده ای است که ایران را به متقاضیان اصلی متصل خواهد کرد.
باریس والخونسکی می گوید : در ارتباط با چین ، مشکلات کمتری وجود دارد : خط لوله گاز آینده ممکن است در سیستم حمل و نقل کریدوری که سواحل دریای عرب را به شمال غربی چین وصل می کند مناسب باشد . در صورتی که با هند در عمل برخی از فاکتورهای سیاسی وارد شوند. اما اگر در نظر بگیریم که دولت هند در پنج سال آینده توسط حزبی شکل بگیرد که بر توسعه ی اقتصادی بیشتر از ملاحظات سیاسی توجه داشته و بر رویکردهای عملگرایانه مربوط به مسائل توسعه تکیه دارد می توان انتظار داشت که یخ ارتباطات بین هند و پاکستان آب شود.
این کارشناس روسی معتقد است : در آن صورت اولا مشکلات ناکافی بودن منابع مالی برای ساخت خط لوله بخش پاکستانی به راحتی حل و فصل می شود و ثانیا این ساخت و ساز می تواند فاکتور قوی ثبات در منطقه ای وسیع خاور میانه ، آسیای جنوبی، مرکزی و شرقی گردد.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا