ادعاهای مدیر «تماشاخانه پایتخت» را از طریق قانون پیگیری میکنیم!
گفتوگو با مدیران مجموعه تماشاخانه «پایتخت سابق»
امیرحسین ناظری کنزق، انصاف نیوز: چند شب پیش در اینستاگرام تماشاخانه پایتخت تصویری منتشر شد مبنی بر اینکه مدیر صاحب برند «تماشاخانه پایتخت» اعلام میکند تماشاخانه پایتخت موقتا هیچ فعالیتی نخواهد داشت. ساعاتی بعد تصاویر مجوزهای مدیر مسوول این مجموعه یعنی آقای «حمید عرب» روی همان اینستاگرام منتشر شد. در پی این اتفاق خبرنگار انصاف نیوز با آقای تماس گرفت و او ادعاهایی را درباره غیرقانونی بودن اجراهایی که در مجموعه پایتخت به روی صحنه میرود مطرح کرد. [لینک مصاحبه با حمید عرب].
این در حالی است که مدیران آن مجموعه میگویند که آنها مجوز جدید برای آن مکان گرفتهاند و با آن مجوز فعالیت میکنند و آقای عرب حقی در این مکان ندارد.
به بهانه این اتفاق گفتوگویی داشتهایم با مدیران این مجموعه که ازاینپس با نام «دیوار چهارم» فعالیت میکند.
متن گفتوگوی انصاف نیوز با مدیران «دیوار چهارم» در پی میآید.
انصاف نیوز: آقای عرب صاحب برند «تماشاخانه پایتخت» ادعا داشتند که نمایشهایی که این شبها در این تماشاخانه اجرا میشوند غیرقانونی است. چون مجوز این مجموعه در اختیار وی است. این موضوع حقیقت دارد؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی، عضو هیات مدیره تماشاخانه دیوار چهارم: بعد از خروج آقای عرب هیچ نمایشی با مجوز ایشان به مرکز هنرهای نمایشی ارجاع داده نشده است. تمام نمایشهای جدید با مجوزی است که روی پلاک 544 صادرشده است، درحالیکه مجوز جناب آقای عرب بر روی پلاک 542 است و هیچ عمل غیرقانونی در این رابطه رخ نداده است. ما دو واحد مجزا هستیم. واحد پلاتو، آموزش و… در پلاک 542 بوده و پلاک 544، که تماشاخانه در آن دایر است.
نام مجوز جدید شما چیست؟ برند تماشاخانه چیست؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: هر مجوزی یک نام سهبخشی و یک نام تجاری دارد. نام تجاری جدید ما «دیوار چهارم» است که از امروز در تمام فعالیتهایی که از سوی ما انجام میشود مورداستفاده قرار خواهد گرفت. اما لازم است به راین نکته تاکید کنم، اتفاقی که قرار است در «دیوار چهارم» رخ دهد بهقدری جذاب خواهد بود که بخش خصوصی تئاتر را ارتقا خواهد داد. چون ما از دوستانی کمک گرفتیم که بتواند به تئاتر ازلحاظ علمی و کیفی کمک کنند.
چرا این نام و برند، برای تماشاخانه مورداستفاده قرارگرفته است؟
مجتبی کاظمی، کارشناس روابط عمومی تماشاخانه: قرار است حوزه فعالیت ما کمی فراتر از تئاتر باشد. دیوار چهارم یک دیوار نامرئی است بین مخاطب و اثر که گاهی دچار شکستهایی میشود. این دیوار حائل بین مخاطب و اثر است. ما هم برای همین این نام را انتخاب کردیم.
آقای شیخ مدیر مسوول موسسه کیست؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: بنده و آقای جزایری از موسسین این موسسه هستیم اما مبنا را به راین قرار دادهایم که از فکر جمعی در اداره این موسسه بهره لازم را ببریم و در این میان شورای راهبردی ما کمکهای لازم را به گروه موسس خواهد کرد.
مشخصا مدیر مسوول مجموعه کیست؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: ما ادعای این راداریم که از دوستانی شناختهشده و دارای کارنامه هنری کمک میگیریم که تجربه بالایی دارند اما ترجیح میدهیم با توجه به حاشیههای این روزهای تماشاخانه، نام دوستان همراه فعلا عنوان نشود. چون حساسیت این افراد بالاست و نمیخواهند ورودی به حاشیهها داشته باشند.
حسین جزایری، عضو هیات مدیره مجموعه تئاتر دیوار چهارم: ماتحت هر شرایطی به دنبال دوری از حاشیهایم.
در رابطه با ادعاهای مالی که آقای عرب داشتند پاسخ شما چیست؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: ادعاهای مالی ایشان را از طریق مراجع ذیصلاح پیگیری خواهیم کرد.
حسین جزایری: ما مسایل مالی را به وکیل مجموعه سپردیم تا ایشان از راه قانونی همه موارد پیگیری کنند.
آیا در این دو ماهی که آقای عرب جدا شدند شما همچنان با نام «پایتخت» فعالیت میکردید. مجوز شما هم همان مجوز آقای عرب بود؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: یک سری قراردادها قبل از خروج آقای عرب نوشتهشده بود. مانند کار آقای ارسطو که، مجبور به انجام این تعهدها و قراردادها بودیم، اما بعدازآن تمام اجراها با مجوز جدید بود.
چند نمایش جدید این شبها قرار است در تماشاخانه اجرا شود. چگونه در این مدت کوتاه این کارها را گزینش کردید؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: من سال 82 در تئاتر بودم و کلا ما با تئاتر بیگانه نیستیم. و پس از مدتی وقفه در سال 94 دوباره با افتتاح تماشاخانه کنش معاصر به تئاتر برگشتم و کمکم در مرحله جدید وارد گزینش آثار شدیم.
نمایشهای متقاضی اجرا در این مجموعه، دقیقا با چه سازوکاری انتخاب شدند؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: ما یک هیات بازبینی داریم که اساتید دانشگاهی در آن هستند. در ابتدا ما فرم درخواست را به متقاضیان ارائه میدهیم که در آن فرم، متن و شیوه اجرایی خود را توضیح میدهند، پس از بررسی فرم درخواستی و پذیرش محتوای آن، وقت بازبینی به گروه متقاضی اجرا داده خواهد شد.
اعضا هیات بازبینی چه کسانی اند؟ ترکیب آنها به چه شکل است؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: چون این هیات متغیر است نمیتوانم اسمشان را بگویم. اما طراح صحنه مجموعه، طراح لباس مجموعه، گریمور مجموعه به همراه اساتید مدعو آثار پیشنهادی را بازبینی میکنند.
حسین جزایری: البته بهزودی شورای بازبینی معرفی میشوند.
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: بد نیست بدانید که در سال 97 باکسهای حمایتی ما از قشر دانشجو نیز تعریفشده است و قرار است ما از این کارها حمایت کنیم.
قرار است تفاوت «دیوار چهارم» با دیگر تماشاخانههای خصوصی چه باشد؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: تنها تفاوت ما با یک کمپانی تئاتر با استانداردهای بینالمللی، حضور گروههای خارجی و اعزام گروههای نمایشیهای ایرانی به خارج از کشور است که ما اگر این کار را هم بتوانیم انجام دهیم به معنای واقعی یک کمپانی محسوب شویم.
یعنی شما کارگردانهایی رادارید که اینجا مستقر هستند و بهصورت مستمر با شما همکاری میکنند؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: بله
آیا میتوانید اسامی آن هارا اعلام کنید؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: البته تعداد زیادی نیستند و فعلا دو هنرمند گزینششدهاند که با ما همکاری میکنند و این همکاری بر اساس شعار تماشاخانه دیوار چهارم یعنی «کیفیت» شکلگرفته است. و گفتی است که ما قدمبهقدم در حال تکمیل این پروسه هستیم.
در آینده چه برنامههایی دارید؟
عبدالرزاق بنی شیخالاسلامی: ما یک شورای راهبردی داریم که در بخشهای مختلف ازجمله شورای آموزشی با ما همکاری دارند. این شورا، آموزش تمام دروس را هدفمند میکند. یعنی اهداف و خروجیهای کلاس را مشخص کند و این مسئله یکی از مهمترین برنامههای آتی تماشاخانه دیوار چهارم است.
حسین جزایری: اگر بخواهیم از زاویه دیگر درباره ماهیت این تماشاخانه و مجموعه صحبت کنیم باید بگوییم هدف ما کسب رضایت مخاطبان و هنرمندان است. این را شما میتوانید از هنرمندانی که در این مکان فعالیت داشتهاند جویا شوید که همراهی تماشاخانه دیوار چهارم با آنها چگونه بوده است. عوامل مجموعه تنها احترام و صمیمیت را به اشتراک گذاشتهاند و هدف ما برداشتن دیوار بین مخاطبین و تئاتر بوده است.
انتهای پیام