بودجهی مقابله با ریزگردها منتظر اجازهی رهبری است
/ پاسخ نمایندهی مردم در مجلس به انصاف نیوز /
«هدایت الله خادمی» نمایندهی مردم ایذه در مجلس میگوید که دولت تامین بودجهی مقابله با ریزگردهای خوزستان را از صندوق توسعهی ملی تصویب کرده که تصمیم آن در اختیار رهبری است.
خادمی در گفتوگو با خبرنگار انصاف نیوز، بلاتکلیف خواندن بودجهی مقابله با ریزگردهای خوزستان بیان کرد: «در سند بودجه، تأمین منابع مالی برای مقابله با ریزگردهای خوزستان از صندوق توسعهی ملی تأمین شده است. زمانی که این طرح وارد کمسیون تلفیق مجلس شد، بیان شد که دولت طبق قانون حق برداشت از صندوق توسعه ملی را ندارد. این صندوق اجازهاش به دست مقام معظم رهبری است. دولت اول باید اذن مقام معظم رهبری را بگیرد، بعد از آن صندوق برداشت بکند. به همین دلیل بودجهی گردوغبار خوزستان جدولش حذفشده است اما ردیفش هست. یعنی دولت اول باید اذن برداشت از صندوق را از رهبری بگیرد. اگر رهبری این اجازه را داد که منابع مالی برداشت میشود. اگر نتوانست که بودجهای برای این امر در حال حاضر در نظر گرفته نشده است. به عبارتی در حال حاضر این مهم بلا تکلیف است. دولت دراینباره هیچگونه راهکار جایگزینی در صورت عدم صدور مجوز از سمت رهبری برای تأمین منابع مالی خوزستان ارائه نداده است.
خادمی در ادامه گفت: «من میدانم این پروژهها عقبافتاده است. وضعیت آبوهوای خوزستان در زمستان وخیم است با این وضع تابستان آینده به گمانم همه باید کوچ کنیم و از خوزستان برویم. دولت نه اینکه هیچ برنامهای برای محیط زیست خوزستان نداشته است. وزیران دولت در هر زمان که یک اتفاقی در یک جای ایران میافتد میآیند چند روز میمانند، دو تا بوته میکارند و میروند. اقدامی که مؤثر باشد و باعث شود که از توسعهی بیابانها جلوگیری بکند عملکردی نداشته است. سطح عملکردهای دولت با توجه به میزان سطح بیابانزایی در خوزستان همخوانی ندارد.»
وی عامل تغییر در اکوسیستم خوزستان را سدسازیها بر رودخانهها بیان کرد و ادامه داد: «دولتها در اکوسیستم طبیعی منطقه دست بردند. این سدسازیها و برداشتهای آبی که در این منطقه صورت گرفته باعث شده که نهتنها برخلاف سالهای گذشته در خوزستان بارش برف نداشته باشم بلکه باعث شرجی شدن آبوهوا هم شده است. از طرفی دیگر تالاب شادگان خشکشده است و در خود ایذه دو تالاب «میان گران» و «بندان» خشکشده است. این تالابها علاوه بر جاذبهی توریستی، زیستبوم پرندگان مهاجر از روسیه و اسکاندیناوی بود. علاوه بر این با سدسازی بر رود کارون اجازهی برداشت حتی یک قطره آب از کارون را به ما ندادهاند. درگذشته تمدنها در کنار رودها تشکیل میشد. الان دولتهای ما میخواهند تمدنها را در بیابانها تشکیل بدهند و بعد آب را به آنجا منتقل کنند. صنعت آب بر پتروشیمی و فولاد که نباید در کویر باشد، باید به بوشهر به بندرعباس برود.»
انتهای پیام
الجار ثم الدار!! اول غزه و لبنان و سوريه، بعد اگر ته مانده اي باقي بود، خودمان!