خرید تور تابستان

بیانیه‌ی تادا درباره‌ی اعتراضات اخیر کشور

تشکل‌های موسس اتحادیه‌ی «تشکل‌های اسلامی دانشجویان ایران ( تادا )» درباره‌ی اعتراضات اخیر کشور بیانیه‌ای صادر کردند.

متن این بیانیه که نسخه‌ای از آن در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته است، در پی می‌آید:

بسم الله الرحمن الرحیم

«وَأَمَّا بَعْدُ فَلاَ تُطَوِّلَنَّ احْتِجَابَکَ عَنْ رَعِيَّتِکَ، فَإِنَّ احْتِجَابَ الْوُلاَةِ عَنِ الرَّعِيَّةِ شُعْبَةٌ مِنَ الضِّيقِ، وَقِلَّةُ عِلْم بِالاُْمُورِ; وَالاِحْتِجَابُ مِنْهُمْ يَقْطَعُ عَنْهُمْ عِلْمَ مَا احْتَجَبُوا دُونَهُ»

روی پوشیدنت از مردم به درازا نکشد، زیرا روی پوشیدن والیان از مردم خود، گونه‌ای نامهربانی است‌ به آن‌ها و سبب می‌شود که از امور ملک آگاهی‌ اندکی داشته باشند. اگر والی از مردم رخ بپوشد، چگونه تواند از شوربختی‌ها ورنج‌های آنان آگاه شود.

“بخشی از نامه امام علی به مالک اشتر (نامه ۵۳ نهج البلاغه)”

ایران در چند روز گذشته شاهد اعتراضات مردم در شهرهای مختلف بوده است. وقایع اخیر گواه آن هستند که جامعه ایران دچار مشکلات عمیق در ساختارهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است که منجر به شکاف گسترده بین حاکمیت و مردم شده است. به نظر می‌رسد کشور برای برون رفت از این شرایط نیاز به بازنگری کلی در سیاست‌های خود دارد.

متاسفانه شاهد آن بودیم که در سال‌های پس از جنگ، سیاست‌های کلان اقتصادی کشور از آرمان‌های والای انقلاب، فاصله گرفته و به سوی سیاست‌هایی رفتند که به اختلاف طبقاتی حاکم بر جامعه دامن زدند. واگذاری اموال عمومی کشور به نهادهای غیر پاسخگو نیز عملا بخشی از اقتصاد ایران را در یک انحصار شبه دولتی قرار داد که پویایی و تحرک لازم را از آن سلب کرده و نهایتا فسادی سیستماتیک در آن نهادینه شده است.

بسته شدن گاه و بیگاه فضای سیاسی کشور و محدود شدن آزادی بیان که نمود آن در احضار و بازخواست روزنامه‌نگاران و فعالین مدنی، عدم صدور مجوز برای اتحادیه‌های صنفی معلمین، سندیکاهای کارگری، اتحادیه‌های دانشجویی، ستاره‌دار کردن دانشجویان و رد حقوق اولیه افراد دگراندیش و سیاسیونی که روندهای خطرناک پیش رو را پیش بینی کرده بودند، موجب ایجاد فضای تک صدایی و استبدادی در جامعه شده و در نهایت منجر به ایجاد وضعیت کنونی شده است.

انباشت این روندهای نامبارک، اکنون به اوج رسیده و با چاشنی تک روی بعضی از مسوولین و بی توجهی آن‌ها به صدای مردم، در فضای کنونی کشور باعث فجایایی شده است که اقشار سرکوب شده و مستضعف جامعه را بیش از هر زمان دیگری تحت فشار قرار داده است. هم‌اکنون که اقشار مورد ستم قرار گرفته‌ی جامعه از وضع موجود به تنگ آمده‌اند و برای احقاق حقوق خود در غیاب توجه به مشکلات ایشان توسط مسئولین، به خیابان‌ها آمده‌اند، برخورد قهرآمیز با معترضان می‌تواند فاصله بین حکومت و معترضین را به شدت افزایش دهد. انتظار این است که مسوولین کشوری در دستگاه‌ها و قوای مختلف اعم از دولت، مجلس و قوه قضاییه صدای معترضین را شنیده و برای احقاق حقوق ایشان که از اساسی‌ترین حقوق هر انسانی است، نهایت تلاش را نمایند؛ نه این که با انتساب ایشان به بیگانگان، فضای تعامل و گفت و گو را از بین ببرند و با برخورد قهرآمیز و انسداد شبکه‌های اجتماعی، حق هرگونه پاسخگویی را نیز از خویش سلب نمایند. بدون شک صدایی که اکنون از خیابان‌ها به گوش می رسد، صدای مردمان همین سرزمین است که سال‌ها در برابر تهدیدات خارجی و مشکلات داخلی ایستادگی کردند و رنج جنگ و تحریم را به جان خریدند و از عصاره جان خود برای حفظ استقلال و آزادی این مرز و بوم هزینه کردند.

فشارهای ناشی از ضعف‌های ساختاری و عملکردی در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، عدم پاسخگویی و توجه مسوولین، موج سواری برخی کانال ها و گروه های معاند و برخی هیجانات زودگذر و تحریک کننده سبب شده است، خشونت به عنوان یک امر بسیار مذموم در این اعتراضات سر برآورد. بدیهی ست که خشونت در تمامی زمینه‌ها مورد مذمت و نکوهش است. لذا، تمامی معترضین باید به یاد داشته باشند که آسیب رساندن به امول عمومی جز این که باعث به بیراهه رفتن مطالبات به حق ایشان می‌شود، اثر دیگری ندارد.

تشکل‌های موسس اتحادیه تشکل های اسلامی دانشجویان ایران ( تادا)، ضمن محکوم کردن هرگونه دخالت و موج سواری دشمنان خارجی ملت ایران و همچنین اقدامات قبیحی همچون به آتش کشیدن پرچم کشور، از تمامی نهادهای حکومتی و نظارتی درخواست می‌کند، ضمن احترام به حقوق مصرحه ملت در قانون اساسی (اصل 27) مبنی بر آزادی تجمعات، صدای مردم معترض را شنیده، برای حل مشکلات ایشان برنامه‌ریزی و اقدام عاجل کرده و گزارش آن را به سمع و نظر مردم برسانند. در پایان انتظار میرود ضمن رعایت حقوق شهروندی مردم و دانشجویان معترضی که در جریان اتفاقات اخیر بازداشت شده اند، با آنان با متانت رفتار شده و سریعا نسبت به آزادی شان اقدام گردد.

لیست تشکل های امضا کننده:

  1. انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي جهرم
  2. انجمن اسلامي دانشجويان راه اميد دانشگاه اصفهان
  3. انجمن اسلامي دانشجویان دانشگاه علوم پزشكي زنجان
  4. انجمن اسلامی اعتدال دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قم
  5. انجمن اسلامی امید دانشجویان دانشگاه علوم‌ پزشکی شیراز
  6. انجمن اسلامی دانشجويان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران
  7. انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام دانشگاه علوم پزشکی زاهدان
  8. انجمن اسلامی دانشجویان پیرو خط امام دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
  9. انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی قزوین
  10. انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی قزوین
  11. انجمن اسلامی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی گراش
  12. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اردکان
  13. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تبریز
  14. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
  15. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان
  16. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی قم
  17. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی همدان
  18. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گرگان
  19. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
  20. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه فرهنگیان گرگان
  21. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه مراغه
  22. انجمن اسلامی دانشجویان علوم پزشکی بوشهر
  23. انجمن اسلامی دانشجویان علوم‌پزشکی اراک
  24. انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه شهید چمران اهواز
  25. انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه صنعتی بهبهان
  26. انجمن اسلامی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
  27. انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه
  28. انجمن اسلامی رویش دانشجویان دانشگاه علم و صنعت
  29. انجمن اسلامی فرارو دانشگاه صنعتی دزفول
  30. تشكل توسعه و اعتدال دانشگاه يزد
  31. تشکل اسلامی رویش دانشگاه صنعتی اراک
  32. تشکل اسلامی نسل نو دانشگاه قم (واحد برادران)
  33. تشکل اسلامی نسل نو دانشگاه قم (واحد خواهران)
  34. تشکل فرهنگ و سیاست دانشجویان دانشگاه اسفراین
  35. تشکل وحدت اسلامی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج
  36. مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه حکیم سبزواری
  37. مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه شهید رجایی
  38. مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. عمده دارایی های مصادره شده که در واقع متعلق به مردم ایران است که از انها ربوده شده بود در چند بنیاد جمع شده که نه ساز و کار انها را مردم میدانند ونه اطلاعی از محل مصرف درامد آنها دارند و مالیاتی هم به دولت نمیدهند و در مقابل صاحبان آن یعنی اکثریت مردم هم زیر خط فقر قرار گرفته اند !

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا