حمایت نمایندگان دانشجویان تربیت مدرس از قبادیان
نمایندگان دانشجویان در شورای دانشگاه تربیت مدرس در دو بیانیه ی جداگانه، دکتر برات قبادیان را گزینه ی پیشنهادی برای تصدی پست ریاست این دانشگاه معرفی و از اعضای هیات علمی برای مشارکت حداکثری در انتخاب ربیس دانشگاه دعوت کردند.
متن این دو بیانیه که ظهر شنبه در اختیار انصاف نیوز قرار گرفته در پی می آید:
بیانیه شماره یک
معرفی گزینه پیشنهادی نمایندگان دانشجویان
در شورای دانشگاه تربیت مدرس
“اگر ما معنای دانشجو و مفاهیمی که منطوی و مندرج در عنوان دانشجو است، به دقت مورد ملاحظه قرار بدهیم، باید نسبت به سرنوشت قشر دانشجو خیلی حساس بشویم هر که هستیم؛ چه خودمان دانشجو باشیم، چه استاد، چه از مسئولان آموزش عالی کشور، چه از مسئولان کشور و چه آدمی معمولی باشیم که داریم در خیابان راه می رویم اگر بدانیم دانشجو یعنی چه، باید نسبت به سرنوشت دانشجو خیلی حساس باشیم” مقام معظم رهبری (دامت برکاته).
جناب آقای دکتر فرجی دانا
وزیر محترم علوم، تحقیقات و فنآوری
با سلام،
وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری در دوره حدود 7 ماهه تصدی جنابعالی، بذر امید را در دل قاطبه دانشجویان و اساتید دانشگاههای کشور زنده نموده است. پس از چندین سال که تلاش میشد تا رخوت و سستی بر فضای این دانشگاه حاکم گردد، حضور مدیر فرهیختهای چون حضرتعالی در رأس وزارتخانه مذکور که خود ثمره حماسه سیاسی 24 خرداد بود، بار دیگر جامعه دانشگاهی کشور را امیدوار به بازگشت نشاط و پویایی و چند صدایی در فضای آموزش عالی نمود. خوشبختانه با وجود تمام هجمهها و نامهربانیهایی که در طول ماههای گذشته نسبت به جنابعالی صورت گرفت و تلاشهایی که در جهت متوقف ساختن تغییرات و اقدامات مؤثر حضرتعالی و همکارانتان در وزارتخانه انجام شد، جامعه دانشگاهی شاهد ایستادگی شما در مسیر بجا و شایسته اعمال تغییرات ضروری در آموزش عالی بود.
دانشگاه تربیت مدرس به عنوان اولین دانشگاه مختص تحصیلات تکمیلی و مولود انقلاب اسلامی که از حساسترین دانشگاههای کشور به شمار میرود اگرچه به اندازه برخی از دانشگاههای دیگر اسیر افراط و تندروی شدید نشده بود که اگر چنین بود اقدام عاجل حضرتعالی را در پی میداشت؛ لکن این دانشگاه به دلیل روند رو به سستی که دچار آن شده است، نیازمند جریان خونی تازه در رگهای خویش است.
حضرتعالی خود به خوبی واقف هستید که کسب جایگاه برجسته دانشگاه تربیت مدرس در بین دانشگاه های کشور پیش از هرچیز مدیون تلاش و زحمات دانشجویان این دانشگاه است که حتی با یک سیستم مدیریت ضعیف نیز توانستند به رشد علمی دانشگاه کمک کنند؛ چرا که دانشجویان این دانشگاه از جوانان نخبه کشور بوده که هیچ کس در هیچ مقام و جایگاهی نه می¬تواند جلوی رشد علمی آنها را بگیرد و نه آن را به خود نسبت دهد، اما آنچه مهم است میزان ارزش قائل شدن برای دانشجویان از سوی مدیریت دانشگاه است که متاسفانه هنوز از سوی اکثریت دانشجویان به هیچ وجه احساس نمی شود.
اقدامات اخیر حضرتعالی برای جایگزین نمودن فردی اصلح به جای مدیریت کنونی، بسیار مورد تایید دانشگاهیان است اگرچه نسبت به سازوکار انتخاب رئیس دانشگاه انتقاداتی وجود دارد ولی در کل موجب افزایش روحیه اکثریت دانشجویان شده است.
با توجه به ضرورت مشارکت دانشجوبان دانشگاه تربیت مدرس در فرآیند انتخاب گزینه جایگزین برای ریاست دانشگاه تربیت مدرس، دانشجویان این دانشگاه نیز بی تفاوت نبوده و طی چند روز اخیر اقدام به توزیع بیانیههای حمایتی و انتشار نامه های سرگشاده و بیانیه های مختلف در دانشگاه و رسانه ها در حمایت از گزینه مورد نظر خود نموده اند.
اینجانبان به عنوان نمایندگان دانشجویان در دانشگاه تربیت مدرس که بر اساس اساسنامه مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی هر دو سال یکبار از میان دانشجویان دکتری و با رای مستقیم همه دانشجویان به شورای دانشگاه راه می یابند، توفیق حضور در جلسات معتمدین دانشگاه با آن وزارت خانه برای انتخاب رئیس دانشگاه را داشته ایم و شاهد بودیم که کاندیداهای معرفی شده از سوی معتمدین دانشگاه، هر شش بزرگورای که در مرحله اول انتخاب شدند و خصوصا دو نفری که در مرحله نهایی به تایید معتمدین دانشگاه رسیدند، همگی از اساتید مومن و دلسوز دانشگاه بوده که کوچکترین رغبتی برای در دست گرفتن سکان مدیریت این دانشگاه از سوی این بزرگوران احساس نمی شد؛ چرا که همگی به سختی مسیر پیش رو واقف بودند و سنگینی بار تکلیف را به خوبی احساس می نمودند. این بزرگواران با تقبل کاندید شدن در فرآیند نظر سنجی الکترونیکی، تنها به خواسته معتمدین دانشگاه ارزش نهادند.
در این راستا، درخواست های مکرر دانشجویان پی گیر و دلسوز آینده دانشگاه به دفتر نمایندگان دانشجویان در شورای دانشگاه و نیز تحرکات مثبت دانشجویان با توجه به بیانیه هایی که در دانشگاه توزیع شد و یا در رسانه ها قرار گرفت و بیانیه ی اخیر فعالین صنفی دانشجویی در حمایت از گزینه مورد نظرشان که با گزینه های معرفی شده از سوی اساتید معتمد دانشگاه هم پوشانی داشت، نشان از همدلی و یکصدا بودن اکثریت اعضای خانواده دانشگاه تربیت مدرس دارد. ضمن ابراز خرسندی در ایجاد چنین روحیه شور و نشاطی در دانشگاه تربیت مدرس، وظیفه خود می دانیم که نسبت به این موضوع بی تفاوت نبوده و نظر خود را در خصوص گزینه پیشنهادی اعلام نماییم.
با در نظر گرفتن نیاز کنونی دانشگاه تربیت مدرس به تغییرات اساسی در شیوه مدیریت و و سوق دادن رویکرد دانشگاه به سوی ایجاد دانشگاهی دانشجو محور، حضرتعالی خود به این مهم واقف می باشید که نیروی محرکه در افزایش توان رشد فنآوری دانشگاه و تاسیس شرکت های دانش بنیان به عنوان نیاز روز کشور تنها با وجود دانشجویان امیدوار و پرشور و نشاط ممکن است که متاسفانه هنوز در این دانشگاه واژه شرکت دانش بنیان برای دانشجویان مفهومی ناآشناست و تنها به عنوان یک شعار از آن استفاده می شود. همین امر موجب شده تا دانشگاه که خود پتانسیل آموزش کارآفرین را دارد به دانشگاهی مصرف کننده تبدیل شود.
اهمیت این دغدغه و نیاز کشور، ما را بر آن داشت تا هم پای دانشجویان دانشگاه، در کنار شاخص های عمومی، با دقت کافی و با بررسی چهار شاخص مهم و اساسی در بین کاندیداهای ریاست دانشگاه، گزینه منتخب خود را اعلام نماییم. شاخص های مذکور به شرح ذیل است:
1 – داشتن شخصیتی درخور شان و منزلت دانشگاه تربیت مدرس خصوصا رعایت ادب و احترام نسبت به دانشجویان؛
2 – اهمیت به دغدغه های روز دانشجویان و داشتن دیدگاهی عادلانه به تشکل های دانشجویی؛
3 – داشتن توانایی، روحیه و تخصص لازم برای ارتقاء مدیریت رشد و توسعه فنآوری دانشگاه تربیت مدرس و ایجاد شرکت های دانش بنیان به عنوان حلقه مفقوده این دانشگاه؛
4 – تعامل خوب با دولت یازدهم برای ارتقاء هرچه بهتر دانشگاه و توانایی جذب کمک های مادی و معنوی درخور جایگاه دانشگاه تربیت مدرس؛
5 – سابقه مدیریتی درخشان در دانشگاه.
نتیجه این بررسی ها و درخواست های مکرر دانشجویان مبنی بر معرفی کاندیدای مد نظر خود و نیز مطالعه و بررسی شاخص های فعالین دانشجویی برای ریاست آینده دانشگاه، مزید بر علت شد که از بین دو کاندیدای نهایی معرفی شده از سوی اساتید معتمد دانشگاه (منتخب از بین شش کاندیدای اولیه)، ضمن احترام کامل به کلیه کاندیداهای محترم ریاست دانشگاه که هر یک نمونه ای از یک معلم اخلاق در دانشگاه هستند، جناب آقای دکتر برات قبادیان را برای تصدی پست ریاست دانشگاه پیشنهاد نماییم. ایشان همان کسی است که می تواند با امید و اتکال به قدرت لایزال الهی از ظرفیت بالای دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس بهره گرفته و دانشگاه تربیت مدرس را به مسیر شایسته خود هدایت کند.
و من الله التوفیق
نمایندگان دانشجویان
در شورای دانشگاه تربیت مدرس
بیانیه نمایندگان دانشجویان در شورای دانشگاه
دعوت به مشارکت حداکثری در انتخاب رئیس دانشگاه
اعضای محترم هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس
با سلام
همانگونه که استحضار دارید، چندین ماه است که درخواست های مکرری از سوی قاطبه دانشگاهیان تربیت مدرس (از اعضای هیأت علمی گرفته تا دانشجویان و کارمندان) برای جایگزینی رئیس دانشگاه تربیت مدرس و ایجاد فضای تازه، به وزارت علوم ارسال می شود. اکنون که با پایان یافتن حکم رئیس فعلی دانشگاه، وزارت علوم به درخواست های آنان پاسخ مثبت داده است و سازوکاری برای انتخاب رئیس آتی دانشگاه از طریق رجوع به آراء اعضای هیأت علمی ایجاد نموده است، نگاه های خسته و نفس های بی رمق دانشجویان و کارمندان به مشارکت حداکثری اعضای هیأت علمی است تا با انتخاب خود، وزارت را در تعیین هرچه سریع تر رئیس جدید و زدودن سستی و خمودگی از فضای دانشگاه یاری کنند.
اساتید گرانقدر، هر عضو دلسوزی از این دانشگاه می داند که ساز و کار وزارت علوم برای انتخاب رئیس دانشگاه تربیت مدرس خالی از نقد و اشکال نیست، همانطور که شیوه انتخاب رئیس دانشگاه تهران از طریق منتخبین دانشکده ها و شیوه انتخاب رئیس دانشگاه صنعتی شریف از طریق کمیته جستجو نیز خالی از اشکال نبوده است. در این میان نکته ای که نباید فراموش کرد این است که هدف اصلی همه این ساز و کارهای به ظاهر متفاوت، تکریم دانشگاهیان و دمیدن روحیه دموکراسی خواهی، مشارکت طلبی و نقدپذیری در سیستم مدیریتی دانشگاه ها است. همگان می دانیم که تمامی این رویه های دموکراتیک در فاصله کوتاهی از سپری شدن فضای امنیتی حاکم بر دانشگاه ها در دولت قبل، ایجاد شده است؛ فضایی که در آن حتی مدیران گروه ها به عنوان کوچکترین واحدهای مدیریتی، با دخالت مستقیم رؤسای دانشکده ها و با فرمان مستقیم روسای دانشگاه ها انتخاب می شدند. بنا براین نمی توان انتظار داشت که در فاصله کوتاهی با پشت سر گذاردن چنین فضای امنیتی که همه ساختارهای دانشگاهی ما را تحت تأثیر قرار داده است و با وجود انتقادات تند مخالفان برای توقف تغییرات در مدیریت های کلان دانشگاه ها، وزارت علوم به یک دفعه ساختارهایی کاملا دموکراتیک و در عین حال خالی از هرگونه نقد و اشکالی پی ریزی نماید. قطعا برای سپری کردن دوره گذار از گفتمان افراطی گری، انحصارطلبی و تمرکز محوری به گفتمان اعتدال، فضای باز سیاسی، مشارکت خواهی، هم اندیشی و تمرکز زدایی، نیاز به مشارکت حداکثری همه دانشگاهیان بویژه اعضای هیأت علمی و حمایت و نقد دلسوزانه آنان از سیاست های وزارت دولت تدبیر و امید در مقابل فشارهای مخالفان غیر دلسوز است.
سروران گرامی، شرایط کنونی دانشگاه بسیار حساس است. مدیریت دانشگاه با فرصت طلبی از رکود و سستی حاکم بر فضای نقد و پرسشگری در دانشگاه، که نتیجه عملکرد تمرکز محورانه و انحصار گرایانه مدیریت موجود است، با سوء استفاده از امکانات دانشگاه در راستای اهداف شخصی و بی توجهی کامل به درخواست های مکرر اکثریت اعضای هیأت علمی، دانشجویان و کارمندان برای کنار رفتن، مصاحبه شخصی خود را با خبرگزاری فارس، در سایت دانشگاه منتشر می کند و علنا مدعی است که دوره ریاست وی تا چندین ماه دیگر ادامه می یابد. ایشان همچنین با سوء استفاده از همین فضاء و با طمع ابقاء شدن در پست خود و یا گزاردن شخصی منتصب به خود، شروع به جایگزینی رؤسای برخی از دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی در چندماه گذشته کرده است.
در چنین شرایطی که عدم مشارکت در انتخاب رئیس دانشگاه، به سود مدیریت فعلی و ادامه یافتن شرایط کنونی است، اینجانبان نمایندگان دانشجویان در شورای دانشگاه به خواست خود و درخواست جمع قابل توجهی از فعالان دانشجویی، ملتمسانه از شما سروران ارجمند درخواست داریم بدون توجه به اینکه کاندید مورد نظر شما کیست و چه معیارهایی باید داشته باشد، با مشارکت حداکثری خود در فرآیند انتخاب رئیس دانشگاه که تا روز شنبه 10/3/92 تمدید شده است، این فرصت پیش آمده را مغتنم شمرده و با شرکت در نظرسنجی به ایجاد تغییر و تحول در فضای بی رمق موجود کمک کنید.
باسپاس فراوان از حضور حداکثری آن بزرگواران در نظرسنجی
نمایندگان دانشجویان در شورای دانشگاه تربیت مدرس
انتهای پیام