خرید تور نوروزی

وزیر کشور خاتمی: به احمدی نژاد هم مجوز تجمع دهند

/ پیشنهاد موسوی لاری به دولت روحانی /

در پی پاسخ منفی استانداری تهران به درخواست تجمع احمدی‌ نژاد و همراهانش، حجت الاسلام «عبدالواحد موسوی لاری»، وزیر کشور «سید محمد خاتمی»، گفت: قانون اساسی اگر مبنا قرار گیرد، باید به کسانی که نسبت به موضوعی انتقاد و  اعتراض دارند و می‌خواهند در چارچوب قانون آن را مطرح کنند این فرصت را داد که از این حقی که قانون اساسی به رسمیت شناخته، استفاده کنند. حال هرکس که می‌خواهد باشد.

موسوی لاری در گفت‌وگو با خبرنگار انصاف نیوز گفت: من در کم‌وکیف تقاضای احمدی‌ نژاد و دوستانش قرار نگرفتم و نمی‌دانم که موضوع تقاضای آنها چیست و دنبال چه مساله‌ای هستند و چه می‌خواهند، اما آنچه مسلم است قانون اساسی ما به احزاب، گروه‌ها، تشکل‌ها، شخصیت‌های حقیقی و حقوقی، این حق را داده است که بتوانند اعتراض و انتقاد خود را در قالب‌های مختلف از جمله تجمع قانونی ابراز کنند. بنابراین این حق یک حقی است که باید به رسمیت شناخته شود. گرچه در زمان مدیریت  خود این آقایان نه تنها با این‌گونه حق‌ها برخورد ایجابی نمی‌شد بلکه به بدترین وجه سرکوب می‌شد و برخورد می‌شد. حال این‌هایی که خود آن روز به آن صورت عمل کردند امروز متقاضی برگزاری تجمع‌اند. این دوگانگی بین رفتار دیروز و تقاضای امروز مشاهده می‌شود؛ اما از نظر من قانون اساسی اگر مبنا قرار گیرد، باید به کسانی که نسبت به موضوعی انتقاد و  اعتراض دارند و می‌خواهند در چارچوب قانون آن را مطرح کنند این فرصت را داد که از این حقی که قانون اساسی به رسمیت شناخته، استفاده کنند. حال هرکس که می‌خواهد باشد.

وی در پاسخ به اینکه چه معیاری برای دادن این مجوزها باید وجود داشته باشد، گفت: ببینید قانون اساسی در این زمینه بسیار روشن است. یعنی شما آن اصول مربوط به حقوق ملت را که مطالعه کنید، در جایی که حقوق اساسی ملت را مطرح کرده، برگزاری تجمعات سیاسی را با رعایت شرایط امنیتی و مصالح ملی مجاز دانسته است. این هم نمی‌شود که دستگاه‌های متولی هر نوع تجمعی را داوری کنند که آقا این غیر امنیتی است و فلان است و اجازه ندهند. بالاخره این راه را باید باز بگذارند. من فکر می‌کنم که اگر دولت آقای روحانی یک چنین مساله و باز کردن چنین راهی پیش‌قدم باشد که مردم بتوانند از حق قانونی اعتراض و نقد استفاده کنند خوب است.

او درباره‌ی نظر برخی مبنی بر اینکه مکان‌هایی را برای انجام تجمع مشخص کنند گفت: ببینید آنچه روشن است این است که در اصل 27 تجمع و تجمع اعتراضی را  به رسمیت بشناسیم، این یک تکلیف برای دولت است و نه یک اختیار؛ دولت مکلف است، دولت که می‌گویم منظورم کل مجموعه‌ی حاکمیت است، مکلفند که حق مردم را به رسمیت بشناسند. اینکه این تجمعات در یک محل خاص برگزار شود، در یک خیابان برگزار شود، اینکه به ترافیک شهر یا حقوق کسبه‌ لطمه نزند بحث‌های بعدی است که  متولیان کار باید همه‌ی  این نکات را ببینند و رعایت کنندو کسانی هم که متقاضی  برگزاری تجمع هستند باید به این مسایل پایبند باشند و نگذارند که به دیگران لطمه‌ای وارد شود. ولی به اسم اینکه ما می‌خواهیم امنیت باشد، یا به اسم اینکه ما می‌خواهیم بالاخره آرامش باشد نباید مردم را از حق قانونی‌شان محروم کنیم. امنیت و آرامش با حضور مردم و میدان دادن به مردم و بها دادن به حقوق مردم قابل تحقق و قابل تدوین است.

وی افزود: بنابراین پیشنهاد مشخص من این است که نهادهای مسوول، به‌خصوص استانداری که رییس شورای تامین هم هستند، اصل بیست و هفتم را به رسمیت بشناسند، چگونگی تامین این حق و تحققش را با متقاضیان، با متولیان امر و با مسوولین انتظامات بنشینند و تدوین کنند.

موسوی لاری در آخر درباره‌ی اینکه دولت احمدی نژاد در سال‌های 88 و 89 به درخواست تجمع مجمع روحانیون مبارز چه پاسخی داده است گفت: دوره‌ی 84 تا 92، که دولت آقای احمدی نژاد سر کار بود، بدترین شرایط برای احزاب و تشکل‎ها و نهادهای مدنی بوده است و سخت‌ترین و دشوارترین شرایط برای همه‌ی آنهایی که فعالیت مدنی داشتند ولی خب حالا این آقایانی که خودشان عامل این همه فشارها بودند الان آمده‌اند و متقاضی شدند. من می‌خواهم بگویم که این بسیار خوب است که دولت آقای روحانی با همان پیشینه‌ای که احمدی نژاد و دارو دسته‌ی همراه با او داشتند، بدون توجه به آن پیشینه به اینها مجوز دهند تا اینها بیایند و حرفشان را بزنند. که عامل بسیاری از این نابسامانی‌ها و گرانی‌ها و مشکلات همین مجموعه بودند و هستند، بگذارند این‌ها بیایند تا مردم هم این‌ها را بشناسند.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. آیا آقای لاری نظری راجع به اون بخشی از نامه اقای کروبی که وزارتخانه تحت سرپرستی ایشون در سال 84 رو متهم کرده به ضعف در صیانت از آرای مردم که منجر به پیروزی احمدینژاد شد ندارند؟ یا این مصاحبه برای گرم شدن ایشون و پاسخ گفتن به همون بخش تدارک دیده شده؟ آخه خیلی وقت از این درخواست احمدینژادی ها گذشته و یه کم برای واکنش ایشون دیره!

  2. برادر عزیز ، زمانی که وزیر کشور بودید خاطرتان هست در تجمعات چه کتکها می خوردند جوانان؟ شاهد عینی به چشم زنجیر کشی و چوبکشی برای برهم زدن سخنرانی مرحوم سحابی را دیده و حیران مانده! وظیفه دولت این نیست که امنیت را نیز فراهم کند ؟ یا تعدادی جوان امیدوار به اصلاح را وسیله عسل طلبی قرار دهد ؟ حمایت از طرفداران را از مموتی یاد بگیرید …

  3. برادر اکبر،تکلیف کتک زنها معلوم است .مشکل آقایان هستند که قدر آرا داده شده را شایسته ندانستند شهامت و هزینه دادن می خواهد سیاستمداری.مردمی که به آقایا رای دادند پیام واضحی داشتند نه اغتشاش گریم نه حاضریم طمع بیگانه را تیز کنیم وضع موجود اصلاح شود همین.اما عوضش قفط یکعده ای ریششان را ماشین کردند!

دکمه بازگشت به بالا