خرید تور تابستان

بازداشت چند ساعته «هپی»ها و چند سوال

چند جوان تهرانی که ویدیوی هپی (شاد) آنها در همراهی با «کمپین شاد» فرل ویلیامز، خواننده آمریکایی، در یوتیوب منتشر شده و روز سه شنبه خبر بازداشت آنها منعکس شده بود، چهارشنبه گویا به قید وثیقه آزاد شدند.
به گزارش انصاف نیوز، ریحانه طراوتی در اینستاگرام و افشین سهرابی، نیز در توئیتر، از آزادی خودشان خبر داده اند.
این کلیپ نسخه ی ایرانی از کلیپ هپی است. فارل ویلیامز (Pharrell Williams) خواننده آمریکایی سبک رپ و طراح مد که با نام Pharrell شناخته می‌شود، آهنگی با نام Happy منتشر کرده که مورد توجه گروه های مختلف رپ در برخی کشورهای قرار گرفته و هر کدام نسخه‌ای از این آهنگ را با تصاویر خود در کشورهای دیگر منتشر کرده اند.
در بازتاب خارجی این خبرها، توییتر انگلیسی منسوب به حسن روحانی نیز پس از انتشار خبر دستگیری این چند جوان، به این خبر مرتبط حدس زده شده که نوشته بود: «شادی حق مردم ما است. ما نباید در برابر رفتارهایی که از شادی ناشی می‌شوند، بسیار سختگیر باشیم».
چند پرسش
پرسشی که با بازداشت با سرعت این چند جوان پیش می آید این است که:
– آیا هر کلیپ و تصویری که در یوتیوب و فیسبوک و دیگر شبکه های اجتماعی مجازی منتشر می شوند، در صورتی که افرادی در آنها شئونات استاندارد پلیس را رعایت نکنند، مورد بازخواست قرار می گیرند؟
– مثلا آیا هر کسی که عکس بدون حجاب در فیسبوک بگذارد، عملی خلاف قانون انجام داده است؟ مجازات کسی که عکس بدون حجاب از خود در فیسبوک بگذارد چیست؟
– آیا پلیس توان برخورد با تعداد بسیار بالای تصویر غیر از حجاب استاندارد پلیس در شبکه های اجتماعی را دارد و آیا کسانی که چنین تصاویری از خود در این شبکه ها گذاشته اند تحت تعقیب هستند؟
– آیا برخورد نکردن با کسانی با تصاویری در شبکه های اجتماعی که پلیس آنها را مبتذل می داند، نشانه ی تساهل پلیس است یا از آنها خبر ندارد؟
– اگر امکان برخورد با اعمال خلاف شئونات استاندارد پلیس وجود دارد، پس چرا این شبکه های اجتماعی فیلتر شده اند؟
– آیا پلیس در دیگر زمینه ها نیز با همین سرعت عمل می کند؟ به عنوان مثال آیا سرعت پلیس در شناسایی و بازداشت متهمان قاچاق مواد مخدر هم همینقدر بالاست؟ اگر هست، پس چرا وضعیت مواد مخدر در کشور در شرایط کنونیست؟
– آیا برخورد سریع اخیر و امثال این برخوردها، صرفا راضی کننده مردم در اقتدار پلیس تصور می شود و می تواند ضعف احتمالی در سرعت و چگونگی برخورد با جرایمی ملموس تر و با اولویت بیشتر مانند مواد مخدر، دزدی، شرارت و امثال آن را بپوشاند؟
فرمانده پلیس تهران، چه گفته بود؟
روز سه شنبه به گزارش ایسنا، سردار حسین ساجدی نیا فرمانده انتظامی تهران بزرگ از دستگیری دست‌اندرکاران این کلیپ خبر داده و گفته بود:
«در پی پخش کلیپ مبتذلی در فضای مجازی که باعث جریحه دار شدن عفت عمومی شد؛ شناسایی عاملان تهیه آن در دستور کار پلیس امنیت عمومی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ قرار گرفت. با انجام یک سلسله اقدامات پلیسی – اطلاعاتی و پس از هماهنگی با مقام قضایی تمام متهمان در کمتر از 6 ساعت شناسایی و دستگیر شدند.
متهمان سه پسر و سه دختر هستند. آنان ضمن اعتراف به اقدامات مجرمانه خود بیان کردند ما توسط یک زن (از دستگیر شدگان) و یک مرد اغفال شدیم و آنان با وعده خوانندگی و هنرپیشه شدن ما را مجاب به انجام این کار کردند ضمن اینکه بدون اجازه ما تصاویر را در شبکه‌های مجازی پخش کردند.
ماموران پلیس امنیت عمومی تهران بزرگ در آخرین مرحله از عملیات خود عامل اصلی که “س.س” نام داشت و اقدام به تهیه و انتشار این کلیپ مبتذل در فضای مجازی کرده بود را دستگیر کردند.
جوانان عزیز نباید در دام افراد سودجو و شیادی که با قول‌های واهی قصد اغفال آنان را دارند، بیفتند و مطمئن باشند که پلیس خدمتگزار در کمترین زمان ممکن با این گونه مجرمین برخورد خواهد کرد ضمن اینکه والدین نیز باید نظارت بیشتر و جدی‌تری بر فرزندان خود داشته باشند.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا