خرید تور تابستان

شاهد افزایش تعداد خودکشی در کرمانشاه نبوده‌ایم!

انصاف نیوز: در حالی که شهاب نادری، نماینده‌ی پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر در مجلس هفته‌ی گذشته از حداقل ۲۰ مورد اقدام به خودکشی بعد از زلزله‌ی اخیر خبر داده و گفته است این آمارها روز به روز افزایش پیدا می‌کند، رییس اورژانس اجتماعی کشور می‌گوید: در استان کرمانشاه تا پیش از زلزله هم ماهانه، دو مورد خودکشی منجر به مرگ می‌شده و طبق آمار، در هر ماه در این شهر، 10نفر اقدام به خودکشی می‌کنند.

البته مدیرکل پزشکی قانونی استان کرمانشاه نیز به خبرگزاری تسنیم گفته:  پس از زلزله‌ی کرمانشاه، هیچ فوت ناشی از خودکشی ثبت نشده است!

در رابطه با موارد اقدام به خودکشی پس از زلزله‌ی کرمانشاه، با حسین اسدبیگی، رییس اورژانش اجتماعی کشور گفت‎وگویی کرده‌ایم که در پی می‌آید:

پیش از زلزله هم، در کرمانشاه ماهانه 10 نفر اقدام به خودکشی می‌کردند!

رییس اورژانس اجتماعی کشور درباره‌ی این که «۲۰ نفر پس از زلزله‌ی کرمانشاه اقدام به خودکشی کرده‌اند، نشان دهنده‌ی این نیست که آمار خودکشی در این شهر افزایش یافته است»، گفت: از این ۲۰ نفر، تنها سه مورد منجر به مرگ شده است و در استان کرمانشاه نیز در گذشته، ماهانه دو مورد خودکشی منجر به مرگ می‌شده است  و در این شهر طبق آمار در هر ماه، 10 نفر اقدام به خودکشی می‌کنند‌.

در ایران روزانه، 12 نفر در اثر اقدام به خودکشی فوت می‌کنند

اسدبیگی در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز تصریح کرد:در ایران روزی 12 نفر در اثر اقدام به خودکشی فوت می‌کنند و به عبارتی، حدود چهار هزار و 500 نفر در سال در کل کشور مرگ مشکوک به خودکشی دارند که در پزشکی قانونی ثبت شده است و  از هر یکصد هزار نفر، شش نفر اقدام به خودکشی می‌کنند.

خودکشی‌ها عوامل متعدد دارند

او افزود: هنگام بررسی خودکشی نباید به یک نکته اکتفا کرد؛ چراکه خودکشی عوامل متعددی از قبیل شکست عشقی، مالی، اقتصادی، اجتماعی  و تحصیلی دارد، اما در رابطه با کرمانشاه، افرادی از سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت  در مناطق زلزله‌زده حضور دارند تا آنهایی که درمعرض خطر هستند را به اورژانس اجتماعی ارجاع دهند و از بروز خودکشی‌های بیشتر جلوگیری کنند‌‌.

رییس اورژانش اجتماعی کشور تأکید کرد: همکاران ما در اورژانس اجتماعی، مددکاران اجتماعی و روانشناسان به مردم در هنگام بلاها و فجایع کمک می‌کنند و روانشناسانی که زیر نظارت وزارت بهداشت هستند، با یکدیگر ائتلاف کرده‌اند که با هماهنگی یکدیگر کار کنند و به بهداشت روانی و اجتماعی بازماندگان زلزله کمک کنند و طی مصاحبه با افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند، سعی دارند از اقدام به خودکشی مجدد آن‌ها جلوگیری کنند.

کسی که اقدام به خودکشی کرده و زنده مانده، 20 برابر بیشتر در معرض خطر است

او اضافه کرد: نکته‌ی مهم این است که کسی که اقدام به خودکشی کرده و زنده مانده، 20 برابر بیش از آنکه  تا به حال به خودکشی اقدام نکرده، در معرض خطر است.البته این اقدامات روانشناس‌ها و مددکاران اجتماعی  فقط در مناطق زلزله‌زده نیست، بلکه مربوط به کل مردم استان کرمانشاه است و در این میان اورژانس اجتماعی افرادی که در معرض خطر هستند را غربالگری می‌کند.

ناامیدی مهمترین عامل خودکشی

اسدبیگی گفت: همین همدلی که بین افراد زلزله‌زده و مردم بوجود آمد، خودش یک عامل پیشگیرانه از خودکشی است، زیرا اگر این همدلی و دلسوزی بین افراد زلزله‌زده نبود، احساس تنهایی و بی‌حمایتی می‌کردند و اوضاع روانشناختی آن‌ها بدتر می‌شد، اما این همیاری  منجر به امیدواری مردم کرمانشاه می‌شود و همانطور که می‌دانید ناامیدی مهمترین عامل خودکشی است.

تا پایان سال، کارشناسانی اجتماعی در مناطق زلزله‌زده مستقر هستند

این مسوول با بیان این که «افراد طرح محب و کارشناسان اجتماعی بهزیستی حداقل تا پایان سال در مناطق زلزله‌زده مستقر‌ هستند»، گفت: هرچه از آن بحران اولیه دور می‌شویم، مسایل روانی پررنگتر و مهمتر می‌شوند و اکنون باید کمک‌های بیشتری به افراد زلزله‌زده شود.

راه‌اندازی بیش از 20 مهدکودک در منطقه‌ی زلزله‌زده

اسدبیگی همچنین از راه‌اندازی بیش از 20 مهدکودک در منطقه‌ی زلزله‌زده برای کودکان خبر داد و گفت: برنامه‌های تفریحی مختلف نیز در منطقه اجرا می‌شود تا به بهداشت روانی مردم بیشتر کمک کند و حتی همکاران ما در بهزیستی در مراسم چهلم کسانی که در زلزله فوت شده‌اند، حضور داشته‌اند، زیرا شرکت در این مراسم‌ها به مردم آن منطقه قوت قلب می‌دهد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا