طوفان تهران، قهر خدا حتی برای باحجاب ها؟! / محمد آقازاده
محمد آقازاده، روزنامه نگار در شبکه های اجتماعی نوشت:
❊ صبح کسی در تاکسی گفت طوفان بخاطر بی نماز ها و بی حجاب هاست، گفتم این حرف حرمت دین را می برد، در این شهر با نمازها و با حجاب های زیادی وجود دارند، اگر منطق شما درست باشد این سوال در ذهن جوانان می آید که چرا رعایت حال دومی ها نشده و قهر شامل همه شده است؟! گفتمش تاریخ را بخوانید کعبه چهار بار تخریب شد و دوباره ساخته شد ولی ذره ای از تقدس اش کم نشد، یکبارش را می دانم سیل این کار را کرد و در آنجا که بی نماز و بی حجاب نیست.
❊ برایش یادآوری کردم نه زلزله بلاست، نه طوفان و نه سیل، این رویدادها بخشی از مکانیزم طبیعی حیات زمین است و شاید لازمه ی بقای آن. اگر انسان متناسب با رفتار زمین محل سکونت اش را طراحی کند و از امکانات موجود بهره ببرد هیچکدام از این حوادث خسارت زیادی نمی زنند، بشر خودش قهر طبیعت را بر می انگیزد.
❊ با ویران کردن محیط زیست؛ تهران پر از باغ بود، ولی این برج سازان با مجوز شهرداری همه را ویران کردند و شهر را در برابر آلوده گی و همین طوفان ها بی پناه کردند، بیابان زدایی یک علم است و امروز ما این علم را فراموش کردیم، اگر طوفان پنج نفر را قربانی کرد، بنزین بی خاصیت هزاران نفر را به خاطر سرطان، مشکلات ریوی و قلبی از پا در آورد و در این سه ماه هم به خاطر هوای خوب هزاران نفر از دام بیماری جهیدند، چرا روی آن مانور نمی دهی، این بلای بشر ساخته گناه آشکار بود، چرا هیچکس صدایش در نیامد؟
❊ به مقصد رسیدم و پیاده شدم و بحث ناتمام بود، اگر دیروز نهادهای مسوول به موقع عمل می کردند و اگر کارگرهای ساختمان امکان استفاده از وسایل ایمنی را داشتند این همه خسارت نمی دیدیم، بلای بی تدبیری مدیران بیشتر نشانه ی گناه بشریست، این نوع نگاه به حوادث طبیعی یعنی آن را حاصل گناه دیدن، بیشتر دین گریزی می آورد، چرا که امروز به راحتی دلایل علمی پدیده ها تبین شده و باورهای دینی به نیازهای و ضرورت های دیگری پاسخ می دهند و به این دلیل نیازی ندارند برای حفاظت از آن به هر حرفی توسل جست و از آن سپر دفاعی ساخت، اگر خشم طبیعت نشانه ی گناه باشد، چرا حرف حرام خوری و دزدی های کلان به میان نمی آید؟ گناه هم سیاسی شده و بعضی ها مهم اند و بقیه مثل اختلاس غیر مهم!
انتهای پیام