خرید تور تابستان

دعوت رسمی وزیر خارجه عربستان از ظریف

وزیر امور خارجه عربستان از وزیر خارجه ایران برای حضور در نشست سالانه وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی در این کشور دعوت به عمل اورده است. حسین امیرعبداللهیان این دعوت نامه را “مودت آمیز” خوانده است.
به گزارش فرارو، معاون عربی آفریقایی وزارت امور خارجه کشورمان گفت: «دعوتنامه مودت آمیز (دوستانه) وزیر خارجه عربستان برای شرکت وزیر امور خارجه کشورمان در نشست سالانه وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی دریافت شده است.»
این برای اولین بار در دولت یازدهم است که عربستان از یک مقام عالیرتبه کشورمان برای سفر به این کشور دعوت به عمل می آورد.
با وجود اینکه این دعوت در راستای همکاری های دوجانبه نیست و برای شرکت در اجلاس سازمان همکاری های اسلامی است، اما باز هم از اهمیت بالایی برخوردار است. ناظران معتقدند اعلام دعوت عربستان سعودی از وزیر خارجه ایران، مهمترین ترین نشانه تحول در مناسبات دو کشور طی یک سال گذشته است.
روابط ایران عربستان پس از آغاز بهار عربی در کشورهای منطقه  به شدت سرد و از حالت دوستانه خارج شد. حرکت اعتراضی در بحرین و تلاش دولت عربستان برای سرکوب جنبشی شیعیان در این کشور و از سوی دیگر دفاع ایران از دولت بشار اسد و تلاش عربستان برای سرنگونی آن مهمترین چالش های پیش امده در روابط ایران و عربستان در چند سال اخیر بوده است.
تنش در روابط دو کشور در دو سال پایانی دولت دهم به اوج خود رسید. اما با آغاز به کار دولت یازدهم و تاکید حسن روحانی به بهبود روابط با عربستان، نشانه های امیدوار کننده در این باره بروز پیدا کرد.
ایجاد فضای تازه در روابط ایران با غرب و گفت و گوهای سازنده ایران با گروه 1+5 در پرونده هسته ای باعث شد که عربستان  نیز در مواضع خود نسبت به ایران تجدید نظر کند.
کارشناسان معتقدند با روی کار آمدن دولت جدید در ایران و بهبود روابط ایران با کشورهای غربی و کشورهای منطقه، عربستان سعودی چاره جز تلاش برای ترمیم روابط خود با ایران ندارد.
23 اردیبهشت ماه سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان اعلام کرد که از محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، برای سفر رسمی به عربستان دعوت به عمل آمده اما هنوز پاسخ به این دعوت دریافت نشده است اما هر زمانی که او مایل به انجام این سفر باشد، مقامات عربستان آماده استقبال از او هستند.
سعود الفیصل گفته بود: “ایران کشور همسایه و دارای روابط با عربستان است و ما همواره آماده تماس و گفتگو با آنان هستیم.”
اما روز 24 اردیبهشت ماه وزارت خارجه ایران اعلام کرد که هنوز دعوت نامه ای از عربستان دریافت نکرده است. امیر عبداللهیان در این باره گفته بود: «دعوتی کتبی هنوز دریافت نشده اما برنامه دیدار وزرای خارجه دو کشور در دستور کار جمهوری اسلامی است ما از مذاکره و ملاقات برای کمک به حل مشکلات منطقه، رفع سوء تفاهمات و توسعه بیشتر مناسبات دوجانبه استقبال می کنیم.»
در همین راستا اتفاقات دیگری نیز رخ داد، سفر نواز شریف نخست وزیر پاکستان به ایران یای از آن هابود. نواز شریف از متحدان اصلی عربستان به حساب می آید و گفته می شد یکی از اهداف اصلی شریف در سفر به تهران ایجاد توازن در روابط ایران و عربستان است.
چندی پیش نیز سفیر جدید عربستان به ایران آمد و با حسن روحانی و آیت الله هاشمی رفسنجانی دیدار و گفت و گو کرد. تغییر سفیر عربستان در ایران یکی دیگر از نشانه های مثبت برای بهبود روابط دو کشور تفسیر شده است.
اما شاید بتوان گفت مهمترین اتفاقی که در ماه های اخیر در راستای بهبود روابط ایران و عربستان صورت گرفته است از جانب عربستان بوده است. پادشاه عربستان دو ماه پیش شاهزاده بندر بن سلطان را از ریاسات دستگاه اطلاعاتی این کشور برکنار کرد. بندر بن سلطان یکی چهره های تندرو حامی مخالفان حکومت سوریه است و یکی از موانع اصلی بهبود روابط ایران و عربستان به حساب می آمد.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا